Anyatejes kisbabát kell teáztatni már 6 hónapos kora előtt is?
Az idősebb rokonaim, ismerőseim azzal "támadnak", hogy miért nem adok a két szopi között teát a babámnak, mert hogy ők annak idején így csinálták? Én meg minden szakirodalomban azt olvasom, hogy az anyatej fél évig a babának az étele és az itala, a tea meg fölösleges, mert csak "elfoglalja" a tej helyét az amúgy is pici gyomrukban, így éhesek lesznek, kevésbé híznak stb....
Kinek van igaza?
Neked.
A lányom 14 hónapos, 6 hónapos koráig csak anyatejes volt. Még nem ivott teát, vizet szokott inni és még szopizik. De már vettem teát, mert lehet, hogy a téli időben jobban fog esni neki mint a víz. A te babádnak mindesetre még nincs szüksége teára, ha van anyatej.
teát semmi esetre sem.
nekem annak idején mondta a gyerekorvos, hogy minden nap 2x-3x kínáljam meg a babámat forralt hűtött vízzel, decemberi, ezerrel fűtöttek a panelban... én megkínáltam és volt, hogy hetekig egy kortyot nem ivott, volt, hogy egy decit megivott egy nap. de a tea tényleg túlzás anyatejes babánál :)
Jól olvastad, anyatejest tényleg nem kell teáztatni!
Engem is mindig ezzel piszkáltak az idősebb rokonok. Az ő idejükben szerintem óriási ritkaság volt, ha egy baba 3 hónapos kora után is kizárólag szoptatott volt, ráadásul azóta sok új tudományos dolog is hozzáférhetőbbé vált, amit ők nem követnek. A másik ilyen "bölcselkedés", hogy 4 hónapos babának már adjál kóstolót bármiből, mindenből,"nem lesz annak semmi baja". Engem ezzel vittek a sírba.
Szóval nekik a mai nézetek a furcsák. Nekem a védőnő sem javasolta a teát. (Most 9 hós, de csak vizet kap étkezések között.)
pontosan, te tudod jól. anyáink, nagyanyáink idejében elég sok téves info keringett a szoptatással kapcsolatban, nem is szoptattak fél-egy évig.
nyugodtan mondd meg nekik, hogy majd fél év után megkínálhatják a hozátáplálás után teával.
Nàlunk a kòrhàzban Baby Mecsek teàval itattàk a babàkat amíg az anyànak nem indult be a tej. De èpphogy belemàrtottàk a filtert a vízbe tehàt szinte víz volt.
Ezek utàn ên is vettem neki. Amikor màr pàr hòs volt èpp nyàrra esett ès ha mentünk bevàsàrolni stb. nem vehettem elô a cicim, kapott pàr kortyot.vagy ha èjjel sírt fogacska, fejlôdèsi ugràs stb. nem kaptam ki a kisàgybòl cicizni - pàr korty tea megnyugtatta. Nekem jò volt a tudat hogy van nàlunk folyadèk amivel az utca közepèn is megkínàlhatom. De tènyleg, ha a kòrhàzba nem ezt làtom - èn nem kèszültem rà hogy èn teàztatni fogom/akarom, egyszerûen nàlunk így alakult. Têlen a szàraz, fûtött hàzban is kapott pàr kortyot. Sohase többet.
De nem KELL teàztatni ha nem kap akkor se fog szomjan halni. Ezt az anya dönti el. Tehàt TE! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!