Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A babátok édesapjával aki...

A babátok édesapjával aki egyháztartásban él, közöskasszán v. különkasszán vagytok?

Figyelt kérdés

Érvek és ellenérvek a közös és külön kassza mellett.Általában régen,mindenki vitte haza hó elején a borítékot ,én apám is...

De a férj a baba apja visszi v. nem ?

2010. febr. 4. 08:08
1 2 3 4 5 6
 1/51 anonim ***** válasza:
75%
Nem,mi együtt élünk, de külön kasszán.Nekem furcsa, mert ha elfogy a pénzem, úgy kell kuncsorognom...
2010. febr. 4. 08:11
 2/51 anonim ***** válasza:
100%

Mi a párommal 15éve vagyunk együtt, azóta én kezelem a pénzt, Ő beismerte hogy nála nincs biztonságban... :o)

Szóval nekem adja, pár ezer mindíg van nála ha netán kell valamire, a többi egy helyen van,abból fizetünk mindent. Közösen megyünk vásárolni is. Szeret horgászni, arra is én teszem félre a pénzt szépen apránként, ha mennek odaadom neki. Mi így beszéltük meg, így láttuk jónak.

2010. febr. 4. 08:13
 3/51 anonim ***** válasza:
100%
Mi egy bankszámlát vezetünk, mindkettőnknek van hozzá kártya. Én kezelem a pénzt, én fizetem csekkeket, intézem a bevásárlást, stb., de ő is akkor és annyi pénzt vesz le, amennyit akar. Nálunk így alakult, közös kasszán vagyunk, érv csak annyi van, hogy olyan kevés pénzt kapunk, nem tudunk minden baromságot megvenni. Ha valamit vásárolni akarunk úgyis megbeszéljük. Talán annyi, hogyha ajándékot akarunk egymásnak venni, ott nincs meglepi, mivel tudjuk mennyi pénz van a másiknál. De már nem vagyunk gyerekek... :)
2010. febr. 4. 08:19
 4/51 anonim ***** válasza:

Nálunk vegyes kassza van. A gyes, és a csp az én zsebpénzem, a fizuja egy része az ő zsebpénze, és a többi megy egy közöskasszába(kék pénzestárcánk)

Így van a háztartásra, meg minden másra is, és nem kell a másiktól "kölcsönkérni"

2010. febr. 4. 08:19
 5/51 anonim ***** válasza:
Nálunk is külön kassza van. A gyesből és csp-ből járunk bevásárolni, azt én kezelem, veszek ruhát teszveszen a babónak stb. Párom pedig a fizujából a számlákat fizeti ki, már, ami kifutja belőle. Magunkra nem igen költünk. :( Pl. Tavaly augusztus óta fodrászhoz se tudtam elmenni....
2010. febr. 4. 08:24
 6/51 anonim ***** válasza:
100%
Fura nekem, hogy egy család, közös gyerek, közös élet és külön kassza. Nem kötekedni akarok, minenki úgy csinálja, ahogy jó neki, én is csak a véleményem írom le. Soha nem fordult meg a fejünkben a külön kassza, pedig egyikünk jobb anyagi helyzetből jött, és jóval több vagyont hozott a házasságba. Természetesen nálunk minden bankszámlához, pénzhez, egyebekhez közös hozzáférés van.
2010. febr. 4. 08:37
 7/51 A kérdező kommentje:

Nálunk is külön kassza van 12 éve.

Nem így döntöttünk hanem így alakult.

Elsö munkahelyéröl ki tette a pénzt,majd válalkozo lett és többet nem láttam csak mutatóban ,libegtette a bevételét.

Férjem szerint nem vagyunk külön kasszán ,pedig nálunk is ugy van mint ahogy írtátok .Én viszem a háztartást ruhákat 1-2 csekket de a gázt nem mert az rengeteg.Ő meg a férfias kiadásokat .Nincs vita de néha be-be szol nekem . Mint tegnap ,mert Ő vet a gyerköcnek csízmát és este kérte az árát tőlem.Igaz most a házunkra neki is van kiadása mert szépitgeti. Na mindegy én nem fízettem ki a gyerek csízmáját inkább szépen válaszoltam neki kerek mondatban.DE nem lehet így igazságot tenni.Ja és a telefonjárol is utálja ha (röviden) beszélek.

2010. febr. 4. 08:51
 8/51 anonim ***** válasza:
100%

Mi együttélésünk elején voltunk külön kasszán, és minden kiadást felesben fizettünk, de ez elég macerás volt. Most ugyanúgy megvan a külön bankszámlánk, de minden pénz közös, az vesz ki kp-t a számlájáról aki éppen arra jár, az fizeti be a csekkeket és vásárol aki éppen ráér (és akinek van még pénz a számláján). Ha kisebb dolgokat veszünk magunknak, ahhoz nem kérünk engedélyt a másiktól, a nagyobb beruházásokat persze előre megbeszéljük.

Nekem egy házasságban nagyon furcsa, hogy mindenkinek megvan a saját jövedelme, és ha az nem elég, akkor kuncsorogni kell a másiktól. Hiszen együtt élünk, minden kiadás közös, egyenlő felek vagyunk, attól függetlenül ki mennyit keres. Ha én már csak a gyest fogom kapni, akkor is ugyanúgy költhetek majd a párom pénzéből, nem kell hálásnak lennem neki, hogy megszán valamennyivel. Dehát mindenkinek más módszer jön be. És ha az egyik fél nem tud bánni a pénzzel, felelőtlenül költekezik, akkor természetesen jogos, hogy a másik kezeli a pénzt, nehogy baj legyen.

2010. febr. 4. 08:51
 9/51 anonim ***** válasza:
100%
Férjemmel közös kasszán vagyunk. Soha nem volt ezzel gond.
2010. febr. 4. 08:53
 10/51 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek a 8.37-el. Nálunk sincs "enyém-tiéd" rendszer, csak "Mi" vagyunk. A pénzt összerakjuk kifizetjük a számlákat és aztán ami marad azt beosztjuk, ezzel a módszerrel még maradni is szokott a kasszába.
2010. febr. 4. 08:53
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!