Ti mit szólnátok ha anyósotok megpofozná a babátokat?
42: van eszünk, előbb felnövünk, elköltözünk, aztán vállalunk gyereket
tudom mi vagyunk a hülyék:)
43-as, van igazság a mondandódban, nem is kevés. Ha az együttélés mellett döntünk (van, akinél működik), akkor felfogjuk, hogy a legkisebb gondnál is megbeszéljük a dolgokat, nem görgetjük magunk előtt a problémákat, és nem várunk arra, míg az utolsó csepp lesz a pohárban. Sajnos sem a kérdező, sem az anyósa nem alkalmazza ezt, ennek isszák a levét most.
Kedves kérdező! Van esély arra, hogy elköltözzetek? (azon túl, hogy a férjedet meg kell győzd) Képesek vagytok fenntartani az életeteket önállóan, illetve az anyósod képes rá egyedül? Mert ha igen, menjetek onnan. Csak ez a megoldás.
A másik megoldást már többen írták, a megbeszélést, de lehet ti nem lesztek képesek rá, túl nagy már a távolság!
43-as! Nem, nem vagytok hülyék, én is így csináltam. Viszont, szerinted az, hogy együtt élnek az anyóssal valamilyen okból, már feljogosít egy felnőttet, hogy megpofozzon (nem kézre ráverés, fenékre csapás) egy 1,5 éves kisgyereket egy ilyen piti dolog miatt?
Őszintén így gondolod? Mert ha igen, akkor ezért viszont hülye vagy. 42-es vagyok
Kedves utolsó válaszoló: nem gondolod, hogy az sem normális dolog, ha egy akár 1,5 éves tárgyakkal csapkod bárkit is?????? Vagy 20-jára sem érti meg, mit nem szabad?
19 hónapos a kisfiam, soha nem hallott tőlünk hangos szót, soha nem kellett még "durvábban" fegyelmeznem, sehol nem hisztizett még, max 1-2 percet sírt, ha beültettem a babakocsiba vagy valami nem úgy történt, ahogy ő szerette volna, hiszti vagy csapkodás soha nem volt még. Bennünket sem csapott meg vagy harapott meg soha, bárhova el tudok menni vele, türelmes, értelmes. Itthon semmi nincs elpakolva vagy elzárva, mindent elmondok vagy megmutatok neki, mivel mit szabad vagy lehet csinálni.
Szörnyülködve nézem a vele egykorú gyerekek nagy részét: nem adják oda a játékot (ha valaki kéri, ő igen), csapkodják egymást, hisztiznek, durvák és agresszívek. Ő meg csak nézi őket és nem érti, hogy mi van. Elgondolkodtató, mit látnak vagy éreznek a gyerekek, mert ha feszült valaki megérzik és ők is így reagálnak. Ne a gyerekünkben keressük a hibát, hanem magunkban először és korrigáljunk még korán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!