A babátok édesapjával aki egyháztartásban él, közöskasszán v. különkasszán vagytok?
Érvek és ellenérvek a közös és külön kassza mellett.Általában régen,mindenki vitte haza hó elején a borítékot ,én apám is...
De a férj a baba apja visszi v. nem ?
9 éve vagyunk együtt, 8 hónapos a kisfiunk. Külön bankszámlánk van ugyan, de a kassza közös.
Tehát az úgy működik nálunk, hogy mivel férjem jár dolgozni, többet van a városban, ő viszi a csekkeket, hazafelé bevásárol, ha kell. Én ha esetleg elmegyek itthonról, akkor a saját kártyámmal vásárolok. Ha az ő fizuja netán elfogyott volna, odaadom neki a kártyámat, hogy azzal vásároljon.
Nem osztjuk szét, hogy adok fél havi gáz árát, meg fél vizet, fél bablevest... ilyesmi. Minden közös.
Első perctől közös kassszán vagyunk. Nekünk ez így természetes. Közös kiadások, közös forrás :)
Az elején ráadásul olyan csórók voltunk, hogy muszáj volt mindent kisakkozni, fel sem merült,hogy mi az enyém és mi az övé.
Sziasztok!
Mi közös kasszán vagyunk, a bankszámlánk is közös, külön kártyával.Amikor összeköltöztünk, akkor külön számlánk volt, de kérésemre a férjemén gyűjtöttük a pénz, mert én jobban elköltöttem volna.Aztán csináltattunk közös számlát, hogy ha valamelyikünkkel történik valami, a másik hozzáférjen.Mindent közösen veszünk, a csekkeket én fizetem be, meg általában én vásárolok.A nagyobb dolgokat megbeszéljük.
/Z/
Nálunk is-is.5 éve vagyunk együtt,a kezdetektől így volt.Mindkettőnknek külön bankszámlája van,én nem szeretnék közöst,pláne,hogy ő jóval többet keres(cc.100e-rrel)mint én,természetesen arányaiban többet is vállal a fizetnivalókból.Mi megbeszéltük,ki mit fizet ill. mire gyüjtünk.
A párom fizeti az autó hitelt + a rezsit(ideadja hónap elején,én fizetem be és tartom rendben a számlákat) és a havi 1 nagybevásárlást.Ha dolgozom akkor én fizetem a ház hitelt,a kis bevásárlásokat ill.amit a gyerkőcnek kell.
Most ez annyiban változott,hogy Gyeden vagyok(a lányunk 15 hónapos) így az összes kaját ő fizeti nekem marad a ház hitel és a gyerkőc.Lehet hülyén hangzik,de nálunk van 1 ház boriték/amibe jelen pill.nem kerül semmi :-(/ebbe rakjuk a fizetésünk arányában a felújjításra szánt pénzt és van egy másik boriték amiben ha tudunk gyűjtünk erre-arra(nyaralás,új házt.gép stb.)
Engem anyukám mindig arra nevelt,hogy anyagilag legkevésbé függjek mástól.
Nekünk így bevált,mindenkinek van saját pénze és nem kell kuncsorognunk a másiktól.
Persze mindenki máshogy csinálja.
nekünk nics bankszámlánk keresetett kézhez kapjuk
ezért is alakulhatott ki.De szép házasságban élünk.
09:34-es vagyok.Azért az csúnya dolog volt,hogy a párod elkérte a csizma árát.Az ő gyereke is.
Nálunk a párom ilyet nem csinál.Ha moziba megyünk stb. mindig ő fizet.Én sem kérem el az árát tőle,ha veszek neki pl.zoknit,pólót,alsógatyát stb.szüksége van rá és kész.Fordítva is így működik,ő sem kérné el a pénzt,ha mondjuk bevásárolunk és vesz a konyhába valami kiegészítő cuccot mert szükség van rá.
A fő fizetési dolgokat megbeszéltük,a többi rugalmasan megy.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!