Tapszeres babak Anyukai! Kivancsi vagyok, ezert kerdem:miert tapszeres a babatok a KEZDETEKTOL, hogy-hogy nem anyatejes?
Ja, igen, és azt elfelejtettem, hogy amikor volt időm esetleg enni, akkor próbáltam fehérjedúsan, ahogy mindenki tanácsolta, ittam tejserkentő teát, sok vizet. Hát rám ez csak annyiban hatott, hogy jó sokat kellett járni pisilni. Semmit nem hatott.
EGyébként ez a kérdés engem nem bántott, viszont amikor megkérdezik tőlem, hogy szoptatom e még a három babát (egyébként ehhez is mi köze van egy idegen embernek???) és mondom, hgoy tápszert kapnak, olyan megvetően és kérdőn néznek rám, hogy legszívesebben azt kívánnám, csinálja utánam és meglátjuk, neki menne e. Én épp eléggé örülök, hogy sikerült három csodaszép egészséges kislányt kihordanom a 36. hétig és gyönyörűen fejlődnek, ügyesek, egyaltalán nem látszik az a 4 hét lemaradás rajtuk. Még ha tápszeresek is.
És! Akinek egy babája van, azt is simán megértem, ha nem tudja szoptatni, hisz nem feltétlen nálam is az volt a gond, hogy hárman vannak és emiatt nem ment!!! Szerintem inkább örüljön az aki tud szoptatni, aki meg nem,az meg annak, hogy van egy szép, okos kisbabája, akit akkor is el tud látni, ha nincs teje, és a baba ezt nem fogja soha a fejéhez vágni szerintem. Akkor meg másnak végképp nincs hozzá joga!
Nem konkrétan KEZDETEKTŐL kap a babám tápszert, de végülis ugyanaz:
A babám hétfőn született. Pénteken jöttünk ki a kórházból és addig egy csepp tejem sem volt. Illetve egy órával távozás előtt szivárgott valami kis kevéske, mert állandóan fejni próbáltam. (Szülés utáni komplikációk miatt altattak, talán ez is befolyásolta.)
Szombaton belövellt...de olyan szintű fájdalommal és lázzal járt nálam, hogy aznap (a babám első itthoni napján!) nem tudtam az ágyból kikelni! Anyukám segített a baba körül.
Innentől kezdve végülis lett valamicske tejem. De a babám 30-40 g-nál többet nem evett. Fejtem, éjjel és nappal, minden szopi után. Rekordja egyik reggel a 90 ml volt!
Ittam literszámra a teákat, vettem a drága MORE MILK tablettát stb... Kiderült, hogy a babám hypotón (gyenge izomzat).A szája mellett folyt ki a tej és alig volt szopóereje.
Pótlást kellett kapnia.
3 hós koráig tudtam neki anyatejet adni. Akkor bekerültünk a kórházba más gondok miatt is még a hypotónia mellett. Elapadt a tejem...biztosan az ideg vitte le.
Nálam így alakult. Biztosan hibás vagyok, pedig én akartam, nagyon akartam. Majd a második babámnál talán jobban sikerül.
Szia! Merész kérdést tettél fel :)
Nos az én babám AZÉRT lett tápis, mert hiába volt tejem, a bolti tejnek magasabb volt a tápértéke, tehát nem laktatta a babámat. SAJNOS ezért lett tápis. Két hónapos korái fele tejcsi fele tápi volt a menü, ma már(hat és fél hónaposak vagyunk)csak tápot kap. Vagyis én hiába küzdöttem, hogy fél óránként mellre tettem a lányom, tejserkentők, meg miegymás, semmit nem ért. NEM működünk egyformán ennyi. NEKEM nagy lelki problémát okozott, hogy nem tudtam szoptatni. Bár én úgy gondolom, hogy nem kell elítélni, és kérdőre vonni sem azokat, akik nem szoptatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!