Szeretném megváltoztatni a vezetéknevem, hogy és hol kezdjem?
Figyelt kérdés
A szüleim elváltak, azóta felnőttem, az apámmal nem túl jó a kapcsolatom, így édesanyám leánykori nevét szeretném felvenni, amit a válása után ő is visszavett.2009. aug. 24. 22:25
1/5 anonim válasza:
Szerintem az anyakönyvi hivatalban kell kérelmezni remélem nem írtam hülyeséget.
2/5 anonim válasza:
Helyi önkormányzatnál informálnak részletesen, a leírtak alapján nem lesz semmi akadálya.
3/5 anonim válasza:
A lakhelyed szerinti önkormányzat anyakönyvvezetőjénél tudsz beadni egy kérvényt (nyomtatvány, ott kapod meg és ki kell tölteni), és meg is kell indokolni, hogy miért kéred a névváltoztatást. Az nem annyira jó ok, hogy édesapáddal nem jó a viszonyod, inkább olyan okot kellene találnod, amit a "hivatal" is méltányol. Ha fiú vagy, akkor pl. tovább akarod adni édesanyád lánykori nevét majd a gyermekeidnek. Ha lány vagy, akkor ez nehezebb, mert férjhez mész és ha felveszed a férjed vezeték nevét, akkor máris dől az elmélet. Én annak idején, amikor elegem lett a férjem nevéből meg belőle is, azt mondtam, hogy a szakmámban a lánykori nevemen vagyok ismert és azért akarom visszavenni, mert ezt mintegy márkanévként akarom használni. Aztán használom is mind a mai napig, pedig ez már vagy 15 éve volt.
4/5 A kérdező kommentje:
Nem az édesapám,csak ő vett a nevére,felvállalta az apaságot,de nem ő a vérszerinti.Ez elég ok?Meg amúgy nagyon ritka édesanyám neve,mert külföldi származású.
2009. aug. 25. 08:48
5/5 anonim válasza:
Szerintem igen indulj neki sok sikert hozzá!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!