Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A babátok édesapjával aki...

A babátok édesapjával aki egyháztartásban él, közöskasszán v. különkasszán vagytok?

Figyelt kérdés

Érvek és ellenérvek a közös és külön kassza mellett.Általában régen,mindenki vitte haza hó elején a borítékot ,én apám is...

De a férj a baba apja visszi v. nem ?

2010. febr. 4. 08:08
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:

2 bankszámlánk van, mindkettő a férjem nevén. Az egyikre érkezik az ő fizetése, erről költekezünk közösen. Bevásárolni együtt járunk, a napi kadásokra pedig mindig van nálunk pénz. A másik bankszámlára érkezik az én pénzem, általában ehhez nem kell nyúlni, ez a megtakarítási számlánk itt vannak a lekötések is. Én kezelem ezt a számlát, van hozzáférésem, a férjem a bankban talán 2x, ha volt... A férjem számláján ha marad még pénz, akkor átutalja a megtakarításokhoz.

Nálunk nincs én és te számlád, közös a pénz, a nagyobb kiadásokról közösen döntünk, eddig minden rendben ment, kb 8 éve.

2010. febr. 16. 22:31
 42/51 anonim ***** válasza:

Külön vagy nem külön, ezt döntsétek el ti: Minden hónapban kiszámolom a következő hónapra a kiadásokat, majd benyújtom Apunak a számlát, aki pontosan annyi pénzt ad oda, amennyi a csekkekre szükséges. Ha marad a fizetéséből, marad, ha nem, nem.

A kaját többnyire az veszi, akinek éppen van pénze, hol én, hol ő, de mindketten a saját pénzünkből.

Tankolni mindig ő szokott, ha nem marad a fizetésből, akkor a borravalóból.

Az én pénzemmel meg azt csinálok, amit akarok, többnyire a gyerekre költöm. Vagy ha nem, félreteszem, vagy Apának adom, ha neki épp nincsen.

2010. febr. 16. 23:29
 43/51 anonim ***** válasza:

Szia.Mi is közös kasszán vagyunk,már 4éve,együtt fizetjük a lakáshitelt,autót,rezsit,telefonszámlákat....stb.Egy számlánk van,és két kártyánk, erre megy az én gyed-em és a párom fizuja+csp is.Álltalában én osztom be a pénzt,de vásárolni együtt megyünk,ami a kisfiunknak kell(pelus,kaja,ruha...stb)ezt,én intézem ő ebbe nem szól bele.Pár ezer forint azért mindig van nála,ha kell, vesz ki magának.Én el sem tudnám képzelni,hogy ez máshogy legyen:D

Üdv mindenkinek.

17hós manó anyuja

2010. febr. 17. 09:10
 44/51 anonim ***** válasza:

Hát meglepett egy pár válasz bevallom.nálunk mindig is közös kassza volt.mindig nekem adja a fizetését,mivel ö sokat dolgozik,én megveszem amit elöre megbeszéltünk pl.cipö a gyereknek,ruha,stb.....a nagybevásárlást eggyütt intézzük.mivel mi külföldön élünk,ezért ö néha egy pár eurót magánál tart,max 5öt,hogy ha kell valami munka közbe,azt megtudja venni.de a munkhelyre is én vásárolok neki kaját meg ilyeneket.közös élet,közös kassza:)

(Zsoka)

2010. febr. 17. 09:17
 45/51 anonim ***** válasza:
100%
Közös számla, és apa kezeli a pénzügyeket, ami nekem nagyon kényelmes. Persze nem kell tőle kérnem, van itthon és abból veszek/veszünk el amikor kell. Általában megbeszéljük mire költünk.
2010. febr. 17. 09:19
 46/51 anonim ***** válasza:
33%
Kedves kérdező! Megkérdezném, ezt a kérdést minek emelted ki? Nem volt elég 38 válasz?
2010. febr. 17. 09:22
 47/51 anonim ***** válasza:
100%

Azt a mindenit!

Soha nm gondolkodtunk külön kasszán,amikor még nem voltunk házasok és összeköltöztünk,megbeszélés nélkül ment a közös kassza!Nálunk így természetes...

Nem értem,miért fizetteti ki a saját gyereke csizmáját...Érdekes!

2010. febr. 17. 09:36
 48/51 anonim ***** válasza:
100%
Mi is közös kasszán vagyunk, ahogy az elején az egyik válaszoló is írta, az Én férjem sem érzi biztonságban magánál a pénzt. A kezdetekzől Én kezelem, persze ez azzal jár, hogy minden az Én "gondom". Számlák, elintéznivalók stb. Van egy összeg, amiben megegyeztünk már rég, ami zsebpénz mind a kettőnknek, a többit meg Én kezelem. Mindig meg is dícsér, hogy milyen ügyi vagyok, mindig van mindenre, ami kell, és még félre is tudunk tenni. Nálunk ez működik.
2010. febr. 17. 11:03
 49/51 anonim ***** válasza:
A hagyományos családmodellt részesítjük előnyben: házasok vagyunk, közös szinte mindenünk, így a kassza is.
2010. febr. 17. 11:21
 50/51 A kérdező kommentje:

Szeretek olvasni ilyen támárol is azért emeltem ki .

Kedves válaszolo HA ,fájneked hogy kiemeltem ezt a témát,nem kötelezö átolvasnod.

2010. febr. 17. 11:50
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!