Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudom megváltoztatni a...

Hogyan tudom megváltoztatni a gyerekem nevét?

Figyelt kérdés

Apjával különmentünk-nem voltunk házasok-bírósági végzés van hogy fizetnie kell a gyerektartást.

Viszont nagyon megromlott vele a kapcsolatom,és szeretném ha ezentul a gyerekem nem viselné az ő vezetéknevét.

Mi ennek a menete?

Biologiailag az apja marad,gyerektartást kell fizetnie?

2011. szept. 23. 19:50
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
100%
Ja, a gyerek nevét tényleg csak úgy változtathatod meg, ha az apa beleegyezik, bár ettől még jogilag az apja marad, tehát a gyerektartást is fizetni kell. Viszont ha mondjuk a jelenlegi párod örökbe akarja fogadni a gyereket, ahhoz is kell az apa beleegyezése, viszont onnantól kezdve nincs tartási kötelezettsége, meg jogai sem.
2011. szept. 24. 09:36
 22/39 anonim ***** válasza:
62%
Ekkora ökörséget! Gondolom a gyerek még elég kicsi... Szerintem hagyd meg neki a döntést,hogy a későbbiekben átírathassa a nevét! Azt a gyereket te "csak" megszülted, te "csak" az anyja vagy, de nem a TULAJDONOD,hogy ilyen dolgokban egyedül dönts helyette! Attól,hogy neked és apukának nem jó a viszonyotok,még lehet jó apja. Szeretheti,nevelheti a gyereket! De neked semmi jogod elvenni a nevét, az apját! Mondom ezt úgy,hogy éppen én is válófélben vagyok egy kislánnyal! A köztetek lévő gondokat oldjátok meg TI és ne vetítsd ki a gyerekre! Főleg ne merd felhasználni a gyereket az apja ellen! Ez gerinctelenség! Amúgy meg,ha ennyire nem akarod,hogy az apja legyen (minek csináltattál vele gyereket?) akkor a pénze se kelljen! Vagy az azért jól esik tőle?
2011. szept. 24. 09:54
 23/39 anonim ***** válasza:
59%

Attól,hogy külön éltek,még ugyan úgy az apja! És nem változtathatod meg a gyerek nevét az apa beleegyezése nélkül!

Egyébként baromi kíváncsi lennék a a másik fél véleményére is! Nagyon elhagyott, sértett, büszke nő szaga van a dolognak, aki imádja a "kib.szósdi társast"!

Véletlenül nem te laksz abban a lakásban?

2011. szept. 24. 10:01
 24/39 anonim ***** válasza:
64%

A jogi rész és az érzelmi rész két külön dolog.A felnőttek hülyesége miatt pedig nem a gyereket kell hibáztatni.Ezt miért nehéz megérteni?Az anya ízlését tükrözi,hogy milyen apát választott,de utána nem mondhatja azt,hogy meggondoltam magam,ő csak az én gyerekem.Jogilag mindkettőé.Ahogy jogilag kötelessége van fizetni a gyerektartást is annak a félnek,akinél nem lakik a gyerek.Miért kell belevonni ebbe az érzelmeket is és a gyereket használni arra,hogy jól odasózzunk a másiknak? A gyerek befolyásolható és pont ezért undorító bármelyik fél ellen is nevelni.A gyereknek is vannak jogai ( a nevéhez,az apjához,anyjához stb.)és ezt ha valaki nem veszi figyelembe,az ne dobálózzon olyan szavakkal,mint a "gyerek érdeke". A bíróságnak van egyedül joga elvenni valamelyik szülőtől is a szülői jogokat,a másik fél ezt nem teheti meg.Nem azért kell gyereket szülni,hogy utána ő legyen az,akivel bántani lehet a másikat.Ezzel csak a gyereknek teszünk rosszat.Miért kell ezt elmagyarázni egy anyának,miért nem tudja ezt magától?Mennyire szeretheti a gyerekét,ha közben képes fegyverként használni?

Ha valaki gyereket vállal valakivel,annak fel kell fogni ésszel,hogy ezzel egy életre szóló kötelék alakul ki.Ezt nem lehet semmisé tenni azzal,hogy megváltoztatjuk a gyerek nevét vagy ha nem fizet,akkor nem láthatja.Olyan undorítóan tud viselkedni néhány ember,hogy legszívesebben egy kutyát sem bíznék rá,nemhogy gyereket.

2011. szept. 24. 10:01
 25/39 A kérdező kommentje:

kkora ökörséget! Gondolom a gyerek még elég kicsi... Szerintem hagyd meg neki a döntést,hogy a későbbiekben átírathassa a nevét! Azt a gyereket te "csak" megszülted, te "csak" az anyja vagy, de nem a TULAJDONOD,hogy ilyen dolgokban egyedül dönts helyette! Attól,hogy neked és apukának nem jó a viszonyotok,még lehet jó apja. Szeretheti,nevelheti a gyereket! De neked semmi jogod elvenni a nevét, az apját! Mondom ezt úgy,hogy éppen én is válófélben vagyok egy kislánnyal! A köztetek lévő gondokat oldjátok meg TI és ne vetítsd ki a gyerekre! Főleg ne merd felhasználni a gyereket az apja ellen! Ez gerinctelenség! Amúgy meg,ha ennyire nem akarod,hogy az apja legyen (minek csináltattál vele gyereket?) akkor a pénze se kelljen! Vagy az azért jól esik tőle?

-én először normális viszonyt akartam,de a haverjai szerint megcsaltam,és ne adja vissza a pénzemet...nem az ő pénze kell hanem a sajátom amit adtam neki...minek csináltattam gyereket?-hát erre pár éve nem gondoltam hogy ilyen apának nem nevezhető lény lesz(a buli,a haverok fontosabbak voltak neki mint a családja)a gyerek is csak addig fontos neki mig a facebookon kiteheti a képét.

(de pl. azt se tudja miket nem ehet a gyerek-ételallergia-mert annyira nem fontos neki,ugy is én szenvedek vele ha baja lesz,nem ő)

2011. szept. 24. 19:13
 26/39 A kérdező kommentje:
Az elejéröl lemaradt az E betü,bocsi...
2011. szept. 24. 19:14
 27/39 anonim ***** válasza:
64%

Amikor megismerted egy csendes,otthonülő,a kertben szöszömötölős,a családi ebédeket sosem kihagyó emberke volt? Miből gondolom azt,hogy nem? Láss csodát,a gyerek születése után sem lett ilyen,akkor miért csodálkozol?

De mi a mentséged arra,hogy a gyereket használod fel azért,hogy megbosszuld a pénzügyi vitátokat? Az apja nem foglalkozik a gyerekkel és a gyerek érzéseivel,de hogy te sem? Nem tudod úgysem örökre kiradírozni az életetekből,akkor minek ez a piti bosszú? Ezzel a gyerekednek ártasz,az apa megváltozni nem fog és neked sem lesz több pénzed.

2011. szept. 24. 19:54
 28/39 A kérdező kommentje:

Igen,elötte segítőkész volt,csomó közös programot lehetett vele csinálni,otthon is sokat segitett.utána meg inkább haverozott,mindig ők voltak a fontosabbak.

de akkor áruljátok már el,hogy mit tennétek ha több mint egy millával logna??mert ugye senki nem ugy indul egy kapcsolatba hogy vége lesz...én fizetem ezt a tartozást is,ő nem adja meg,igy a saját gyerekétöl veszi el...miért érdemelné meg a gyereket???

2011. szept. 25. 10:53
 29/39 anonim ***** válasza:
48%
A gyerek nem érdem.Te sem érdemled meg,mégis veled lehet.Az anyagi rész teljesen más,ezt jogi úton kell tisztázni pl. gyerektartás. A tartozást pedig,ha nem tudod bizonyítani,akkor fizesd és jegyezd meg egy életre,hogy mindenről kell papír.A gyerek kérdése pedig megint más tészta és a gyerek neve is.Ebben nem dönthetsz egyedül,ráadásul nem büntethetsz vele,mert nincs hozzá jogod!
2011. szept. 25. 11:30
 30/39 A kérdező kommentje:

Hát azt nem egy ismeretlen válaszoló fogja megmondani h megérdemlem-e a gyereket...

értelmes válaszokat kértem,de erre senki(pár kivétellel) nem tudott válaszolni.De apa az olyan aki szándékosan rosszat akar a gyerekének?(nem fizet,én meg eladósodom)gyerektartás már rég rendezve a bíróságon amugy...)

2011. szept. 25. 12:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!