Anyatejes babátok hogyan eszik, milyen elosztásban? A 9 hetes kislányom most 4750 gramm és az elmúlt pár napban nem igazán eszi meg a napi adagját. Van olyan amikor csak 80-90 ml-t.
Szia! Az én lányom is 9 hetes, ő 4600 gramm, kis súllyal hamarabb, 2600 grammal született. Eddig teljesen jó volt a gyarapodása, hetente 20-30 dkg között. Első hónapban 1,2 kg-ot Most csak 13-16 dkg volt a heti. Tudom, hogy ez is jó, mégis aggaszt. Ő is többet evett, a 100 g kevésnek számított, általában 100-150 g között volt az adagja. Most már átaludja az éjszakát, így egy étkezés kiesik, és ő is kevesebbet eszik alkalmanként. Ha nézem a testsúly kg x 150 képletet, nehezen van meg a napi adagja...Ettől függetlenül kiegyensúlyozott, vidám, sokat alszik, keveset sír, szóval nem éhes, ez biztos.
Szerintem ez most egy ilyen időszak, lehet, hogy utolérték magukat, és kicsit stagnál a gyarapodás, elvégre nem hízhat minden hónapban 1 kg-ot, hisz mekkora lenne 1 évesen...???
Már én is arra gondolok, hogy kevesebb a tejem (bár ma reggel 180-at evett két mellből), így most fejek megint, és kipróbáltam egy új teakeveréket. Amúgy én is bimbóvédővel szoptatok, már tudna nélküle is, de így kényelmesebb már mindkettőnknek, szerintem semmi jelentősége nincs, a szomszédom lassan egy éve azzal szoptat. Ne izgulj, figyeljük a gyarapodást, és ha a normál tartományban van, nem kell aggódni!
Feleljtsd el a méricskélést és azt , h napi adag, mert ilyen nincs.
Te se eszel minden nap egyformán.Az a gyerek aki több mint egy kilót hízik 1 hónap alatt ott nincs gond. Szoptasd akkor amikor a baba jelzi, h éhes.Ha másfél óránként jelez , akkor úgy, ha 2-3 óránként jelez, akkor úgy. A lényeg, h ne méregesd, mert ezzel csak stresszeled magad és hidd el a természet ezt nagyon jól kitalálta. Okod nincs arra, h aggódj, hiszen nagyon szépen fejlődik a babád. Élvezd a szoptatást, babázz sokat, mert ha te feszült vagy , azt a babád is érzi. Nyugi és hosszú szoptatást kívánok! védőnő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!