A babátok édesapjával aki egyháztartásban él, közöskasszán v. különkasszán vagytok?
Érvek és ellenérvek a közös és külön kassza mellett.Általában régen,mindenki vitte haza hó elején a borítékot ,én apám is...
De a férj a baba apja visszi v. nem ?
18 éve vagyunk együüt, az elején,a kinek volt pénze a,z fizetett amásiknak is. Majd amikor összeköltöztünk, együt fiettünk mindent. Egy bankszámlánk volt.
Most csak azért az én nevemen van, , mert az a APEH egyszer a lakosságira is inkasszót tett, mivel a számla nevében a párom neve is szerepelt.
Ő válalkozó, neki volt tartozása, de a nem csak a vállakozói számlájra szálltak rá hanem a lakosságira is
Szóval a számla az én nevemen van, de a kassza közös.
ohh ő ilyen ,de azért én is megmondtam neki a véleményemet szép csendesen.
Barátok elött is néha megszolal mosolyogva a férfiak meg rá szolnak -eza külön kasssza na-hát.
09:34-es vagyok.
Én meg azt nem értem,minek a közös kassza :-)
Az a lényeg,hogy a pár értsen egyet.A probléma ott kezdődik,ha külön véleményen vannak.Van akinél ez,van akinél az válik be.
Szia!
Nálunk közös kassza van első perctől,9 éve ismerkedtünk meg:)
Én gazdálkodok az egész összeggel,én fizetek csekkeket,én vásárolok.
A nagyobb kiadásokat megbeszéljük.
Számlára jön a fizetése,ha jön az sms,megbeszéljük mennyi pénzt vegyen le és ideadja.
Sosem volt ebből veszekedés,mert én tudom mi kell itthonra,és a két kisfiunknak mire van szüksége.
A férjem pedig tisztában van vele,hogy be tudom osztani a pénzt:)
11:-es vagyok
a barátnőméknél külön kassza van( a férj örökölte a lakást)
a számlákat ő fizeti
a barátnőm csak a két kislányukra költ,néha bevásárol
hóvégén pedig megy hozzá KÖLCSÖN KÉRNI a férje,nekem ez nagyon furcsa:)
10:14
amikor párom nem volt még vállakozó, hanem állami cégnél dolgozott mint én,akkor is 1 számlánk volt.
Most csak azért van neki is, merr a vállakozásak ugye kötelező, hogy legyen.
De a kassza közös.
Nem értem ezt a te pénzed, én pénzem, mi pénzünk dolgot. 1 család 1 kassza nekem, így evidens.
Nálunk éppen ez a helyzet, amit a 11:04-es írt. A párom szüleitől kapta a lakást, a számlákat ő fizeti. És úgy képzeljétek el, hogy volt már rá példa, hogy a párom rám kiabálta, hogy én hajléktalan vagyok, mert, hogy ő engem bármikor kitehetne innen-ez az ő lakása, ő fizeti a számlákat... Ezen kívül ő semi másra nem költ, csak cigire meg a kocsit tankolja, amiben mi a babával heti 1x ülünk kb. :S
Én csp-t és Gyest kapok, amit egész hónapban beosztok, hogy vásárolni tudjunk (soha nem pótol bele, bár múltkor nagylelkűen adott 500Ft-ot a kasszánál...), meg a babának veszek belőle ruhát, bébiételt, pelust. Tehát úgy ahogy van el is megy.
Ezért a külön kassza. Ha hozzáférne az én pénzemhez, akkor ezt is eltankolná, meg beleölné a vállalkozásába, ami teljesen a csőd szélén áll. :(
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!