Hogyan tudom megváltoztatni a gyerekem nevét?
Apjával különmentünk-nem voltunk házasok-bírósági végzés van hogy fizetnie kell a gyerektartást.
Viszont nagyon megromlott vele a kapcsolatom,és szeretném ha ezentul a gyerekem nem viselné az ő vezetéknevét.
Mi ennek a menete?
Biologiailag az apja marad,gyerektartást kell fizetnie?
Ilyen buta libát én még életemben nem láttam. Hogy gondolod,hogy örökre kitörlöd az életetekből? Ő a gyereked apja,ha tetszik neked,ha nem.Választottad volna meg jobban,de most már mindegy.Tőle van a gyerek és annyira van hozzá joga,mint neked.
Arról nem a gyerek tehet,hogy hülye voltál és nem írtál papír olyan dologról,amit most törleszthetsz.
A gyerek nem a tulajdonod és nem is alku tárgya.Neki joga van mindkettőtökhöz!
"nem akarom h a gyereknek akár a neve is emlékeztessen rá."
Az szép...
Csak ilyen anya ne legyek, soha...
És akkor csodálkozom, mennyi lelki sérült gyerek van manapság..
azért nem kéne megkövezni a kérdezőt . Az h rosszul választott tény és ennek viseli a következményeit ,de az h esetleg nem jól fogalmaz megint máshova tartozik .
Én megértem őt,az NEM apa aki nem viseli gondját a gyereknek .
Azt én is gondolom a kérdezőből az éreznek beszélnek és ez téves út ezen emelkedj túl .Ha van lehetőséged ne hagyd magad ,keress jó ügyvédet és a szart is pereld le róla ! komolyan. Rengeteg haszonleső ffi is van ám aki semmit nem hajlandó még a pelenkát se megvenni sokszor a gyerekre ..áhh..
A másik hogy a név változtatáson gondolkodj el . A gyerek tényleg rosszul járhat vele érzelmileg. A társadalmi berendezkedés miatt is ..
nem tudom, miért kell basztatni ezt a nőt, leírta fehéren-feketén, hogy az „apa” szarik a gyerekre, akkor miért írja itt mindenki, hogy az anya akarja kizárni a gyerek életéből? az „apa” zárta ki saját magát... a gyereknek „joga van”, hogy egy vele nem törődő senkiházi nevét viselje? sokra megy az ilyen joggal... ahhoz is joga van, hogy az anyja nevét viselje, aki szereti és törődik vele.
a névviselés és az apaság két külön dolog. a nevét a születése előtt kell eldöntenetek, és akkor már az marad, hacsak nem változtatjátok meg közös beleegyezéssel (igen, kell az engedélye, akkor is, ha amúgy nem látogatja...) arról viszont, hogy ő a vérszerinti apa, nem tud lemondani, csak ha dns vizsgálat bizonyítja, hogy nem ő az, de azt nem tudjátok átverni. a gyerektartást is köteles fizetni.
Köszönöm akik normálisan tudtak válaszolni.
nem az volt a kérdésem hogy milyen hatással van a gyerekre,hanem,hogy hogyan tudom megtenni.
Mivel külön élünk,ha jol olvastam,nem kell az ő beleegyezése hozzá.
Sajnos annyira bonyolult az anyagi része a dolognak h az ügyvéd azt mondta,nem is biztos hogy vállalná.
Nyakatokon egy lakáshitellel,ti sem lennétek boldogok ha a hitel negyedének megfelelő összeget nem kapnátok vissza...
Apa a gyerektartást sokáig nem is fizette,mindig annyit mondott,majd ha lesz pénze...hát ennyire fontos volt neki a gyereke.
A mostani párom amugy többet törődött eddig a fiammal mint a saját apja összesen eddig.
az apa sajnos inkább eljárt bulizni,mint h a gyerektartást kifizesse.igy szerintem látható h nem a gyereke a legfontosabb neki.
A gyerek nem tehet arról,hogy ilyen apja van és sajnos arról sem,hogy ilyen anyja.Arról sem tehet,hogy a szülők nem tudtak megegyezni egy anyagi kérdésen,ami szintén az ő hülyeségük és nem a gyerek dolga.
De a gyerek nem fegyver az anya kezében amivel zsarolni lehet a másikat vagy bosszút állni rajta.Minden normális ember jót akar a gyerekének,nem pedig felhasználni a másik ellen.Sajnos ezt a kérdező nem érti,ez az ő fogyatékossága,szintén nem a gyerek hibája.Csak azért képes lenne elvenni a gyerek nevét,hogy ezzel is sebet ejtsen az apán.De ezt az embert,ha feje tetejére áll,akkor sem felejtheti el,mivel a gyerek összeköti őket örökre.Hogy erre miért nem gondolt a védekezésnél már rejtély.Ha a gyerek felnő és az apjára hasonlít akkor abban is változnia kell,nehogy az apára emlékeztesse az anyát? Beteges.
A gyerektartás tisztán jogi kérdés.Nem sutyiban kell megegyezni,hanem el kell menni a bíróságra és velük megítéltetni a pontos összeget,amit aztán jogi úton behajtani.A gyerek nevét viszont nem a gyerektartással vásárolja meg az apa.Vagyis,ha nem fizet,akkor a gyerek elveszíti a nevét.Nevetséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!