Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A babátok édesapjával aki...

A babátok édesapjával aki egyháztartásban él, közöskasszán v. különkasszán vagytok?

Figyelt kérdés

Érvek és ellenérvek a közös és külön kassza mellett.Általában régen,mindenki vitte haza hó elején a borítékot ,én apám is...

De a férj a baba apja visszi v. nem ?

2010. febr. 4. 08:08
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
67%

18 éve vagyunk együüt, az elején,a kinek volt pénze a,z fizetett amásiknak is. Majd amikor összeköltöztünk, együt fiettünk mindent. Egy bankszámlánk volt.

Most csak azért az én nevemen van, , mert az a APEH egyszer a lakosságira is inkasszót tett, mivel a számla nevében a párom neve is szerepelt.

Ő válalkozó, neki volt tartozása, de a nem csak a vállakozói számlájra szálltak rá hanem a lakosságira is

Szóval a számla az én nevemen van, de a kassza közös.

2010. febr. 4. 10:14
 22/51 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez a csizmás téma tényleg elég szomorú.Mi is közös kasszán vagyunk,míg egyetmre jártunk is az fizette a sört,akinek még volt ösztöndíja:).Az én számlámon van a gyes és a csp,amivel a napi kaját vesszük meg,valamint a gyerek ruháit a mama és én turizom,azt is én fizetem.Délután megyünk apa elé sétálni,én beszaladok a boltba,míg ők kint megvárnak.Számlákat apa fizeti,lévén neki könnyebb beszaladni a postára,mint nekem gyerekkel.Ha nagy bevásárlásra megyünk (fél év alatt kb 2szer),akkor ő fizet,illetve ha nagyobb kiadás van,akkor is.Neki eleve jobb fizuja volt (de még így sem sok) és mindig maradt a számláján pénz.A megtakarításból autót vett,amire én mindig azt mondom,hogy a kocsid (elvégre az ő pénzéből van) és ő mindig kijavít,hogy a kocsink.EGyébként jobb is így,mert ő aztán nem költ feleslegesen.Csak így tudunk spórolni.Nála van a gyeplő.Persze ha kell valamire,ad,de nem kérek,csak amire fontos.Bezzeg ha hozzáférnék korlátlanul...Elég vásárlós vagyok,még szerencse,hogy visszafog.
2010. febr. 4. 10:15
 23/51 anonim ***** válasza:
89%
én nem értem, hogy mi értelme van a külön kasszának.
2010. febr. 4. 10:16
 24/51 A kérdező kommentje:

ohh ő ilyen ,de azért én is megmondtam neki a véleményemet szép csendesen.

Barátok elött is néha megszolal mosolyogva a férfiak meg rá szolnak -eza külön kasssza na-hát.

2010. febr. 4. 10:24
 25/51 anonim ***** válasza:

09:34-es vagyok.

Én meg azt nem értem,minek a közös kassza :-)

Az a lényeg,hogy a pár értsen egyet.A probléma ott kezdődik,ha külön véleményen vannak.Van akinél ez,van akinél az válik be.

2010. febr. 4. 10:35
 26/51 anonim ***** válasza:
szia! nálunk úgy van, hogy a férjem vállalkozó és ő nagyon tud bánni a pénzzel, mindig jó helyre tezsi valahogy :) szóval amióta házasok vagyunk, az enyémet is ő kezeli, most 4 éves a lányom, én is keresek, de odaadom neki a fizumat, és ő rendez mindent. persze azért egy tizes ált. van nálam, mert tankolni is kell,meg lehet bármi váratlan dolog. ha ötezer alá megy feltöltöm a "dobozból". a csekkeket is ő fizeti, azt sem tudom, mennyibe kerül 1 m3 gáz. ez nekünk így jó, mert én nem igazán tudok bánni a pénzzel, kifolyik a kezem közül, ő meg igen.
2010. febr. 4. 10:35
 27/51 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nálunk közös kassza van első perctől,9 éve ismerkedtünk meg:)

Én gazdálkodok az egész összeggel,én fizetek csekkeket,én vásárolok.

A nagyobb kiadásokat megbeszéljük.

Számlára jön a fizetése,ha jön az sms,megbeszéljük mennyi pénzt vegyen le és ideadja.

Sosem volt ebből veszekedés,mert én tudom mi kell itthonra,és a két kisfiunknak mire van szüksége.

A férjem pedig tisztában van vele,hogy be tudom osztani a pénzt:)

2010. febr. 4. 11:01
 28/51 anonim ***** válasza:

11:-es vagyok

a barátnőméknél külön kassza van( a férj örökölte a lakást)

a számlákat ő fizeti

a barátnőm csak a két kislányukra költ,néha bevásárol

hóvégén pedig megy hozzá KÖLCSÖN KÉRNI a férje,nekem ez nagyon furcsa:)

2010. febr. 4. 11:04
 29/51 anonim ***** válasza:
100%

10:14

amikor párom nem volt még vállakozó, hanem állami cégnél dolgozott mint én,akkor is 1 számlánk volt.

Most csak azért van neki is, merr a vállakozásak ugye kötelező, hogy legyen.

De a kassza közös.

Nem értem ezt a te pénzed, én pénzem, mi pénzünk dolgot. 1 család 1 kassza nekem, így evidens.

2010. febr. 4. 11:29
 30/51 anonim ***** válasza:

Nálunk éppen ez a helyzet, amit a 11:04-es írt. A párom szüleitől kapta a lakást, a számlákat ő fizeti. És úgy képzeljétek el, hogy volt már rá példa, hogy a párom rám kiabálta, hogy én hajléktalan vagyok, mert, hogy ő engem bármikor kitehetne innen-ez az ő lakása, ő fizeti a számlákat... Ezen kívül ő semi másra nem költ, csak cigire meg a kocsit tankolja, amiben mi a babával heti 1x ülünk kb. :S

Én csp-t és Gyest kapok, amit egész hónapban beosztok, hogy vásárolni tudjunk (soha nem pótol bele, bár múltkor nagylelkűen adott 500Ft-ot a kasszánál...), meg a babának veszek belőle ruhát, bébiételt, pelust. Tehát úgy ahogy van el is megy.

Ezért a külön kassza. Ha hozzáférne az én pénzemhez, akkor ezt is eltankolná, meg beleölné a vállalkozásába, ami teljesen a csőd szélén áll. :(

2010. febr. 4. 14:14
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!