Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudom megváltoztatni a...

Hogyan tudom megváltoztatni a gyerekem nevét?

Figyelt kérdés

Apjával különmentünk-nem voltunk házasok-bírósági végzés van hogy fizetnie kell a gyerektartást.

Viszont nagyon megromlott vele a kapcsolatom,és szeretném ha ezentul a gyerekem nem viselné az ő vezetéknevét.

Mi ennek a menete?

Biologiailag az apja marad,gyerektartást kell fizetnie?

2011. szept. 23. 19:50
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
70%
Meg egyáltalán hogy hasonlíthatod a gyereket pénzhez?
2011. szept. 23. 20:48
 12/39 anonim ***** válasza:
57%

Ilyen buta libát én még életemben nem láttam. Hogy gondolod,hogy örökre kitörlöd az életetekből? Ő a gyereked apja,ha tetszik neked,ha nem.Választottad volna meg jobban,de most már mindegy.Tőle van a gyerek és annyira van hozzá joga,mint neked.

Arról nem a gyerek tehet,hogy hülye voltál és nem írtál papír olyan dologról,amit most törleszthetsz.

A gyerek nem a tulajdonod és nem is alku tárgya.Neki joga van mindkettőtökhöz!

2011. szept. 23. 20:56
 13/39 anonim ***** válasza:
66%

"nem akarom h a gyereknek akár a neve is emlékeztessen rá."

Az szép...

2011. szept. 23. 21:01
 14/39 anonim ***** válasza:
59%

Csak ilyen anya ne legyek, soha...

És akkor csodálkozom, mennyi lelki sérült gyerek van manapság..

2011. szept. 24. 01:06
 15/39 anonim ***** válasza:
40%

azért nem kéne megkövezni a kérdezőt . Az h rosszul választott tény és ennek viseli a következményeit ,de az h esetleg nem jól fogalmaz megint máshova tartozik .

Én megértem őt,az NEM apa aki nem viseli gondját a gyereknek .

Azt én is gondolom a kérdezőből az éreznek beszélnek és ez téves út ezen emelkedj túl .Ha van lehetőséged ne hagyd magad ,keress jó ügyvédet és a szart is pereld le róla ! komolyan. Rengeteg haszonleső ffi is van ám aki semmit nem hajlandó még a pelenkát se megvenni sokszor a gyerekre ..áhh..

A másik hogy a név változtatáson gondolkodj el . A gyerek tényleg rosszul járhat vele érzelmileg. A társadalmi berendezkedés miatt is ..

2011. szept. 24. 02:04
 16/39 anonim ***** válasza:
67%

nem tudom, miért kell basztatni ezt a nőt, leírta fehéren-feketén, hogy az „apa” szarik a gyerekre, akkor miért írja itt mindenki, hogy az anya akarja kizárni a gyerek életéből? az „apa” zárta ki saját magát... a gyereknek „joga van”, hogy egy vele nem törődő senkiházi nevét viselje? sokra megy az ilyen joggal... ahhoz is joga van, hogy az anyja nevét viselje, aki szereti és törődik vele.

a névviselés és az apaság két külön dolog. a nevét a születése előtt kell eldöntenetek, és akkor már az marad, hacsak nem változtatjátok meg közös beleegyezéssel (igen, kell az engedélye, akkor is, ha amúgy nem látogatja...) arról viszont, hogy ő a vérszerinti apa, nem tud lemondani, csak ha dns vizsgálat bizonyítja, hogy nem ő az, de azt nem tudjátok átverni. a gyerektartást is köteles fizetni.

2011. szept. 24. 04:32
 17/39 anonim ***** válasza:
65%
Első, jó nagy hülyeséget írsz. Az én fiam mindkettőnk nevét viseli, mert nekem különleges nevem van, ami nagyon ritka, ezért is akartuk a gyereknek. Amúgy csak öröklés szempontjából se kéne a nevét megváltoztatni. Gondolom, most nagyon utálod, de hirtelen haragból ne csinálj badarságot.
2011. szept. 24. 07:17
 18/39 A kérdező kommentje:

Köszönöm akik normálisan tudtak válaszolni.

nem az volt a kérdésem hogy milyen hatással van a gyerekre,hanem,hogy hogyan tudom megtenni.

Mivel külön élünk,ha jol olvastam,nem kell az ő beleegyezése hozzá.

Sajnos annyira bonyolult az anyagi része a dolognak h az ügyvéd azt mondta,nem is biztos hogy vállalná.

Nyakatokon egy lakáshitellel,ti sem lennétek boldogok ha a hitel negyedének megfelelő összeget nem kapnátok vissza...

Apa a gyerektartást sokáig nem is fizette,mindig annyit mondott,majd ha lesz pénze...hát ennyire fontos volt neki a gyereke.

A mostani párom amugy többet törődött eddig a fiammal mint a saját apja összesen eddig.

az apa sajnos inkább eljárt bulizni,mint h a gyerektartást kifizesse.igy szerintem látható h nem a gyereke a legfontosabb neki.

2011. szept. 24. 08:12
 19/39 anonim ***** válasza:
48%

A gyerek nem tehet arról,hogy ilyen apja van és sajnos arról sem,hogy ilyen anyja.Arról sem tehet,hogy a szülők nem tudtak megegyezni egy anyagi kérdésen,ami szintén az ő hülyeségük és nem a gyerek dolga.

De a gyerek nem fegyver az anya kezében amivel zsarolni lehet a másikat vagy bosszút állni rajta.Minden normális ember jót akar a gyerekének,nem pedig felhasználni a másik ellen.Sajnos ezt a kérdező nem érti,ez az ő fogyatékossága,szintén nem a gyerek hibája.Csak azért képes lenne elvenni a gyerek nevét,hogy ezzel is sebet ejtsen az apán.De ezt az embert,ha feje tetejére áll,akkor sem felejtheti el,mivel a gyerek összeköti őket örökre.Hogy erre miért nem gondolt a védekezésnél már rejtély.Ha a gyerek felnő és az apjára hasonlít akkor abban is változnia kell,nehogy az apára emlékeztesse az anyát? Beteges.

A gyerektartás tisztán jogi kérdés.Nem sutyiban kell megegyezni,hanem el kell menni a bíróságra és velük megítéltetni a pontos összeget,amit aztán jogi úton behajtani.A gyerek nevét viszont nem a gyerektartással vásárolja meg az apa.Vagyis,ha nem fizet,akkor a gyerek elveszíti a nevét.Nevetséges.

2011. szept. 24. 09:19
 20/39 anonim ***** válasza:
77%
Én részben meg tudom érteni a kérdezőt. Az én kisebbik fiam apja lelépett még a szülés előtt, mert nem bírta elviselni a hisztimet: konkrétan azt, hogy ne háromnaponta egyszer jöjjön haza a munkából. Tudom, dolgozott, de nem a családért. Amit pluszban keresett, azt kizárólag magára költötte, mi semmit sem láttunk belőle. Lelépett úgy, hogy a nyakamban hagyott egymillió forintnyi kölcsönt, ami az én nevemen volt, mivel ő nem kaphatott BAR listás lévén. Eleinte fizette, aztán nem, később a gyerektartást sem, mert az új nőjének nem volt munkája, el kellett tartani gyerekestül. Én viszont ezt nem toleráltam, letiltattam a gyerektartást, viszont a kölcsönnel nem tudtam mit kezdeni. Most 11 éves a gyerek, 4 éves kora óta tízszer látta összesen. Még telefonon sem hívja fel évek óta, pedig van a gyereknek saját telefonja. Sosem tiltottam a gyerektől, sőt, én jártam a nyakára, hogy látogassa, hiányolja a gyerek - legalábbis eleinte. Aztán a gyerek olyan szinten felejtette el, hogy egy több éves kihagyás után nem ismerte meg az apját. Apukának elvették a kocsiját, lakását, kergetik a behajtók, bankok, de nem érdekli, éli a világát. Mostanra eljutottam oda, hogy arra "nevelem" a gyereket, hogy ha az apja később megjelenik, hogy adjon neki pénzt vagy fogadja be, páros lábbal rúgja ki, mert ez az ember nem APA. Nem rosszindulatból, hanem védekezésből csinálom, ugyanis az ex a nagyobbik, lassan 18 éves fiát, akinek a nevén van egy fél lakás, azzal nyúzta egy időben, hogy ha betölti a 18-at, kérje ki a részét az anyjától, vegyen egy lakást és majd ő is odaköltözik az azóta született lányával. Persze az utóbbi években a nagyobbik fiát sem látogatja, de biztos vagyok benne, ha betölti a 18-at, azonnal megjelenik nála, és ezt nem fogom hagyni a fiamnál. Amúgy hozzá kell tegyem, most már ha akarná sem engedném a gyerekem közelébe. Egy gyerek nem játékszer, hogy mindig csak hitegetem, ígérgetek, aztán eltűnök pár évre. A gyereknek szüksége van apára, de igazi apára, és azzal, hogy megcsinálta a gyereket, nem szerzett jogot arra, hogy időről-időre belegyalogoljon a kis lelkébe azzal, hogy átveri. Lehet érte lepontozni, hogy apukának is vannak jogai, de hogy őszinte legyek, k..vára nem érdekel. Kötelességei is lettek volna, vagy legalább annyi, hogy néha ránézzen a gyerekére. Komolyan, a szomszédjukban lakó srác időnként felhív, hogy hogy vagyunk, legalább hozzá vigyem át a gyereket, de az apja nem. Na, a szememben ez nem apa, erre minden jogát eljátszotta. A névviselés viszont annyira nem érdekel, hogy a válás után sem vettem vissza a lánynevemet, mert a fene se fog annyi pénzt kiadni az igazolványcserékre. Soha nem piszkálták a fiamat, pedig hihették volna azt, hogy lányanya vagyok, mert úgy vettem fel az ex nevét, hogy az ő vezetékneve és az én keresztnevem, tehát a fiam és az én vezetéknevem jelenleg megegyezik. De mivel nekem nem okoz lelki gondot, meg meg is szoktam, sosem az apuka ugrik be, ha leírom a nevemet.
2011. szept. 24. 09:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!