Szeretném megváltoztatni a vezetéknevem, de a családom teljesen ki van akadva. Szerintetek jogos? Mit tehetnék?
Férjhez mentem és szeretném felvenni a férjem nevét, de nem úgy hogy Xné Y Valaki, hanem úgy hogy az Y-t (az eredeti vezetéknevem) elhagyom és simán X Valaki leszek.
Egyrészt nagyon hosszú a jelenlegi vezetéknevem + a keresztnevem is, így ha felvenném még elé úgy, hogy Xné vagy esetleg kötőjellel X-X Valaki lenne, akkor brutálisan hosszú lenne, szóval ez esélytelen.
Másrészt egyáltalán nem szeretem a saját vezetéknevem, hosszú, kemény és nyers hangzású, nem is illik össze sem a keresztnevemmel sem a személyiségemmel.
Teljesen meg vannak ezen botránkozva, pláne a nagyszülők, már kitagadással is fenyegetőznek. Ez azért már nem normális, nem? Hogyan enyhítsem meg őket szerintetek?
Miért nem veszed fel kötőjellel aztán akkor nincs vita.
Én is csodálkozok azon aki így veszi fel. Kovács Anna anyukája Kovács Piroska mintha lány fejel lenne gyereke.
De ez egyéni vélemény.
#3, elküldtem priviben. :)
#5, leírtam hogy miért nem veszem fel kötőjellel. Ha úgy tenném 38 karakteres lenne a nevem, azt meg aztán pláne nem akarom! :)
8!
Az eskuvon az esketes utan az anyakonyvezeto a hazas neven szolitja a part:)
Nem értem miért pont a nagyszüleid vannak ezen kiakadva, mikor az ő korosztályukban szinte mindenki felvette a férje nevét -né módon :)
Én is gondolkodtam ezen a megoldáson, mivel kötőjeles módon vagy né plusz az én teljes nevem nem lett volna jó, mivel nagyon hasonló a vezetéknevünk. Végül megmaradtam a sajátomnál, nem vettem fel simán az övét, de a családom egyáltalán nem szólt bele mit csináljak. Nem is értem a családodat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!