Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudom megváltoztatni a...

Hogyan tudom megváltoztatni a gyerekem nevét?

Figyelt kérdés

Apjával különmentünk-nem voltunk házasok-bírósági végzés van hogy fizetnie kell a gyerektartást.

Viszont nagyon megromlott vele a kapcsolatom,és szeretném ha ezentul a gyerekem nem viselné az ő vezetéknevét.

Mi ennek a menete?

Biologiailag az apja marad,gyerektartást kell fizetnie?

2011. szept. 23. 19:50
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
67%

Az ő beleegyezése nélkül ez nem fog menni és elég hülyeség is lenne, most nem azért.

Ismerek nem egy olyan gyereket, aki az anyja vezetéknevét viseli, ennek az az oka, hogy az anyjuknak fogalmuk sincs ki csinálta a gyereket. Szerencsétlen gyerekek meg isszák a levét, mert a kortársaik röhögik őket.

2011. szept. 23. 19:51
 2/39 anonim ***** válasza:
97%
az apa beleegyezése kell.én is gondolkoztam rajta,de aztan elvetettem az ötletet.
2011. szept. 23. 19:55
 3/39 anonim ***** válasza:
100%
Ez attól függ!Melyik megyében laksz?
2011. szept. 23. 19:56
 4/39 anonim ***** válasza:
66%
Csak akkor változtathatnád meg, ha lemondana a gyerekről, akkor viszont onnantól nem jár a gyerektartás.
2011. szept. 23. 20:01
 5/39 A kérdező kommentje:

Komárom megye....

sajna megromlott a viszony egy nagy összegü tartozás miatt,amit nem akar kifizetni...igy én fizetem helyette...igy a gyerekétöl veszi el a pénzt...tehát nem nézi a gyerek érdekét se.

2011. szept. 23. 20:13
 6/39 anonim ***** válasza:
83%
"Biologiailag az apja marad," Kicsit átismételhetnéd az általános iskolai biológiát. Attól, hogy esetleg más lesz a vezetékneve, a nemzője miért változna??? És ha a neve nem kell, miért akarsz gyerektartást?
2011. szept. 23. 20:20
 7/39 anonim ***** válasza:
68%
Ha nektek,kettőtöknek van konfliktusa,abba miért kerül bele a gyerek is? Arra,hogy kinek kell a tartozást kifizetni,ott van a bíróság,aki ezt megállapítja.Ahogy a gyerektartást is.A gyerek érdekeit pedig mindkettőtöknek figyelembe kell venni.Márpedig egyáltalán nem érdeke a gyereknek,hogy megfosszák a jogtól,hogy az apja nevét viselje,mindezt azért,mert az anyuka bosszút akar állni apukán.
2011. szept. 23. 20:20
 8/39 anonim ***** válasza:
80%

Nincs annál undorítóbb,mint aki a saját gyerekét használja a másikkal szemben.

Ráadásul pénz miatt.

Elképesztő :(

2011. szept. 23. 20:25
 9/39 A kérdező kommentje:

de nem is törődik vele...

akkor legalább nem kéne látnia sem.

sajnos nem olyan egyszerü a dolog h a bíróság azt mondja jár nekem a pénz,nem irtunk rola papirt.

el akarom felejteni ezt az embert,és nem akarom h a gyereknek akár a neve is emlékeztessen rá.

azt mondta amugy hogy hiába mentünk szét,nem felezünk semmit,nem ad nekem semmit,akkor miért kéne felezni a gyereken is????

2011. szept. 23. 20:45
 10/39 anonim ***** válasza:
74%
Mert a gyerek nem egy tárgy, amit ketté lehet venni!! Neki van lelkivilága és érzései! Szüksége van az apjára is. És ez ezerszer fontosabb annál, hogy téged emlékeztet-e rá a neve, vagy sem.
2011. szept. 23. 20:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!