Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ettől még fog szeretni a lányom?

Ettől még fog szeretni a lányom?

Figyelt kérdés
helyzetem a következő:a férjem állandóan kézben tartja a 2 hónapos kislányunkat,minden nyekkenésére ugrik,(van hogy egész nap a kezében van,mert csak úgy tud aludni a babánk)viszont én,mikor a férjem nincs itthon azért pár percet hagyom néha sírni,hogy tudja,nem lesz mindig azért egyből ugorva hozzá...nagyon szeretem a lányomat,de nem szeretném,ha túlzottan hozzászokna ahhoz,hogy minden nyöszörgésére ugrunk félretéve közben minden munkát,mert akkor ezt majd nagyobb korában is elvárja és nem akarom,hogy egy állandóan kézben levős kis hisztigép legyen!kicsit undokul hangzik ez most tudom!ugye ettől még szeretni fog engem is a lányom és nm az marad meg benne,hogy anya sokx hagyja sírni?
2013. márc. 16. 16:46
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/75 anonim ***** válasza:
25%
Sajnálatos, hogy az anyád így áll hozzád, de ebből ne azt szűrd le, hogy más is ilyen. Mint mondtam, engem sem kapkodott fel anyu, de a világon mindent megtett/megtesz értem, számára biztos, hogy nincs fontosabb nálam. A felkapkodás és az egy életen át tartó anyai törődés nem áll összefüggésben. Ez már szerintem egy sokkal összetettebb probléma, mint hogy hagyjuk-e sírni pár percet a gyereket vagy sem. De ez aztán már végképp nem ide tartozik. Az idomítás szó viszont egy kicsit erős, átgondolnám a helyedben a használatát.
2013. márc. 18. 09:15
 62/75 anonim ***** válasza:
25%
Nem az a cél, hogy a gyerek ne zavarjon. Én szívesen eljátszok vele egész nap, figyelek rá, a házimunka sem érdekel már, de az, hogy ne tudjak elmenni egyet pisilni a !!6 éves!! gyerekemtől, mert bömböl, és fogja a gatyám, és ráncigál vissza, az már durva. És nagyon jól tudom, hogy azért lett ilyen, mert baba korában mindig megkapta amit akart. De ettől még imádom és imádtam akkor is, de annyira könnyebb a kisebbel, akit nem rontottunk el ilyen szempontból, hogy az elmondhatatlan.
2013. márc. 18. 10:10
 63/75 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem hagyjátok a francba. Aki úgy gondolja, hogy elkapatja a babáját, úgysem fog változtatni a véleményén. Nem fogja megérteni, hogy hosszútávon van hatása. (Megjegyezném, ha 6 évesen is ezt csinálja, akkor valószínűleg nem azt és úgy csináltad, amire mi gondolunk. Én még ilyen 6 éves gyereket egyszer sem láttam. Lehet, hogy ő picit tényleg "el lett rontva", de NEM hiszem el, hogy azért, mert felvettétek, ha sírt. Ott szinte biztos, hogy más is volt.)

Illetve még annyi, hogy persze, a vége ugyanúgy tápszer (de nem mindegy a hozzáállás, aki nem képes a saját melleiből táplálni a gyereket, mert nem akarja, az egy önző dög- már bocsi. Egész más, amikor az anyuka akarja, próbálkozik, és sehogy nem megy). Ugyanez, persze, ha azért nem veszi fel, mert épp nem tud ugrani, vagy azért, mert nem akarja, a végeredmény ugyanaz. DE! Bár a babák nem értik meg, érzik a hangulatot, érzik, hogy hogyan közelít feléjük az anyukájuk. Meg hát, ha benéz anya, majd elfordul, vagy csak néz, és nem foglalkozik vele, neki is más érzés, mint az, amikor anya odaér, és egyből felveszi.

És nem. Nem tudom megérteni, hogy mért olyan nehéz ezt átérezni. Nekünk is rossz, ha segítséget kérünk, és elfordulnak tőlünk, hogy ránk néz a párunk, és betudja annak, hogy a hormonok miatt hisztizünk....

2013. márc. 18. 10:21
 64/75 anonim ***** válasza:
22%

84%os ismered te az ide válaszolókat? ugye,hogy nem,na akkor ne ítélkezz,hogy akik nem kapkodják fel biztosan lesz@rják a gyereket,és részben igen a gyermek is fog alkalmazkodnia családhoz ahogy a család is a gyerekhez ez a normális,ugyanis egy idő után együtt ebédelnek pl nem akkor mikor a 2 éves kitalálja,hogy most eszik nem? tehát Ő is alkalmazkodik a családhoz, a másik nagyon jó ha van egy rendszer a gyerekéletében,ez nem szigorú rendszer de pl este fürdés után aludni megy,már nincs játék,tudja felöltözik puszi,ölelés és megy az ágyába,így szokta meg,és ez neki is jó és a szülőnek is,szerinted az a jobb ha minden este nyafogás rohangálás van,mert a kicsi gyerek dönti el mikor akar lefeküdni?

a másik azért 2 hónap alatt főleg ha több hónapról,évről van szó nagyon is jól kiismeri az ember a gyerekét,tudja mikor miért ír,miért nyűgös,tudja,mert egymáshoz szoktak,akkor ne karja már megmagyarázni valaki aki szerint aki nem napi 24 órában tartja agyereket ugrik,minden hangra az idomít,érdekes lehet később te hogy nevelsz,majd nem szólsz rá,nem bünteted meg,mert az idomítás? elég nagy bajba leszel ha így állsz a dolgokhoz

2013. márc. 18. 10:27
 65/75 anonim ***** válasza:
15%
Attól még, hogy nem láttál ilyen 6 évest van, nem is kevés. És semmit nem csináltam máshogy a másik gyereknél, csak mindenért felvettem, meg sokszor mellettem aludt. Pedig végignéztem, ahogy az öcsémet így rontották el, mégis hittem az olyanoknak, mint ti, akik meg vannak győződve arról, hogy minden nyikkanásra ugrani kell, és most iszom ennek a levét. Nem csak én, még sokan mások. Nem tökmindegy másoknak az én hozzáállásom? Kinek, mi köze van hozzá, és milyen jogon ítélkezik? Az ő gyerekét nem veszem fel? Nem. Azt ő gyerekének adnak tápszert? Nem. Akkor meg? Én elhiszem, hogy mindenki meg van győződve arról, hogy ő jól csinálja, de ez majd a végén derül ki. És én rájöttem, hogy rosszul csináltam, hogy egész nap ölbe volt, és tanultam belőle, ezért most nem szívok a kisebbikkel. De mindenkinek más a jó, de megérthetnék, hogy semmilyen lelki sérülése nem lesz a gyereknek, ha nem úgy nevelik, mint ők. Semmilyen bizonyíték nincs rá, és a tapasztalatok sem ezt mondják.
2013. márc. 18. 10:32
 66/75 anonim ***** válasza:
15%
ennek nem lesz vége,mindig jön egy egy nagyokos aki elítéli a másikat,és bele akar szólni az életébe,tápszer szoptatás kérdésben vagy akármiben,nem hinném,hogy önző aki nem szoptatja a gyerekét,nem tudhatod mi áll a háttérben,nem ismered a másikat ne ítélkezz,súlyos depressziós voltam szülés után kínszenvedés volt a szoptatás,fiam lusta volt,és a csecsemősök erőszakosak,mire hazamentünk 1 hét után mind a ketten utáltuk az egészet,2 hónapig szenvedtem,közbe kellett a cumisüveg,mert csak lefejve ette,véreztem sebes voltam,fájt, a gyerek ordított,oké jó az anyatej,de teljesen tönkrementem benne 3 hónapos korára el is apadt és onnantól szuper volt tényleg felszabadultam,jobban lettem aki ezért elítél kívánom tudja meg milyen volt nekem akkor,könnyű a szádat járatni,ha könnyebb a dolgod, a másik neveld úgy a gyereked ahogy akarod,fogd 24 órában ugorj akkor is rögtön ha gőgicsél,olvasd tovább a könyveket,de tartsd meg magadnak meg a többi ilyen szellemű anyukának a mondani valód,mert ha ilyen stílusban ítélkezően adod elő részemről,és szerintem sok anyuka részéről nem vagyunk kíváncsiak a véleményedre
2013. márc. 18. 10:34
 67/75 A kérdező kommentje:
szeretném lezárni ezt a vitát,mert itt már nem a kérdés megválaszolásáról van szó,hanem a két nevelési tábor összecsapásáról!és szeretném leszögezni,hogy nem nevélési stratégiaként alkalmazom a gyermekemnél azt napi 5 perc sírást,ami néha előfordul!hagyom sirni napi max kétszer,mert úgy gondolom,hogy amíg-ahogy valaki előttem fogalmazott-a tésztát pl leszűröm,azt talán még kibírja!a másik meg:Uram bocsá,hogy nem az a fajta anya vagyok,aki bele*zar a házimunkába meg a főzésbe!sajnos nekem nincs kb 300 kmes körzetbem családtagunk,akihez majd lepasszolom a gyereket amíg összetakarítok vagy majd valaki megcsinálja helyettem!férjem is folyamatos szakban dolgozik és úgy gondolom,hogy egy anyának nem csak a gyereket kell rendbe tartania,hanem a háztartást is!ez egyáltalán nem azt jelenti,hogy a saját igényeim fontosak és ahogy valaki fogalmazta,nem kelek fel éjszaka a gyerekhez vagy csak 3 óránként etetem,mint a nagykönyvben!
2013. márc. 18. 10:38
 68/75 anonim ***** válasza:
32%

"aki nem képes a saját melleiből táplálni a gyereket, mert nem akarja, az egy önző dög- már bocsi."

Nincs bocsi, neked semmi jogot másokat ismeretlenül le önző dögözni. De ez mellékvágány, csak kikívánkozott.

A lényeg, aki nem ugrik azonnal a gyerek első nyikkanására az idomítja a gyerekét és csakis rossz, nemtörődöm anya lehet belőle a későbbiekben. Most már legalább ezt is tudjuk.

2013. márc. 18. 10:39
 69/75 anonim ***** válasza:
77%

Kár, hogy az interneten mindenki ítélkezik. Amúgy, ha szoptatás: nekem sem volt egyszerű az első 2 hónap, sőt! fájt, állandóan tele volt a mellem, nem tudtam aludni 3 órát, mert már feszült...

Ha a felvevésről beszélünk. Persze, mindenkinek más a tapasztala, és igen, mindenki úgy gondolja, hogy az ő módszere a szent és sérthetetlen. Elmondtam. én nem tapasztaltam, hogy most ne tudnék mozdulni tőle, pedig csak 19 hónapos. Nem akaratos, nem hisztis. Szófogadó. Úgyhogy továbbra sem hiszem, hogy a hordozás, nem sírni hagyás miatt lesznek hisztisek a gyerekek.

2013. márc. 18. 10:48
 70/75 anonim ***** válasza:
32%
Nem csoda, hogy a sok ősanya megszólalt. Esetleg akinek nem indult be a teje? De evett, ivott szedett mindent hogy legyen, az pusztuljon igaz? Gratulálok. Nem csoda hogy itt élitek ki magatokat, nincs kin levezetni a feszültséget, barátaitok fix, hogy nincsenek(cseppet sem lepődtem meg ezen, máson a legjobb csámcsogni, pláne így a neten keresztül), de még mindig nem annyira fejlett IQ szint van jelen most, aki esetleg el tudná fogadni a másik véleményét.
2013. márc. 18. 15:19
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!