Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az új trend szerint tényleg 4...

Az új trend szerint tényleg 4 hónaposan kell az anyatejes babákat is hozzátáplálni kezdeni?

Figyelt kérdés

Annyira szimpi volt nekem az a 6 hónapos rendszer és semmi baja a fiamnak (2 éves), akinél így csináltuk. Őszintén szólva tök kényelmes előkapni a cicit és nem pepecselni a pépekkel... legalább még 2 hónapot nyernék :)

De ennél fontosabb, hogy egészségügyileg mi a legjobb a babának természetesen! ÉS a gyerekorvosunk mondta, hogy kezdjem el hozzátáplálni a babánkat. A védőnő szerint még ráér, de 4 hónaposan kezdjek el neki napi egy darált kekszet adni a glutén miatt.

2011. okt. 27. 14:56
 1/10 anonim ***** válasza:

Összevissza hallom mindenhol. Nekünk először azt mondta a gyerekorvos, hogy hiába tápszeres, ráérünk hozzátáplálni 6 hónaposan. Aztán amikor 5 hónapos elmúlt (olyan 5 és fél) akkor mondta, hogy most már elkezdhetjük.

Akkor nagyon új volt neki minden és az első pár hétben nagyon szenvedtünk.

Ha újrakezdhetném, akkor elkezdeném 5 hónapos kora körül, vagy nem sokkal (pár nappal) előtte. (a 4 hónap előttit én is nagyon korainak tartom) Akkor viszont sokkal fokozatosan, akkor tényleg ráérnénk, hogy 6 hónapos koráig csak ismerkedjen a gluténnal, meg 1-2 gyümölccsel.

Összességében azt mondanám, hogy a kettő ötvözése talán megfelelő. (Nem is kell feltétlenül kivárni a 6 hónapot, de egy 4 hónaposnak se kell már főzeléket meg húst kapnia)

Saját tapasztalatomból leszűrve a tanulságot, ha nagyon elhúzod, akkor nehezebb dolgod lesz vele később

2011. okt. 27. 15:03
 2/10 anonim ***** válasza:
Szerintem semmiképp nem jó mást adni anyatejen/tápszeren kívül adni 6 hónapos korig. A glutént is elég akkor bevezetni (legalább is nekünk ezt mondták, így is csináltuk).
2011. okt. 27. 15:07
 3/10 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, még annyit: tévhit, hogy a tápszeres babákat korán kell kezdeni hozzátáplálni, ugyanis nekik is bőven elég 6 hónaposan, mert semmivel nem érettebb a gyomruk az anyatejes babáéknál.
2011. okt. 27. 15:09
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Az ajánlásban is úgy van, hogy az anyatejes babáknak a glutént is csak a 6. hónap után kell elkezdeni. Ha megfelelően fejlődik anyatejjel, nyugodtan vár meg a fél éves kort.
2011. okt. 27. 15:15
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
6 hósan javasolja a gyerekorvos is.
2011. okt. 27. 15:29
 6/10 A kérdező kommentje:

Igen érdekes. Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy ez a legújabb irányelv, hogy 4 hósan az anyatejeseket el kell kezdeni hozzátáplálni DE a tápszereseket csak később, inkább 6 hós körül. Mondta is, hogy megfordult a dolog, nem én értettem félre.

Rosszat nem akarok a babának, ezért vagyok elbizonytalanodva. A 2 éves fiamnál rendben volt a 6 hósan elkezdett hozzátáplálás. Bár tény, hogy még 16 hósan is csak pépesítve volt hajlandó enni.

2011. okt. 27. 16:05
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
A WHO legújabb ajánlása szerint 4 és 6 hónapos kor között (legkésőbb 6 hónaposan) a glutént be kell vezetni. Lefogadom, hogy 2-3 év múlva ugyanezt mondják majd a tehéntejre is... Csak győzzünk eligazodni. A nagylányom 12 éves, a kisfiam 9 hónapos. Ne tudjátok meg, mennyi mindent másként javasolnak, mint 12 éve. És az a durva, hogy 12 évvel ezelőtt ugyanolyan hévvel, és adatokkal alátámasztva javasolták az ellenkezőjét annak, mint amit most.:)
2011. okt. 27. 18:26
 8/10 xStefix ***** válasza:
81%

Nem, senkit nem kellene ennyi idősen!

[link]

[link]

2011. okt. 27. 20:09
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Én biztosan szoptatok 6 hónapos korig. Nem hiszem hogy ezzel ártok a babámnak. Utánna pedig szépen lassan ahogy azt illik bevezetek mindent. És szerintem csinálja mindenki úgy ahogy ő jónak érzi. Nem fogom meglincselni egyik anyukát sem ha nem úgy csinálja ahogy én...
2011. okt. 27. 21:16
 10/10 anonim ***** válasza:
32%

Itt már annyira fel van fújva minden, az orvosok,védőnők se tudják,hogy mit mondjanak.Az én kisfiamnak az orvos javasolta,hogy 3 hónaposan adjak neki krumplipürét,mert neki nem elég a tápszer.Már ekkor 7 kg volt,ugyhogy valamilyen szinten érthető is volt.Szerencsére semmi bajba,nem válogat.Mindent megeszik.Az én főztömet ette nagyrészt.Ritkán vettem bébiételt.A darabosakat is nagyon szépen ette,most meg főleg.Inni azt iszik,amit adok neki.Ha víz,akkor az,persze a gyümölcstea jobban ízlik neki.:)

Amúgy tedd azt amit érzel.Nem a védőnő/orvos gyereke,hanem a tiéd.BIztos nem fogsz ártani neki.Ha hozzátáplálod sem lesz semmi baja,ha meg fájna a hasa,vagy nem emészti meg a gyomra,akkor megpróbálod 1 hét múlva.Ha meg nincs gond,akkor adhatod.Az én kisfiam pl már 4 hónaposan ette az 5 hónaposnak való husis bébiételt.17 hónapos baba anyukája

2011. okt. 28. 08:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!