Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Jogos, hogy ki vagyok akadva?

Jogos, hogy ki vagyok akadva?

Figyelt kérdés
Mai szitu.16hós baba elaltatva.Àllok a zuhany alatt,hajmosàs stb.Manó elkezdett ordìtani.Màsfèl óraig probàltam visszaaltatni,de nem ment.Ma mèg fõznöm kell.ÈS nagyon fàradt vagyok.Mèg soha sehol nem voltam a babàm nèlkül sehol.Csak hivatalokba intèzkedni.Nem mentem nèzelödni,vagy baràtnökkel valahova.Nem voltunk a pàrommal kettesben együtt valahol,vagy csak ûgy itthon el ketten.Ha intèzkedni kell valahol,a pàrommal oldjuk meg.Mèg soha nem vittel el egyszer sem anyukàm a manót egy fèl óràra sem.Vannak napok amikor kikèszülök,hogy csak egy pici szünetet kèrjek valakitöl.Imàdom a manót,ö az èletem.De anyukàm....Èn ezt nem igy kèpzeltem.Eszèbe sem jut senkinek,hogy nem csak akkor kell vigyàzni rà,amikor a bankba,vagy hibatalba kell rohannunk intèzkedni.Jól van ez igy?Tesómnak,ès anyukàmnak màr tèl óta kõnyörgök,hogt ha van egy kis idejük,jöjjenek elhad csinàljam a dolgom picit.Mèg mindig nem èrtek ide,pedig szeretik a babôkàt.
2014. márc. 28. 14:02
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
75%

# 38/39

Az, hogy fáradt senki sem vonja kétségbe. Kérdező barátnőkkel sem volt szóval a párja is hibás, nehogy már az apa ne tudja a gyerekét ellátni amíg pihen az anya. Gyereket az apa is vállalta így a feladatott is.

Másrészt kérdező fáradságára nem a romantikázás a megoldás jelenleg hanem a pihenés, alvás, lazítás amit az apa nélkül teljesen megoldható.

2014. márc. 28. 19:45
 42/51 anonim ***** válasza:
30%

de most komolyan apuka hol a rákban van? talán h-v melózik napi 12órát vagy mit csinál? jó lenne megtudni, mert az nem a nagymama hibája h anyuka 1 éve sehol sem volt, hanem a férjé és az övé!

vajh apuka nem akar foglalkozni a gyerekkel? vagy anyuka nem meri rábízni? rá van nőve a gyerek?

2014. márc. 28. 19:47
 43/51 Gabi86 ***** válasza:
54%
én minden kommentet nem olvastam el,de a 24-s válaszolóval értek egyet.sajnos vannak ilyen nagyszülők rokonon.kétszer volt begyulladva a mellem majdnem 40 fokos lázam volt és senki sem jött pedig anyós a közelben lakik.anyám felhívott,hogy mi van,de ő sem jött el(20km lakik).szerintem ez szomorú, és aki azt írta hogy magunk nak szüljük a gyereket,tudjátok rám meg a tesóimra mindig vigyázott a nagyi.ennyi nincs több hozzáfűzni valóm.meg szerintem rátok is.sőt volt hogy ott is aludtunk hétvégente.ja meg aki azt írta hogy ők nem kértek unokát,nálunk konkrétan állandóan nyaggattak vele mind két részről.sőt anyós mikor már teherbe estem azt mondta hogy mindennap leszáll a buszról ha úgy jön haza munkából. szerintem az lenne a "kötelességük" hogy segítsenek.persze én sem kérném mindig,de néha jól esne.ja és csodálkozik anyós hogy mi sem megyünk hozzájuk meg a gyerek nem akar odamenni hozzá vagy ha oda is adom neki rögtön visszajön.mi max 1hónapba 1x megyünk akkor is én győzöm meg a páromat,hogy menjünk az anyjához.anyámhoz többször megyek mert van egy "kishúgom"(16 éves) aki velük él de ha nem lenne oda se mennék.meg még azt hozzá kell tennem hogy ő jön havi szinten többször is(mostanába,hogy nagyobb a lányom).
2014. márc. 28. 19:55
 44/51 anonim ***** válasza:
63%
Utolsó igen csak a mi nagyszüleink már 40 évesen nyugdíjasok voltak, könnyebb volt nekik unokázni.
2014. márc. 28. 19:57
 45/51 anonim ***** válasza:
54%
Dehogy voltak, ez hülyeség!
2014. márc. 28. 19:59
 46/51 anonim ***** válasza:
Anyukám másik városban lakik, heti kétszer dolgozik, és az egyedülálló nővérem gyerekeire gyakran vigyáz. Mégis eljön segíteni, amikor csak tud. Egyszer mondtam neki, hogy nem muszáj annyit jönnie, az én gyerekeim, mindent megoldok valahogy. Erre azt felelte: te meg az én lányom vagy. Kritikusok, ha a gyereketek felnő, és otthon lesz egyedül a babájával, nem mentek majd neki segíteni, akár munka után?
2014. márc. 28. 20:11
 47/51 anonim ***** válasza:
67%
Aki akar megy és segít, de valaki nem akar, ezt el kell fogadni és nem szidni, hanem tiszteletben tartani! Persze tök jó lenne, ha segítene meg minden, de ilyen, ez van
2014. márc. 28. 20:14
 48/51 anonim ***** válasza:

anyukám is olyan, hogy inkább nem vállalja el a gyereket. most 4,5 éves a fiam, 1 éve viszi el fél napra havonta, két havonta. előtte nem, szerintem nem tudott vele mit kezdeni vagy nem is tudom.

anyósom nincs sajnos. szóval értem, gondolhatod én is hogy kivagyok néha, már lassan 2 éve dolgozom, gyakorlatilag 5 éve nincs lehetőségem egymagam lenni. persze tök jó, hogy anyám most már néha elviszi, de az pont arra elég, hogy megfőzzek vagy kitakarítsak, szóval tulajdonképpen mindegy.

nekem a nagy bánatom, hogy nincs akinél ott aludjon a gyerekem. én gyerekkoromban rendszeresen aludtam a nagyszüleimnél és hatalmas élmény volt mindig, a gyerekemnek soha nem lesz ilyenben része :(

2014. márc. 28. 20:52
 49/51 anonim ***** válasza:

Először is hasonló a helyzet nálunk is. Lenne egy kérésem, ha van rá vállalkozó szellemű anyuka vagy apuka. Kisgyerekkel rendelkező (6 éves korig) szülővel csináltatnék kérdőívet, aki együtt él a párjával. Intim témákat érint. Nekem a szakdolgozatomhoz kéne, amúgy szintén anyuka vagyok egy 3 és egy 1 éves gyerkőccel:) [link]

Előre is nagyon köszönöm!

2014. márc. 28. 23:25
 50/51 A kérdező kommentje:

Hàt,meglepödtem a sok vàlaszon!Az van,hogy apa reggel 9-18:30-ig dolgozik.Gyakorlatilag alig van itthon.Egy hèten 2nap pihije van,de nem egymàs utàn.Ma pl levitte a picit dèlelött,igy nyugottan meg tudtam fözni,porszivôzni,felmosni.Igy zajlanak a pihenönapos napok.Vagy rohanunk a vàrosba intèzkedni,mert folyton valamit kell.Együtt mindenki vagy felvàltva.Olyankor a fèl nap elmegy vele.Meg ugye irtam a betegsègemröl,amit a szülèskor szereztem,szôval egy eset volt amikor decemberben pelust kellett venni,pàrom nonstop dolgozott.(a decber ilyen nàluk)Egyedül nem tudom a lèpcsön felvinni a babakocsit,egy hètig könyörögtem tesómnak,anyunak,hogy jöjjenek el velem vagy hozzanak.Nem jöttek.Vèletlen egy nap arra sètàlva,egy ismerös jött,ès ö maradt kint a picivel,mig beszalattam.Szerintem ez mindent elàrul.Kèrdèsre a vàlasz tesóm kislànyàt szàmtalanszor vittem suliba tethesen is.Azèrt keltem 5:30-kor.Arra hoztàk hozzànk,onnan mentünk suliba.Ök 6-ra mentek dolgozni.Suli utàn mentem èrte.Rengetegszer.Sokszor adtunk nekik kölcsön pènzt is.Anyunak is segitettem mindig ahogy tudtam.Sokszor bevàsàroltunk neki,mert tudtuk,hogy nincs neki.(Bàr nekünk sem volt sok.)Nehèz lelki helyzetben is mellette voltam.

Tènyleg nem màsnak szültem,de nem azt mondom màs nevelje fel.Èn nem birnàm ki,ha nem làtnàm xideig. Csak egy kis feltöltõdèsre,vagy egy kis magànyra,vagy èpp egy pàrommal eltöltött akàr fèl óra.Sokat kèrek?Vagy hogy rendesen meg tudjam csinàlni a hàzimunkàt...Vagy hogy tudjam,hogy mèg nö vagyok,nem egy zombi,aki rohan megàllàs nèlkül a gyerek utàn,ès be van tàblàzva a napja,amely összefolyik mert ugyan olyan mind.Nèha,csak tènyleg nèha,ès elèg lenne egy vagy kèt óra.

2014. márc. 29. 13:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!