Az új trend szerint tényleg 4 hónaposan kell az anyatejes babákat is hozzátáplálni kezdeni?
Annyira szimpi volt nekem az a 6 hónapos rendszer és semmi baja a fiamnak (2 éves), akinél így csináltuk. Őszintén szólva tök kényelmes előkapni a cicit és nem pepecselni a pépekkel... legalább még 2 hónapot nyernék :)
De ennél fontosabb, hogy egészségügyileg mi a legjobb a babának természetesen! ÉS a gyerekorvosunk mondta, hogy kezdjem el hozzátáplálni a babánkat. A védőnő szerint még ráér, de 4 hónaposan kezdjek el neki napi egy darált kekszet adni a glutén miatt.
Összevissza hallom mindenhol. Nekünk először azt mondta a gyerekorvos, hogy hiába tápszeres, ráérünk hozzátáplálni 6 hónaposan. Aztán amikor 5 hónapos elmúlt (olyan 5 és fél) akkor mondta, hogy most már elkezdhetjük.
Akkor nagyon új volt neki minden és az első pár hétben nagyon szenvedtünk.
Ha újrakezdhetném, akkor elkezdeném 5 hónapos kora körül, vagy nem sokkal (pár nappal) előtte. (a 4 hónap előttit én is nagyon korainak tartom) Akkor viszont sokkal fokozatosan, akkor tényleg ráérnénk, hogy 6 hónapos koráig csak ismerkedjen a gluténnal, meg 1-2 gyümölccsel.
Összességében azt mondanám, hogy a kettő ötvözése talán megfelelő. (Nem is kell feltétlenül kivárni a 6 hónapot, de egy 4 hónaposnak se kell már főzeléket meg húst kapnia)
Saját tapasztalatomból leszűrve a tanulságot, ha nagyon elhúzod, akkor nehezebb dolgod lesz vele később
Igen érdekes. Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy ez a legújabb irányelv, hogy 4 hósan az anyatejeseket el kell kezdeni hozzátáplálni DE a tápszereseket csak később, inkább 6 hós körül. Mondta is, hogy megfordult a dolog, nem én értettem félre.
Rosszat nem akarok a babának, ezért vagyok elbizonytalanodva. A 2 éves fiamnál rendben volt a 6 hósan elkezdett hozzátáplálás. Bár tény, hogy még 16 hósan is csak pépesítve volt hajlandó enni.
Itt már annyira fel van fújva minden, az orvosok,védőnők se tudják,hogy mit mondjanak.Az én kisfiamnak az orvos javasolta,hogy 3 hónaposan adjak neki krumplipürét,mert neki nem elég a tápszer.Már ekkor 7 kg volt,ugyhogy valamilyen szinten érthető is volt.Szerencsére semmi bajba,nem válogat.Mindent megeszik.Az én főztömet ette nagyrészt.Ritkán vettem bébiételt.A darabosakat is nagyon szépen ette,most meg főleg.Inni azt iszik,amit adok neki.Ha víz,akkor az,persze a gyümölcstea jobban ízlik neki.:)
Amúgy tedd azt amit érzel.Nem a védőnő/orvos gyereke,hanem a tiéd.BIztos nem fogsz ártani neki.Ha hozzátáplálod sem lesz semmi baja,ha meg fájna a hasa,vagy nem emészti meg a gyomra,akkor megpróbálod 1 hét múlva.Ha meg nincs gond,akkor adhatod.Az én kisfiam pl már 4 hónaposan ette az 5 hónaposnak való husis bébiételt.17 hónapos baba anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!