Hogyan tudom megváltoztatni a gyerekem nevét?
Apjával különmentünk-nem voltunk házasok-bírósági végzés van hogy fizetnie kell a gyerektartást.
Viszont nagyon megromlott vele a kapcsolatom,és szeretném ha ezentul a gyerekem nem viselné az ő vezetéknevét.
Mi ennek a menete?
Biologiailag az apja marad,gyerektartást kell fizetnie?
Attól,hogy külön éltek,még ugyan úgy az apja! És nem változtathatod meg a gyerek nevét az apa beleegyezése nélkül!
Egyébként baromi kíváncsi lennék a a másik fél véleményére is! Nagyon elhagyott, sértett, büszke nő szaga van a dolognak, aki imádja a "kib.szósdi társast"!
Véletlenül nem te laksz abban a lakásban?
A jogi rész és az érzelmi rész két külön dolog.A felnőttek hülyesége miatt pedig nem a gyereket kell hibáztatni.Ezt miért nehéz megérteni?Az anya ízlését tükrözi,hogy milyen apát választott,de utána nem mondhatja azt,hogy meggondoltam magam,ő csak az én gyerekem.Jogilag mindkettőé.Ahogy jogilag kötelessége van fizetni a gyerektartást is annak a félnek,akinél nem lakik a gyerek.Miért kell belevonni ebbe az érzelmeket is és a gyereket használni arra,hogy jól odasózzunk a másiknak? A gyerek befolyásolható és pont ezért undorító bármelyik fél ellen is nevelni.A gyereknek is vannak jogai ( a nevéhez,az apjához,anyjához stb.)és ezt ha valaki nem veszi figyelembe,az ne dobálózzon olyan szavakkal,mint a "gyerek érdeke". A bíróságnak van egyedül joga elvenni valamelyik szülőtől is a szülői jogokat,a másik fél ezt nem teheti meg.Nem azért kell gyereket szülni,hogy utána ő legyen az,akivel bántani lehet a másikat.Ezzel csak a gyereknek teszünk rosszat.Miért kell ezt elmagyarázni egy anyának,miért nem tudja ezt magától?Mennyire szeretheti a gyerekét,ha közben képes fegyverként használni?
Ha valaki gyereket vállal valakivel,annak fel kell fogni ésszel,hogy ezzel egy életre szóló kötelék alakul ki.Ezt nem lehet semmisé tenni azzal,hogy megváltoztatjuk a gyerek nevét vagy ha nem fizet,akkor nem láthatja.Olyan undorítóan tud viselkedni néhány ember,hogy legszívesebben egy kutyát sem bíznék rá,nemhogy gyereket.
kkora ökörséget! Gondolom a gyerek még elég kicsi... Szerintem hagyd meg neki a döntést,hogy a későbbiekben átírathassa a nevét! Azt a gyereket te "csak" megszülted, te "csak" az anyja vagy, de nem a TULAJDONOD,hogy ilyen dolgokban egyedül dönts helyette! Attól,hogy neked és apukának nem jó a viszonyotok,még lehet jó apja. Szeretheti,nevelheti a gyereket! De neked semmi jogod elvenni a nevét, az apját! Mondom ezt úgy,hogy éppen én is válófélben vagyok egy kislánnyal! A köztetek lévő gondokat oldjátok meg TI és ne vetítsd ki a gyerekre! Főleg ne merd felhasználni a gyereket az apja ellen! Ez gerinctelenség! Amúgy meg,ha ennyire nem akarod,hogy az apja legyen (minek csináltattál vele gyereket?) akkor a pénze se kelljen! Vagy az azért jól esik tőle?
-én először normális viszonyt akartam,de a haverjai szerint megcsaltam,és ne adja vissza a pénzemet...nem az ő pénze kell hanem a sajátom amit adtam neki...minek csináltattam gyereket?-hát erre pár éve nem gondoltam hogy ilyen apának nem nevezhető lény lesz(a buli,a haverok fontosabbak voltak neki mint a családja)a gyerek is csak addig fontos neki mig a facebookon kiteheti a képét.
(de pl. azt se tudja miket nem ehet a gyerek-ételallergia-mert annyira nem fontos neki,ugy is én szenvedek vele ha baja lesz,nem ő)
Amikor megismerted egy csendes,otthonülő,a kertben szöszömötölős,a családi ebédeket sosem kihagyó emberke volt? Miből gondolom azt,hogy nem? Láss csodát,a gyerek születése után sem lett ilyen,akkor miért csodálkozol?
De mi a mentséged arra,hogy a gyereket használod fel azért,hogy megbosszuld a pénzügyi vitátokat? Az apja nem foglalkozik a gyerekkel és a gyerek érzéseivel,de hogy te sem? Nem tudod úgysem örökre kiradírozni az életetekből,akkor minek ez a piti bosszú? Ezzel a gyerekednek ártasz,az apa megváltozni nem fog és neked sem lesz több pénzed.
Igen,elötte segítőkész volt,csomó közös programot lehetett vele csinálni,otthon is sokat segitett.utána meg inkább haverozott,mindig ők voltak a fontosabbak.
de akkor áruljátok már el,hogy mit tennétek ha több mint egy millával logna??mert ugye senki nem ugy indul egy kapcsolatba hogy vége lesz...én fizetem ezt a tartozást is,ő nem adja meg,igy a saját gyerekétöl veszi el...miért érdemelné meg a gyereket???
Hát azt nem egy ismeretlen válaszoló fogja megmondani h megérdemlem-e a gyereket...
értelmes válaszokat kértem,de erre senki(pár kivétellel) nem tudott válaszolni.De apa az olyan aki szándékosan rosszat akar a gyerekének?(nem fizet,én meg eladósodom)gyerektartás már rég rendezve a bíróságon amugy...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!