Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A babátok édesapjával aki...

A babátok édesapjával aki egyháztartásban él, közöskasszán v. különkasszán vagytok?

Figyelt kérdés

Érvek és ellenérvek a közös és külön kassza mellett.Általában régen,mindenki vitte haza hó elején a borítékot ,én apám is...

De a férj a baba apja visszi v. nem ?

2010. febr. 4. 08:08
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
14:14-es, a GYES és a családi az nagyon kevés! Hogyan jösz ki belőle? Annyira drága a pelus, bébiétel, ruha és tulajdonképpen minden! Én egy vásárlásnál a többszörösét költöm, mint a GYES+családi. Hogy csinálod? Ne haragudj, de ezt nehezen hiszem el! Nekem is jó lenne spórolni, de ilyen árak mellett képtelen vagyok, pedig mindig az akciókat nézem.
2010. febr. 4. 17:38
 32/51 anonim ***** válasza:

14:14es vagyok.

Nagyon nehezen jövök ki. :(

Általában a tescoba járok vásárolni és mindenből a legolcsóbbat veszem. Tesco gazdaságos stb. De csak azt ami szükséges. Pl. liszt, tej, kenyér. Húst nagyon ritkán. Pl.: A vasárnapi "húsleves" is sertéscsontból lesz főzve. (kilója 95 Ft. Ebből veszek 2 db-ot. Ez kb. 65Ft.) Bele egy csomag levestészta kb. 150Ft. Zöldség bele akcióban 250 Ft volt. Egy jó nagy fazékkal főzök, fagyasztok is belőle, hó végén előveszem. Vagy paprikás krumpli. Az is olcsón kijön. Vagy 1 kiós tescós párizsi sokáig elég, vagy tescos virsli. Tudom gagyi minőség, íze sem a legjobb, de olcsó. A kaján spórolok, ahol tudok, a babónak bébiételt veszek. Napi kettőt eszik meg. Ezen nem spórolok - amit én csinálok neki azt nem eszi meg. Hál' istennek tápszerre nem kell költenem, mert van még tejem bőven. Ruhákat teszveszen veszek neki. Magamra pedig egyáltalán nem költök. Inkább veszek a lányomnak valamit, így neki meg van mindene és nekem ez a legfontosabb. :)

2010. febr. 4. 22:45
 33/51 anonim ***** válasza:
100%
Ledöbbentem!! Mi közös kasszán vagyunk, mert egyébként kifolyik a pénz a kezünk közül, nem lehet látni, mire kell. Most egy bankszámlánk van, arról intézem az ügyeinket, vezetem az éves tervet és a kiadásokat, megnyugtató, hogy látjuk, mire fog telni, mire kell spórolni. Semmiképp nem élnék úgy együtt valakivel, aki a férjem/párom, hogy külön kasszán legyünk. Max a randizás első pár hónapjában.
2010. febr. 16. 21:13
 34/51 anonim ***** válasza:
Szia!Csatlakozom én is. Némelyik válaszon meglepődtem,hogy külön kasszán vannak,pedig már évek óta együtt élnek.Mi "még csak" 6 éve élünk együtt,2 éve házasodtunk össze,de mondhatom azt,hogy szinte az első perctől kezdve közös kasszán vagyunk.Nálunk ilyen soha nem volt,hogy ez a Tiéd,ez az enyém,nem.Főleg,hogy itt van a pici babánk is,így mégjobb az összetartás.:) Szóval nálunk ezzel nincs gond,mintahogy szerencsére semmivel:) Afféle jóban rosszban,szegénységben gazdagságban:))
2010. febr. 16. 21:20
 35/51 anonim ***** válasza:
Mi nem rakjuk össze a pénzünket, de mégsem vagyunk igazán külön kasszán. Mindig az fizet, aki éppen ott van, nincs vita azon, hogy én fizetem, vagy te fizeted. Amire szükség van, azt megvesszük, soha nincs vita azon, hogy ki mennyit ad bele a havi kiadásokba. A rezsit az én számlámról vonják, de a nagybevásárlást apa intézi, kb. ugyanott vagyunk:)
2010. febr. 16. 21:21
 36/51 anonim ***** válasza:
Szintén közös minden, a pénzt én kezelem, ügyeket én intézem. Egy-két ezres kivételével odaadja a férjem az összes keresetét. Azért, mert én szeretem látni, hogyan állunk, minden kiadást, bevételt pontosan vezetek, ha tudok, előre tervezek. Annyira kevés pénzből gazdálkodunk, hogy máshogy nem menne... Meg persze a férjemnek egyrészt ehhez nincs kedve, másrészt szó szerint éjjel-nappal dolgozik, tehát ideje se.
2010. febr. 16. 21:23
 37/51 anonim ***** válasza:
100%
annyira term0szetes volt, hogy kozos kasszán leszunk a férjemmel, soha más lehetoségrol nem is bezéltunk. 1 számlánk van, mindketten hozzáférunk, kulon kártya. bevásárlást tobbnyire én intézem, ha valamire szukségunk van, (ruha, cipo, gyereknek) megvesszuk. nagyobb kiadásokat persze megbeszéljuk. nem tudnék tole kolcson kérni és még osztogatni ezt a keveset is, amink van;) a fiunknak sem veszunk kulon ajándékokat, hogy ezt apátol, ezt anyátol...nekunk így jo és természetes.
2010. febr. 16. 21:57
 38/51 anonim ***** válasza:
mi amikor összeházasodtunk közös kasszán lettünk.úgy,hogy a fizetéseink meg a csp.megy a közös számlánkra,van hozzá mindkettőnknek kártya,és mondjuk megbeszéljük hogy te most ráérsz,fizesd be a számlákat,akkor leveszük a számláról a pénzt ami kell,és kész.hetente tartunk egy nagybevásárlást,oda mindketten elmegyünk,kártyával fizetünk.ha meg valami ruhát veszünk magunknak vagy a gyerekeknek,azt is kártyával fizetjük.valamennyi kp pedig mindig van nálunk.bonyolult szerintem a különkassza,mert akkor te ebbe a hónapba nemis vettél semmit a gyereknek,énmeg ennyit meg annyit költöttem rá...
2010. febr. 16. 21:59
 39/51 anonim ***** válasza:
Amig dolgoztam, a teljes fizumat zsebpénzként kezeltem, sak a saját kocsim benzinét és biztositását fizettem belőle. Most a " fizum" a csp meg a gyes, ezt a babára meg magamra költöm. Minden számlát a párom rendez. Ha mondjuk mondom, hogy megyek gyógyszertárba tápiért, nem kérem, de odateszi a 10- ezrest a babakocsira. Ha nagyobb dolog kell a babának, mint cipő vagy épp uj gyerekülés, azt intézi vagy fizeti. A cipőért mindig hisztizik, mi kerül 15 ezerbe egy ekkora bakancsnál...feleslegesen nem veszek semmit, legalábbis igyekszem. Egy csizma, egy téli sapi, egy pár kesztyű, egy benti cipő,stb. Megtehetném, hogy többet veszek, de nem teszem. Egyikünk bankszámlájához sem fér a másik. Ha kifogytam a pénzemből, akkor húzom a fenekem, mert akkor magamra is költöttem, uj ruha vagy cipő, ilyesmi, ezeket nem kérem el. Nem tudom, hogy ez külön kasszának számit e, vagy sem, mi igy élünk.
2010. febr. 16. 22:23
 40/51 anonim ***** válasza:
100%

Ez mekkora baromság! Már bocsánat. A férjed is befizet nálad,hogy ehessen?

Szerintem egy család gazdasági közösség is, így egy kasszából kell gazdálkodjanak. Nálunk egy kassza van első pillanattól,hogy együtt élünk. Nem beszéltünk róla, hanem a párom haza jött,és a kezembe adta a fizuját. Azóta van egy doboz, ahová bárki betehet, kivehet. A csekkeket úgy is be kell fizetni, a nagyobb kiadásokat meg megbeszéljük.

Egyébként a férjed akkor is így vélekedne,ha te vinnéd haza a több pénzt? Vagy,ha nem keresnél, mert nem lenne munkád? Az orrod alá dörgölné,hogy ő tart el?

2010. febr. 16. 22:23
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!