Hogyan mikkel spóroltok anyukák? Hogyan jöttök ki a havi keretből?
ruhát csak amit kapnak a gyerekek, hál isten kapunk.
villany - semmi felesleges nem ég, tv limitált.
gáz - kályhával fűtünk őszi, tavaszi szezonban, most mindenki langyos vízben fürdik.
főzök - két napra - dkg-ra kiszámoltan (2 gyerek, 2 felnőtt x dkg husi például)
sajnos sokat mosok - nekem ez viszi a pénzt.
pelenka dm akcióban+25% kedvezménnyel.
nálunk sem megy tovább.
nincsenek csodák, mivel mindennek felment az ára, hiába spórolsz ugyanott vagy
Én például a vásár csarnokban vásárolok, mert rá jöttem, ha nincs a szemem előtt akkor nem is kell plusz dolgokat megvenni. Listát írunk, hogy mi kell és azt veszem meg.
Babámnak én készítem a kaját és két 3 napra főzők magunknak és megvan, hogy ki mennyit eszik meg húsiból. Ha valami nem fogy el semmi gond, mert addig nem készítek újat amíg a régit meglehet enni. Próbálom úgy csinálni, ha többet sikerült csinálnom, hogy ne romoljon meg de ne is kelljen hetekig azt ennünk le is fagyasztanunk. Megpróbálok olyanokra is felkészülni ha nem tudok valami miatt főzni legyen mindig valami étel a fagyasztóból, hogy le tudjuk redukálni a gyorskaják mennyiségét, persze néha ott is eszünk. Amit kapunk mindent elfogadok. :)
Fölöslegesen nem ég a villany, nem megy a tévé stb.. Víz fölöslegesen nem folyik, fürdésnél szappanozáskor, fogmosáskor stb. Ugyan nincs fürdőkádunk de amíg otthon laktunk akkor " csak zuhanyoztunk és nem engettük tele a kádat. Megpróbálunk mindent akciósan megvenni pelenka stb.
Testápolót popsikrémet iratok föl az orvossal mert az kb 2000 ft ból megvan.
Látom nagyon sokan vagyunk így, szegényesen. Mi is alig jövünk ki a pénzünkből két pici gyerekkel, én gyed-en vagyok, a párom is csak 120.000Ft körül keres.
Jól írjátok, a kaján sokat lehet spórolni. Mi is a húst pl. nagyon beosztjuk és nem minden nap van húsétel.
Előre nem tárazom fel a hűtőt joghurtal, rudival.....stb., mert akkor rájárunk. Inkább minden nap megveszem a kisboltban csak a gyerekeknek 1-1db-ot.
De nagyon nehéz, mert pl. nem tudom a fiamnak azt mondani ha jön velem a boltba, hogy nem kapsz jégkrémet...stb. (Nekem anno....mindig azt mondták, a nagymamám nevelt fel, nagyon spórolnunk kellett mindenen.)
Ó hát a családi nyaralás pedig csak álom....pedig annyira jó lenne!!! :((((
Azokon kívül amit felsoroltatok, még 1-2 jutott eszembe a saját spórolási technikáimból:
- vegyi tisztítók helyett ecettel mosok ablakot-tükröt, vízkőtlenítek, még felmosáshoz is jó mert ugye zsírtalanít. - folttisztításra a szódabikarbóna tök jó
- kézkrém helyett pát csepp étolaj
- a krémes tubusokat, de amajonézt stb is szét szoktuk vágni a végén, mert még egy csomó van benne csak már nem lehet kinyomni
- én 1 csirkéből 3-4 féle kaját szoktam főzni: a csontosából levest, szárny-comb-mell pörkölt, máj-zúza-szív pörkölt, és a pörköltalapot ledarálva rakott ételbe is jó. Volt már olyan, hogy 2 tyúkból 8 jóétkű felnőttnek főztem és mindenki jóllakott: tyúkhúsleves, töltött káposzta, pörkölt krumplival...
- édességet nem veszünk boltban, rágcsákat sem, és kész pudingot stb sem. mindent el tudok készíteni itthon, jóval olcsóbban
- a kenyeret is én sütöm, összességében még olcsóbb is és legalább tudom h mit eszik a család
- rengeteg kész és félkész ételt és nyers-előkészített gyümit és zöldséget fagyasztok, én is több napra főzök
- kaját nem dobunk ki, valahogy mindig felhasználjuk
- előre eltervezem az étrendet annak függvényében, hogy mi van a fagyóban és mit tudok kihozni belőle, illetve hogy mit kapok akciósan, így legalább minimalizálódikamit venni kell hozzá és nem ismétlődnek olyan gyakran a kaják sem
Sokat tanultam, köszönöm...
Persze egyik-másik ötlet számomra is evidens volt, nem is nagyon soroltam a "most ezzel spórolok" kategóriába( pl: vizet, villanyt nem használok feleslegesen, szemetesbe szatyor kerül...)
De olvasva a hozzászólásokat, bizony szégyellhetem magam, nem vagyok találékony. Emiatt is köszönöm!
Számunkra az spórolás, ha rendszeresen a Penny-ben vásárolunk élelmiszert. Olcsóbb, mint a többi bolt és nem esek kísértésbe, hogy mér ezt meg azt megvegyem a többi részlegről.
A Dm kuponrendszerét és is megtakarításnak találom, sokat spórolunk vele, így mindig oda járunk.
Én fura mód a kajarendeléssel spórolok. Egy kaja kijön 700-ból mindenestül és férjemnek megy a maradék vacsira, szóval végülis napi 700 szerintem nem sok így. Reggelire müzli tejjel, ami szintén nem egy nagy kiadás. Kajára így elég kevés megy el.
Amúgy szörnyű nehéz, nem vagy egyedül..
De mi csak hárman eszünk, mert a baba még nem ehet a mienkből, akkor nem tom mi lesz..
A férjem az ebédjét ebédjegyből állja, neki 400 forint körül van a munkahelyén, szóval még hétvégére is jut. Én meg szeretnék néha főzicskézni... de sokkal drágább lenne úgy.
Amúgy szintén minden kikapcs., használt babakocsi 5000-ért, minden dolog turiból vagy vateráról, a gyereknek tényleg pont olyan jó az is. Játékot ritkán kap, itt érzem, hogy jó lenne többet költeni.
Férjem bringával jár, napi 50 km-t teker, ezzel is spórolunk.
Nálunk vizet kap a gyerek vagy veszek kicsi almalevet (100 %-os, de csak 3 decis és 120 Ft, ezt keverem 4 szeres adag forralt vízzel.
Köszönöm szépen a sok hasznos választ! Van benne néhány nagyon jó tanács (nagyon találékonyak vagytok)!
Pár jó tanács amit anyutól kaptam PL.:szikkadt kenyér zsemlemorzsának, energiatakarékos izzó
40C mosni a ruhákat amit csak lehet(nálunk rengeteget megy a mosógép)Vasalni csak ami gyűrött pedig eddig sokat vasaltam. Listával vásárolni
Kedves 13:57 válaszoló hozzád lenne egy kérdésem, kenyér sütővel sütöd a kenyeret vagy gáz sütőben?
Tudnál kenyér receptet küldeni?
Bocsánat az offért.
1. nem a Tescoban vásárolok hanem a Pennyben és akkor egy púpos kocsival jövök ki és soha nem hagyok ott többet mint 16-17 ezer.Tescoban ez a duplája lenne.
2. kuponozom és nézem az akciós újságokat.
3. inkább többet veszek valamiből ha jó áron van és amúy is fogyó dolog. pl . pelenka ,popsitörlő(rossman).
4.van kertünk de minek??A krumpli idén talán jó lesz de tavaly borzalom volt.A többiről ne is beszéljünk mert mindent megrágnak a giliszták. :(
5.nem járunk moziba hanem a netről szedek le magunknak és a fiamnak is.
6. ruhákat a fiamnak használtan veszek és adom is e őket.Ha a Tescoban akcióznak akkor előre veszek neki fillérekért.
Mi 3an élünk durván 140 ezerből.Nincs hitelünk így lényegesen könnyebb.Sajnos áprilistól 50 ezer ft-al kevesebb a bevételünk a gyed miatt és ez nagyon érződik.Min spóroljak még??Élni kell és nem túlélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!