Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Jogos, hogy ki vagyok akadva?

Jogos, hogy ki vagyok akadva?

Figyelt kérdés
Mai szitu.16hós baba elaltatva.Àllok a zuhany alatt,hajmosàs stb.Manó elkezdett ordìtani.Màsfèl óraig probàltam visszaaltatni,de nem ment.Ma mèg fõznöm kell.ÈS nagyon fàradt vagyok.Mèg soha sehol nem voltam a babàm nèlkül sehol.Csak hivatalokba intèzkedni.Nem mentem nèzelödni,vagy baràtnökkel valahova.Nem voltunk a pàrommal kettesben együtt valahol,vagy csak ûgy itthon el ketten.Ha intèzkedni kell valahol,a pàrommal oldjuk meg.Mèg soha nem vittel el egyszer sem anyukàm a manót egy fèl óràra sem.Vannak napok amikor kikèszülök,hogy csak egy pici szünetet kèrjek valakitöl.Imàdom a manót,ö az èletem.De anyukàm....Èn ezt nem igy kèpzeltem.Eszèbe sem jut senkinek,hogy nem csak akkor kell vigyàzni rà,amikor a bankba,vagy hibatalba kell rohannunk intèzkedni.Jól van ez igy?Tesómnak,ès anyukàmnak màr tèl óta kõnyörgök,hogt ha van egy kis idejük,jöjjenek elhad csinàljam a dolgom picit.Mèg mindig nem èrtek ide,pedig szeretik a babôkàt.
2014. márc. 28. 14:02
1 2 3 4 5 6
 11/51 A kérdező kommentje:

Nagyon aramyos vagy!Èn egy kis vàrosban lakom.Pesttöl 200km-re. :)

Anyukàm itt lakik kb 10percre.Tesôm kocsival jàr,de kocsival az is tiz perc.Nem vagyok egy csendes tipus,mindig megmondom amit kell akinek.Ha anyunak szólok,folyton azt mondja;Mi dolod van,egèsz nap otthon vagy!Ha elmegyünk hozzà,mèg rosszabb,mert ott is mindig èn vigyàzok rà,ès ott mindenre azt kell mondani a.törpènek,hogy nem szabad.Kèptelen elpakolni anyu a keràmiàkat màshova.

2014. márc. 28. 14:50
 12/51 anonim ***** válasza:

Hm. Kár:-(.

Azok alapján amit leírtál én nem anyudra hajtanék, hanem tesódra.

Ha ő munkanélküli, inkább őt próbáld befűzni, és én is csak azt tanácsolom, hogy konkrét napra konkrét időpontra hívd át.

És ha ennyire nem aktívak, akkor szerintem inkább az legyen, hogy megmondod, hogy muszáj cipőt venni(mindegy mit) magadnak, mert kell és kész, gyerek hisztikorszakban van most, vele nem tudsz.

Gyere át szerdán 10-re vigyázz rá, elmegyek és 2-re itt vagyok, csá, puszi, pá.

Hát ez a javaslatom.:-)

2014. márc. 28. 15:00
 13/51 anonim ***** válasza:

Nagyon sajnálom, hogy ilyen anyukád van és ilyen nagymamája a picinek! Bárki bármit ír, ez egyáltalán nem normális! Egy családban össze kellene fogni és segíteni a másikat, egymást. Ettől család a család és ettől más, mint egy idegen kapcsolat. És tudd meg, régen ez még természetes volt, ez mostanában a "modern nagyik" között divat, hogy önmegvalósítanak és leszarják az unokát.

Viszont a tény az tény. Én biztosan elmondanám a véleményemet erről a szülőknek. Viszont erőltetni nem lehet semmit!

Kikapcsolódni kell, mert teljesen befásulsz, kiégsz és a pároddal is ápolni kell a kapcsolatot. Én bébiszitter javasolnék, vagy pár óra családi napközit, akár hetente egyszer, vagy alkalmanként. Érdemes összespórolni ennyit, mert kiégve, hulla fáradtan nehéz jó anyunak lenni.

2014. márc. 28. 15:01
 14/51 A kérdező kommentje:
Amyugy most hivtam fel,nincs otthon.A tesóm nevelt kislànya van ott,mert fàj a feje ès köhög.Szeretem azt a kislànyt,de ö mindig ott van.Anyu viszi fülèszetre,ott alszik,mindig lepaszoljàk a tesómèk.Az èn manókàmra mièrt nincs ideje?
2014. márc. 28. 15:04
 15/51 A kérdező kommentje:
Hàt köszönöm!Kicsit kibögtem magamból a stresszt.meg a fàjdalmat,anyuèk miatt.Most megyunk egyet sètàlni.Szomoru,hogy bèbiszitter kell,minek van az embernek csalàdja?De valahogy muszàj lesz.Sajnos egy boltba nem tudok bemenni màr a törpèvel,mert hiztizik,olyankor meg engem nèznek,mintha rosszat csinàlnèk a törpèvel.Lehet keresek valami szittert.
2014. márc. 28. 15:15
 16/51 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem nincs teljesen igazad. Attól, hogy született egy manókàd, még nincs jogod elvárni, hogy a csalàdod helyetted vigyàzzon rá, mert fàradt vagy, vagy romantikàzni akarsz. Persze jó, ha időnként van kire bízni, de megkövetelni, hogy szabadnapot vegyenek ki, vagy mondjàk le a programjaikat, hogy a te gyerekedre vigyàzhassanak, azért kicsit túlzàs. "Magadnak" szülted, nem nekik.

Nekem ikreim vannak segítség nélkül. Cserélünk egy napra? Azt hiszem sírva menekülnél vissza az egy darab manókàdhoz.

2014. márc. 28. 15:36
 17/51 anonim ***** válasza:
84%
Most miért is kéne téged körülugrálni? Jó anyud 4 órás, tesód meg nem dolgozik, és? Te szülted, magadnak és a párodnak! Nem anyádnak, meg tesódnak, meg akárkinek!!!
2014. márc. 28. 15:39
 18/51 anonim ***** válasza:
100%

Én magamnak szültem, bár az én férjem nagyon rendes, bármikor bevállalja a gyerekeket.

Mi tudtuk, hogy miről szól a családalapítás, nincs ünnep, hétvége, szabadnap :)

Fogadj bébiszittert, vagy heti egy-két félnapra írasd be egy családi napközibe a kicsidet!

2014. márc. 28. 15:42
 19/51 anonim ***** válasza:
79%

A valóság az, hogy te vállaltál gyereket, nem anyukád meg a tesód.

Persze kedves lenne tőlük, ha segítenének, de azért ne akadj ki ennyire. A gyerekvállalásnál számba kell venni azt, hogy magadra számíthatsz csak. Sok oka lehet annak, hogy nem akarnak rá vigyázni.

Sok ilyen kérdés van, sajnos sokan úgy vállalnak gyereket, hogy eleve belekalkulálják, hogy anyuka, anyós, stb. részt vesz a gyereknevelésben. Amikor meg nincs segítség betegség, haláleset, vagy akármi miatt, akkor jón a kétségbeesés.

Persze én is kétségbeesnék, ha nem lenne segitségem, de hogy ezért bárkit hibáztatnék, azt nem hiszem. Én vállaltam minden nehézségével együtt.

2014. márc. 28. 15:52
 20/51 anonim ***** válasza:
14%
Te szoktál nekik segíteni? Te vállaltad a gyereked, szóval elvileg tudtad mire vállalkoztál. De ilyen erővel a férjed is segíthetne, őt meg sem említed.
2014. márc. 28. 16:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!