Mi az amin spóroltok amióta babátok van? Van olyan amit nélkülöztök és hiányzik?
Most beszélgettünk a férjemmel, hogy mi az amin tudnánk spórolni?
Pl. nem égetjük fölöslegesen a villanyt, nem folyatjuk a vizet, próbálunk esti időben mosni amikor olcsóbb stb. Ennivaló és a ruházkodás az adott, abból nem nagyon tudunk lefaragni.
Ti miből vesztek vissza?
Figyelem az akciókat, olcsóbb ételeket főzök. Ritkán megyünk el valahova. Mozi helyett dvd-zünk.
Nem vásárolgatok magamnak ruhákat, mert van pár utcai ruhám, ha menni kell valahova, a többi meg játszós.
A tavalyi cipőm/csizmám jó lesz idén is, mert szép állapotban van, nem veszek azért újat, mert megtetszik vmi.
Az olcsóbb parfümöket használom hétköznap, a drágábbakat "ünnepkor".
Kozmetikushoz, szoliba nem járok, aqua fitness-re, aerobic-ra sem. Dvd-re tornázok, vagy szobabiciklizem.
Fodrász 2 havonta, esetleg 3.
Olcsóbb kávét veszek.
Párom olcsóbb cigit szív (kb. 150 Ft-ot spórolunk/nap).
Pár dologból nem engedtem (Pangasius filé, Bertolli margarin, havonta manikűr és pedikűr), de azt hiszem, magamon spórolok a legtöbbet.
Mi sem állunk ettől jobban, elmegy a gyerekre.
22:24-es újra
Minden hiányzik, de ránézek a lányomra, és egyből elmúlik a hiányérzetem. :)
Biztosan jó pozícióban dolgozhattatok, h a gyed-etek harmada a fizetéseteknek. Az én gyed-em kb 72ezer, előtte a fizetésem kb. 85ezer volt. Azért elszomorít...
pedagógus anyuka
Rengeteget lehet a kaján spórolni! Maradékot nem kidobni, felhasználni. Sőt egyáltalán ne legyen maradék. :) Sajnos a minőségi kaját el kell hagyni, akciókat figyelni (mindenben, nem csak élelmiszerben). Otthoni kosztolás jelentősen kevesebből kijön mint a "rendelek valamit".
Ruházkodásnál szerencsém van, a terhesség előtti ruháim vígan rám jönnek (soványabb vagyok mint előtte)így arról le van a gond. Igaz nem az ez évi divat, de aki minden évben új kabátot-csizmát stb. vesz az ne panaszkodjon!
Hát meg fogtok kövezni (magyarul tuti lepontozódok) de 16 éve magam vágom a hajam kb évente egyszer vállig, szerintem baromi sokat spórolok vele, és már egészen jól megy. Manikűrözni meg felesleges műkörmözni annak, aki babára mos-mosogat stb csak tönkremegy a drága cucc. Festeni pofikát meg hajat előtte sem szoktam, tehát nem is hiányzik.
Ami hiányzik. Havonta-kéthavonta egyszer elmentünk moziba vagy egyéb szórakozóhelyre étterembe. Na most az nuku, nincs kire hagyni a babát. Így marad az otthoni romantika ha időben elalszik a leány. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!