Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Jogos, hogy ki vagyok akadva?

Jogos, hogy ki vagyok akadva?

Figyelt kérdés
Mai szitu.16hós baba elaltatva.Àllok a zuhany alatt,hajmosàs stb.Manó elkezdett ordìtani.Màsfèl óraig probàltam visszaaltatni,de nem ment.Ma mèg fõznöm kell.ÈS nagyon fàradt vagyok.Mèg soha sehol nem voltam a babàm nèlkül sehol.Csak hivatalokba intèzkedni.Nem mentem nèzelödni,vagy baràtnökkel valahova.Nem voltunk a pàrommal kettesben együtt valahol,vagy csak ûgy itthon el ketten.Ha intèzkedni kell valahol,a pàrommal oldjuk meg.Mèg soha nem vittel el egyszer sem anyukàm a manót egy fèl óràra sem.Vannak napok amikor kikèszülök,hogy csak egy pici szünetet kèrjek valakitöl.Imàdom a manót,ö az èletem.De anyukàm....Èn ezt nem igy kèpzeltem.Eszèbe sem jut senkinek,hogy nem csak akkor kell vigyàzni rà,amikor a bankba,vagy hibatalba kell rohannunk intèzkedni.Jól van ez igy?Tesómnak,ès anyukàmnak màr tèl óta kõnyörgök,hogt ha van egy kis idejük,jöjjenek elhad csinàljam a dolgom picit.Mèg mindig nem èrtek ide,pedig szeretik a babôkàt.
2014. márc. 28. 14:02
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
39%
Igen ez a másik kérdés. Te mennyit segítesz anyukádnak, mennyit vigyázol tesód kislányára? Mert ez oda-vissza működik. Gondolom tudtad mikor terhes lettél, hogy a tiéd lesz az a gyerek, nem mindenkié. Anyukád már nem fiatal, és dolgozik mégis. Lehet elfárad és neki is kéne a pihenés. Téged már felnevelt, nem ő akart unokát gondolom. Vedd a saját kezedbe az irányítást, ha ennyire el akarsz menni, fogadj bébiszittert.
2014. márc. 28. 16:51
 22/51 anonim ***** válasza:
75%
Persze, Kérdező magának szülte a gyereket, de attól még ki lehet azon akadva, hogy 16 hónapja nem volt egyedül sehol. És ha az anyukája meg a testvére a közelben lakik, és szabadidejük is van, és a viszonyuk is jó, szeretik a gyereket, miért ne kérhetne tőlük néha segítséget? Az, hogy egyszer-egyszer megkéri őket, hogy vigyázzanak a gyerekre, nem ugyanaz, mintha elvárná, hogy helyette neveljék fel. Én 5 éve vagyok itthon, minden rokonom elég messze lakik tőlünk. Az elmúlt 5 évben talán háromszor volt, hogy a párommal el tudtunk menni valahova, amíg anyukám vigyázott a gyerekekre. Ha közelebb lakna, biztos gyakrabban megkérném rá, mert szerintem jobb néha segítséget kérni, mint teljesen kiakadni a monoton hétköznapoktól.
2014. márc. 28. 18:57
 23/51 anonim ***** válasza:
Kislányom 17 hónapos, kisfiam 6 éves lesz hamarosan. Soha nem mondták még, hogy vigyáznak rá. Ha menni akarunk valahová, bébiszittert hívunk. Így a gyerekek a saját környezetükben vannak, és mi is nyugodt szívvel mehetünk bárhová. Mi is a "világ végén" lakunk, de szerencsére itt is megoldható ez.
2014. márc. 28. 19:02
 24/51 anonim ***** válasza:
88%

MI az, hogy "MAGÁNAK" szülte?! Milyen egoista hozzáállás ez?! Nem csak magának szüli az ember, hanem az életnek egy társadalomnak, egy családnak és leginkább a gyereknek saját magának. Ezen azért el lehetne filózni.

És én azt mondom, hogy bizony cserbenhagyás ez a helyzet. Én biztosan nem tudnám ezt tenni a gyerekemmel! Ha látnám, hogy fáradt, hogy kimerült, hogy segítségre van szüksége. Egyszerűen ez szimplán önzőség! Egy gyermek felnevelése valóban a nagykorúságig tart, de amíg én élek, addig igenis felelős vagyok érte, az én vérem és segítem, amíg tudom! Az unoka is vérszerinti kötelék, nem egy idegen.

Nekem nagyon furi ez a gondolkodás, hogy magadnak szülted, ne számíts innentől kezdve senkire...

Nálunk nagyon összetartó volt a család és egy csodálatos nagymamám volt! Nem mindenki ilyen kérdező!

És nem versenyistálló, hogy kinek nehezebb az élete, kedves ikres édesanya!

2014. márc. 28. 19:08
 25/51 anonim ***** válasza:
28%

társadalomnak, családnak szülök ja akkor én kinyomok pár gyereket, anyámék meg mondjanak fel és jöjjenek vigyázni rá :)

és a férje merre van? arról egy szó nincsen, hogy miért nem volt egy éve egyedül sehol?! apuka talán nem tudnak vigyázni rá heti 1-2estét, amíg elmegy moziba, sétálni akármi?!

2014. márc. 28. 19:17
 26/51 anonim ***** válasza:
100%
Bizonyára elég felnőtt a kérdező ahhoz, hogy a férjével tudjon egyezkedni. Talán a férjével is szeretne kettesben végre elmenni egy pár órára. Az unokázás pedig nagyon szomorú, hogy valakinek kényszer és nem örömforrás.
2014. márc. 28. 19:20
 27/51 anonim ***** válasza:
75%

"anyámék meg mondjanak fel és jöjjenek vigyázni rá "

KI mondta, hogy mondjanak fel?! Az én nagymamám is dolgozott sokáig, mégis örömmel vigyázott ránk a szabadidejének egy részében. Senki nem azt mondta, hogy a nagyanya NEVELJE FÖL a gyereket, hanem csak azt, hogy időnként vigyázzon rá pár órára...

2014. márc. 28. 19:23
 28/51 anonim ***** válasza:
58%
Hol van a történetben az apa? 16 hónap alatt soha nem vigyázott a saját gyerekére egyedül? Inkább azon kellene elgondolkozni, hogy ha a saját apja nem hajlandó vigyázni rá amíg te pihensz akkor egy nagyszülőtől nagynénitől mégis hogy várhatód el?
2014. márc. 28. 19:25
 29/51 anonim ***** válasza:
26%

de értsd meg, hogy nem várhatom el, hogy akrki is jöjjön, mert a gyereket én szülök, igen magamnak, nem a nagyszülőknek, magamnak és a páromnak! nem várhatom el, hogy jöjjenek, segítsenek, ha nem akarnak, ezt fel kell fogni, ha jönnek, örülni, ha nem, akkor így jártam.

akkor hívok bébiszittert és megoldom, nem a szüleimet szidom, hanem megoldom, ha már felnőtt voltam egy gyerekhez egy ilyen piti problémát is meg tudok oldani!

2014. márc. 28. 19:27
 30/51 anonim ***** válasza:
48%

"de értsd meg, hogy nem várhatom el,"

Tehát te az anyukádtól nem várhatod el, hogy segítsen, ha bajban vagy...Hát rossz lehet neked nagyon:(

2014. márc. 28. 19:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!