Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan mikkel spóroltok...

Hogyan mikkel spóroltok anyukák? Hogyan jöttök ki a havi keretből?

Figyelt kérdés
Olyan sokan írjátok itt,hogy egyre kevesebb a bevétel, de nő a kiadás hogyan spóroltok ,én már alig tudom néha beosztani ezt a kis pénzt hogy a gyerekek is "mindent" megkapjanak a számlák is fizetve legyenek! Segítenétek pár jó tanáccsal?
2011. jún. 20. 14:43
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
Előre is köszönöm a válaszokat!!!!!!!
2011. jún. 20. 14:44
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

Akár én is feltehettem volna...

Én most próbálom ki először, hogy minden kiadást felírok, mert eddig fogalmam sem volt róla, hogy hogy nem tudjuk beosztani, azt a pénzt, amit elvileg be lehetne.

Nem nagy ötlet, de én remélem, hogy mi így jobban odafigyelünk a kiadásokra.

Ruhákat turiból veszem, hetente 1x nagy bevásárlás diszkontban.

2011. jún. 20. 14:53
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

néhány tipp:

- azoknak a zöldségeknek/fagyasztható gyümölcsöknek, amiknek most van a szezonja, érdemes nagyobb mennyiséget venni és eltenni a mélyhűtőbe (most olcsóbb is)

- bébiétel helyett otthon készített babakaja, gyümölcs

- én mindig nézem a boltok szórólapjait, ahol olcsóbb valami, ott vásárolok

- általában igaz, hogy a nagyobb tétel olcsóbb, mint sokszor kis tételben vásárolni

- ahol lehet, pontokat/kuponokat váltok be (pl. DM, supershop, rossmann)

- babaruhákat használtan veszem, vagy kölcsönkapjuk

- mosáskor mosódiót és környezetbarát folttisztítót használok (környezetbarátak, és olcsóbbak mint a vegyi)

- víz/villany fogyasztásra nagyon odafigyelünk (pl. fogmosás közben ne folyjon a víz, ha nem vagyunk a szobában, ne égjen a lámpa; éjszakára kikapcsoljuk a készülékeket hogy ne álljanak készenlétben mert így is fogyasztanak)

hirtelen ezek jutottak eszembe

2011. jún. 20. 15:04
 4/20 anonim ***** válasza:
61%

Nekünk rengeteg a "kiesett" bevételünk, az én fizum 250 ezer nettó volt. A Tgyásom még jó volt, a gyed ugye maximum 90 ezer körül, most pedig már csak gyesen vagyok, havi 25.000 + 12.000 családi pótlék. Szóval százezrekben mérhető a kiesés... (a férjem keresete 120 ezer).

Nehéz volt, mert hálisten (vagy szerencsére?) sosem kellett előtte ennyire számolgatni a pénzt, mint most, de kijövünk így is.

A főzésen nagyon sokat lehet spórolni, a friss hozzávalókkal, otthon készített kaján. (eddig hozatottat ettünk, háromszor annyiba került úgy).

2011. jún. 20. 15:07
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

előző vagyok, még valami, ami nálunk bevált (amit az 1. válaszoló is írt):

- minden hónapban a rendelkezésünkre álló fizetést elosztjuk, meg van határozva, mennyi mehet kajára, rezsire, ruházkodásra stb., és a hónap végén visszanézzük, hogy alakult.

- Persze igyekszünk nem átlépni a keretet. Ha valahol átlépjük a keretet, akkor más kategóriától kell elvenni a pénzt. Ez jó módszer, hogy kordában tartsuk a kiadásainkat.

2011. jún. 20. 15:07
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
3. megelőzött ;) 2. és 4. voltam
2011. jún. 20. 15:10
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Egy-két apróságot írok, ha kicsinyenként is, de így is tudunk spórolni:

a pelenkát mindig a DM-ben veszem, 25%-os kedvezménnyel,

a popótörlőt két felé tépem és sokkal tovább tart,

a szemetesbe használt szatyrot teszek,

a használt pelenkákat használt zacskókba csomagolom,

teszveszről v. turiból veszem a ruhákat - annyit, ami tényleg szükséges,

2 napra főzök levest (így kevesebb gáz fogy),

kihúzom a hálózatból a nem használt elektromos berendezéseket (a piros pont se világítson).

Ennyi jutott hirtelen eszembe, én is állandóan agyalok, min tudnánk kicsit lefaragni, hogyan lehetne jobban kijönni a hónap végéig.

2011. jún. 20. 15:10
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

Ez engem is érdekelne,mert én már nem tudok min sporólni!

4 gyerkőc anyukája

2011. jún. 20. 16:11
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

én is mindent igy teszek mint elöttem irták söt a babafürdövizét vödörbe öntöm, jo wc-t leönteni.. heti egy vásárlás csak, babának itthon fözök, granulátumos babtea vagy viz mentes..

dokival iratok tápszeret, sinlacot, krémeket, fürdetöt..

ruhákat turiban, pelenkűt akcioban vagy tescost..játékokat vaterárol vagy bizományiban. még soha nem vettem uj ruhát a babámnak műr 11 honapos de mindig gyönyörü és csinos fillérekböl.. (turi)

2011. jún. 20. 16:46
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
Amikor Tesco újság hátulján van 500.- Ft-os kupon, körbejárom a környéket, és begyűjtök 4-5 darabot, kéthetente megyek nagybevásárolni, közte csak kenyeret veszünk, mást nem, és a kuponokka 2-3000 ft-s spórolok. Moshatós pelust használunk, ami az elején volt egy nagyobb beruházás, viszont most nincs pelenkapénz, ami havi nemtom 5-8.000 Ft, és popsikrém se kell, mert gyönyörű a feneke, azon nem tom mennyit spórolunk, mert nem is veszünk, nem tom mennyibe kerül! :) Ruhák turiból persze... tescoba még pontgyűjtés, havi 40ezer a kaja, és 3 havonta a pontokból összejön még 900 Ft-nyi kupon, amit postán küldenek. Sok pici sokra megy!
2011. jún. 20. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!