A babátok édesapjával aki egyháztartásban él, közöskasszán v. különkasszán vagytok?
Érvek és ellenérvek a közös és külön kassza mellett.Általában régen,mindenki vitte haza hó elején a borítékot ,én apám is...
De a férj a baba apja visszi v. nem ?
Mi a párommal 15éve vagyunk együtt, azóta én kezelem a pénzt, Ő beismerte hogy nála nincs biztonságban... :o)
Szóval nekem adja, pár ezer mindíg van nála ha netán kell valamire, a többi egy helyen van,abból fizetünk mindent. Közösen megyünk vásárolni is. Szeret horgászni, arra is én teszem félre a pénzt szépen apránként, ha mennek odaadom neki. Mi így beszéltük meg, így láttuk jónak.
Nálunk vegyes kassza van. A gyes, és a csp az én zsebpénzem, a fizuja egy része az ő zsebpénze, és a többi megy egy közöskasszába(kék pénzestárcánk)
Így van a háztartásra, meg minden másra is, és nem kell a másiktól "kölcsönkérni"
Nálunk is külön kassza van 12 éve.
Nem így döntöttünk hanem így alakult.
Elsö munkahelyéröl ki tette a pénzt,majd válalkozo lett és többet nem láttam csak mutatóban ,libegtette a bevételét.
Férjem szerint nem vagyunk külön kasszán ,pedig nálunk is ugy van mint ahogy írtátok .Én viszem a háztartást ruhákat 1-2 csekket de a gázt nem mert az rengeteg.Ő meg a férfias kiadásokat .Nincs vita de néha be-be szol nekem . Mint tegnap ,mert Ő vet a gyerköcnek csízmát és este kérte az árát tőlem.Igaz most a házunkra neki is van kiadása mert szépitgeti. Na mindegy én nem fízettem ki a gyerek csízmáját inkább szépen válaszoltam neki kerek mondatban.DE nem lehet így igazságot tenni.Ja és a telefonjárol is utálja ha (röviden) beszélek.
Mi együttélésünk elején voltunk külön kasszán, és minden kiadást felesben fizettünk, de ez elég macerás volt. Most ugyanúgy megvan a külön bankszámlánk, de minden pénz közös, az vesz ki kp-t a számlájáról aki éppen arra jár, az fizeti be a csekkeket és vásárol aki éppen ráér (és akinek van még pénz a számláján). Ha kisebb dolgokat veszünk magunknak, ahhoz nem kérünk engedélyt a másiktól, a nagyobb beruházásokat persze előre megbeszéljük.
Nekem egy házasságban nagyon furcsa, hogy mindenkinek megvan a saját jövedelme, és ha az nem elég, akkor kuncsorogni kell a másiktól. Hiszen együtt élünk, minden kiadás közös, egyenlő felek vagyunk, attól függetlenül ki mennyit keres. Ha én már csak a gyest fogom kapni, akkor is ugyanúgy költhetek majd a párom pénzéből, nem kell hálásnak lennem neki, hogy megszán valamennyivel. Dehát mindenkinek más módszer jön be. És ha az egyik fél nem tud bánni a pénzzel, felelőtlenül költekezik, akkor természetesen jogos, hogy a másik kezeli a pénzt, nehogy baj legyen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!