Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti mit szólnátok ha anyósotok...

Ti mit szólnátok ha anyósotok megpofozná a babátokat?

Figyelt kérdés
tegnap a 19 hónapos fiam lelökte igaz direkt anyósom távirányítóját az asztalról erre ő visszakézből megpofozta a fejét!megmondtam neki hogy ezt nagyon nem kelett volna!elvettem tőle és átmentünk a mi szobánkba.mondtam a páromnak hogy mi történt erre annyit mondott hogy ez nem volt szép dolog tőle.mondtam neki hogy ennyit tudsz mondani?erre azt mondta hogy nem volt ott ,nem látta akkor mit mondjon??teljesen ki vagyok.nagyon összevesztem a párommal tegnap.hogyan pofozhatja fel anyósom a fiamat???soha többet nem bízom rá egy percre sem.sajnos elköltözni nem tudunk,ugy hogy együtt kell vele laknom.olyan ideges vagyok,aludni sem tudtam.lehet csúnyán hangzik de legsztívesebben falhoz vágnám anyósomat. ezek után hogyan lakjunk együtt?ha csak meglátom elkap a harag és fel tudnám pofozni!!
2014. febr. 13. 08:08
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim ***** válasza:
16%
a 19 hónapos nem baba már hanem egy 1,5 éves kisgyerek,nyilván nem pofoztam meg a fiam de a kezére és a fenekére kapott egy legyintést,amikor má20szorra csinálta ugyanazt és nem érdekelte,hogy jártatom a szám.Nem védem az anyósod de attól függetlenül valószínűleg ez volt neki az utolsó csepp a pohárban,mivel együtt laktok valószínűleg Ő is kiveszi a részét a kezdetektől,alig aludt stb,ettől még nem mondom,hogy pofon kell vágni,de én inkább szépen megbeszélném hogy máskor ha nem hallgat rá a kisgyerek 20szorra sem,veszélyezteti magát akkor csapjon a kezére,vagy oldjátok meg együtt.
2014. febr. 13. 12:23
 42/56 anonim ***** válasza:
68%
Kedves Kérdező! Igen, ide ilyen emberek is írnak. Most nagy a szájuk, hogy Te vagy a rossz és szegény pofozkodós anyósodat meg kell érteni, de hidd el, ha a saját gyereküket ütné meg valaki már nem lennének ennyire toleránsak (legalábbis remélem nem általános náluk a pofozkodás ilyen kicsi gyerek esetében). Jól esik pár embernek belerúgni a másikba, ettől lesz jobb napjuk, nem kell velük foglalkozni.
2014. febr. 13. 14:39
 43/56 anonim ***** válasza:
41%

42: van eszünk, előbb felnövünk, elköltözünk, aztán vállalunk gyereket

tudom mi vagyunk a hülyék:)

2014. febr. 13. 14:40
 44/56 anonim ***** válasza:
100%

43-as, van igazság a mondandódban, nem is kevés. Ha az együttélés mellett döntünk (van, akinél működik), akkor felfogjuk, hogy a legkisebb gondnál is megbeszéljük a dolgokat, nem görgetjük magunk előtt a problémákat, és nem várunk arra, míg az utolsó csepp lesz a pohárban. Sajnos sem a kérdező, sem az anyósa nem alkalmazza ezt, ennek isszák a levét most.

Kedves kérdező! Van esély arra, hogy elköltözzetek? (azon túl, hogy a férjedet meg kell győzd) Képesek vagytok fenntartani az életeteket önállóan, illetve az anyósod képes rá egyedül? Mert ha igen, menjetek onnan. Csak ez a megoldás.

A másik megoldást már többen írták, a megbeszélést, de lehet ti nem lesztek képesek rá, túl nagy már a távolság!

2014. febr. 13. 15:35
 45/56 anonim ***** válasza:
68%

43-as! Nem, nem vagytok hülyék, én is így csináltam. Viszont, szerinted az, hogy együtt élnek az anyóssal valamilyen okból, már feljogosít egy felnőttet, hogy megpofozzon (nem kézre ráverés, fenékre csapás) egy 1,5 éves kisgyereket egy ilyen piti dolog miatt?

Őszintén így gondolod? Mert ha igen, akkor ezért viszont hülye vagy. 42-es vagyok

2014. febr. 13. 15:58
 46/56 anonim ***** válasza:
Az én gyerekem 15 hónapos és életkori sajátossága, hogy ami a keze ügyébe kerül azt eldobja és a szájába veszi. érti a "nem" szót, de szót fogadni még nem akar,ill. nem érti a tiltás miértjét, hiszen még nem tudják, hogy ráz a konnektor, meleg a kályha stb. És bizony sokszor megfogja azt amit nem is szabad, de eszembe nem jut megütni. Mit üssek rajta? olyan kis kicsi és védtelen még, ráadásul nem is érti hogy miért ütöm meg.. Ezzel a módszerrel csak félelemre tanítjuk a gyereket semmi másra. És bizony kiverné a biztosítékot nálam, ha bárki más kezet emelne rá. Akár az anyós, akár a saját anyám, mert nincs joga ütni a gyerekemet. Még a nagyot sem hagynám, pedig ő már 12 éves. Ha nem tetszik anyósnak, hogy ott élnek, akkor mondja meg a fiának, hogy nem működik költözzenek. De ez nem jogosítja fel arra, hogy egy kisgyereket terrorizáljon! Ráadásul pofon.. áh..
2014. febr. 15. 09:44
 47/56 anonim ***** válasza:
Komolyan néhányan nagyon túlzásba esnek,nyilván persze nem kéne pofont adni a kisgyereknek,de már az is túlzás,hogy egy pofont terrorizálásnak meg felpofozásnak meg bántalmazásnak tituláltok.A kedves kérdezőnek nem falhoz vágáson kéne gondolkozni hanem megbeszélni az anyóssal,egyszer fordult elő valószínűleg nem is fog többször ha normálisan kommunikálnak.Azért egy 1,5 éves kezére vagy fenekére rálegyinteni ha 20adszorra sem ért a szép szóból az belefér,nyilván nem általános fegyelmező eszközként,hanem néha belefér ha muszáj,persze gyerek függő is,ha anyósom ráütne a fiam kezére,mert a fiam magára akarja rántani a lámpát vagy csapkodja az anyóst valamivel és nem akarja csak azért se abbahagyni én nem akadnék ki,egy pofon más úgy gondolom,hogy max tininek adnék pofont ha muszáj kicsi gyereknek nem.Biztosan dühös lennék de értelmes emberi módon megbeszélnénk és elvárnám,hogy bocsánatot kérjen a gyerektől,mert pofont adott neki.
2014. febr. 15. 10:58
 48/56 anonim ***** válasza:
63%

Kedves utolsó válaszoló: nem gondolod, hogy az sem normális dolog, ha egy akár 1,5 éves tárgyakkal csapkod bárkit is?????? Vagy 20-jára sem érti meg, mit nem szabad?

19 hónapos a kisfiam, soha nem hallott tőlünk hangos szót, soha nem kellett még "durvábban" fegyelmeznem, sehol nem hisztizett még, max 1-2 percet sírt, ha beültettem a babakocsiba vagy valami nem úgy történt, ahogy ő szerette volna, hiszti vagy csapkodás soha nem volt még. Bennünket sem csapott meg vagy harapott meg soha, bárhova el tudok menni vele, türelmes, értelmes. Itthon semmi nincs elpakolva vagy elzárva, mindent elmondok vagy megmutatok neki, mivel mit szabad vagy lehet csinálni.

Szörnyülködve nézem a vele egykorú gyerekek nagy részét: nem adják oda a játékot (ha valaki kéri, ő igen), csapkodják egymást, hisztiznek, durvák és agresszívek. Ő meg csak nézi őket és nem érti, hogy mi van. Elgondolkodtató, mit látnak vagy éreznek a gyerekek, mert ha feszült valaki megérzik és ők is így reagálnak. Ne a gyerekünkben keressük a hibát, hanem magunkban először és korrigáljunk még korán.

2014. febr. 15. 19:50
 49/56 anonim ***** válasza:
Utolsó nem a fiamról beszéltem,nem szokott senkit bántani,na de nem csak olyan gyerek van,mint a tied,hogy egy hisztije nem volt még,úgy könnyű beszélni ha nem egy nehezebben kezelhető gyerek.Az én fiam nagyon makacs teremtés és már bizony 1,5 évesen durva hisztijei voltak,türelmeske voltunk és következetesek mégis levágta magát a földre mégis volt csak azért is ,na igen nem nyúlhatok a konnektorba a ceruzámmal akkor csak azért is,van nem lökdöshetem az álló lámpát na akkor csak azért is,próbáltuk minden hogy nem jött be,de miután rácsaptam a kezére érdekes módon felfogta. na ennyit erről.A te angyali kisfiad sem lesz ilyen ha jön a dackorszak na majd akkor gyere ide vissza,és mond hogy nem emelted fel még a hangod vagy legyintettél a kezére..bírom mikor okoskodik valaki mikor csak 1,5 éves a fia és fogalma nincs milyen ha egy makacs,önfejű leven gyereke van
2014. febr. 15. 20:01
 50/56 anonim ***** válasza:
ja és mielőtt belekötnél nagyon értelmes kisfiam van nagyon okos,tehát ezeket daccból csinálta,és azért mert önfejű és Ő neki ne mondják meg mit,hogyan csináljon,tehát képzeld így lehet,hogy 20szor rászólok és nem érdekli,a 20szor rászólok az nem 20db rászólást jelent,gondoltam megmagyarázom neked
2014. febr. 15. 20:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!