Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ettől még fog szeretni a lányom?

Ettől még fog szeretni a lányom?

Figyelt kérdés
helyzetem a következő:a férjem állandóan kézben tartja a 2 hónapos kislányunkat,minden nyekkenésére ugrik,(van hogy egész nap a kezében van,mert csak úgy tud aludni a babánk)viszont én,mikor a férjem nincs itthon azért pár percet hagyom néha sírni,hogy tudja,nem lesz mindig azért egyből ugorva hozzá...nagyon szeretem a lányomat,de nem szeretném,ha túlzottan hozzászokna ahhoz,hogy minden nyöszörgésére ugrunk félretéve közben minden munkát,mert akkor ezt majd nagyobb korában is elvárja és nem akarom,hogy egy állandóan kézben levős kis hisztigép legyen!kicsit undokul hangzik ez most tudom!ugye ettől még szeretni fog engem is a lányom és nm az marad meg benne,hogy anya sokx hagyja sírni?
2013. márc. 16. 16:46
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/75 anonim ***** válasza:
17%
ismét 5ös vagyok. próbáljátok letenni pedig mert rossz vége lesz. nem bántásból mondom de se időd se idegzeted nem lesz cipelni hónapokig a gyerkőcöt. ha se nem hasfájós se semmi akkor igen is meg kellene maradnia egyedül a kiságyba néha. de mondom sírni nem hagytam én sem a lányomat. és a mozgásfejlődése is le lesz maradva ha folyton kézbe van. de csak jó tanácsként mondtam
2013. márc. 16. 17:11
 12/75 anonim ***** válasza:
70%
Egy két hónapos baba nem "vár el", nem "szokik meg" csak azt szeretné, hogy törődjetek vele. Szerintem igenis a férjed csinálja jól! Lehet lepontozni, de egy ilyen kicsinek (sőt még jó sokáig) nem olyan fejlett az agya, hogy ilyen szintű gondolkodásra képes legyen. Nekem fontosabb a gyerekem, mint a házimunka!
2013. márc. 16. 17:33
 13/75 anonim ***** válasza:
20%
biztosan szeretni fog nem is kell minden nyekkenésre ugrani és kivenni,elmész wcre nem hagyod abba mert elkezd csipogni nem? na akkor nyugi nem lesz baja esetleg tegyél elé játékot vagy tedd be valamibe vidd el oda ahol vagy,hogy nézhessen nem kell kézbe lenni állandóan
2013. márc. 16. 17:42
 14/75 anonim ***** válasza:
70%

Nem hogy 2 hónapos, de majd' 2 éves korukig nem hisztiznek!

Nem baj, ha felveszi minden nyekkenésre a férjed, te is nyugodtan felvehetnéd. Nem fog hozzászokni, nem lesz elkapatva, nem lesz tőle hisztis, nem lesz elkényeztetve. Hanem tudni fogja, hogy rátok mindig számíthat, nem hagyjátok a bajban, bízhat bennetek. Ha sírni hagyjátok, az ellenkezőjét éritek el: azt fogja érezni, hogy ő nem fontos, senki nem foglalkozik vele.

Egy pici baba nem hisztizik, nem sír "csak úgy". Ő még ösztönlény kb. 1 éves koráig. Ösztönből sír, és csak okkal: valami baja van, kényelmetlen neki, fáj valamije, éhes, szomjas, tele a pelus vagy egyszerűen csak unatkozik vagy egy kis babusgatásra szeretgetésre vágyik.

Az én babám pl. nagyon síros volt, csak kézben/hordozókendőben volt el. Volt, hogy napi 5 órát töltött kendőben. Most 1,5 éves, tök jól elvan egyedül, nem kell állandóan cipelnem, nem lett elkényeztetve... :)

2013. márc. 16. 17:44
 15/75 anonim ***** válasza:
73%

15-ös vagyok megint. Egyébként nyugodtan hordozhatod Te is, ha ilyen kis nyüszi. :)

Közben tudsz tenni-venni, pakolászni és a napközbeni alvás is meg van oldva.

Képzeld magad a helyébe: 9 hónapig folyamatosan hallotta a szívverésedet, a hangodat, érezte a tested, folyamatosan ringatva volt a jó melegben. Aztán beleszületett ebbe a csúf, rideg világba. Hát persze, hogy igényli a testközelséget, ringatást. Aztán ahogy egyre nagyobb lesz, felfedezi a világot, és rájön, hogy nem csak anya és apa van a világon ,hanem egy csomó más érdekes dolog, de ha gondja van, bármikor hozzájuk fordulhat... :)

2013. márc. 16. 17:51
 16/75 anonim ***** válasza:
34%
jaj ne gyere már a baromságokkal egy 6-8 hónaposa baba nagyon jól tud már "hisztizni" ez közel nincs még ahhoz amit 1-1,5 évesen vagy a 2-3 éves dackorszakban művel,de nagyon is jól tudja,persze 2 hónaposan nem hisztizik,de tisztában van mindennel,tudja ha kinyitja a száját a szülő ugrik
2013. márc. 16. 17:55
 17/75 anonim ***** válasza:
76%

Azokkal értek egyet, akik úgy gondolják, hogy a férjed teszi jól. Pici baba nem hisztizik, KELL neki a testközelség, erre (is) találták ki a hordozókat. Ha csak így alszik, akkor érdemes magadon altatni. Ezzel nem kényezteted el, és nem ettől lesz hisztis nagyobb korában. Ilyen idősen nem lehet elkapatni.

Kérdésedre válaszolva, persze, fog szeretni. A gyerekekben kódolva van, hogy az ő anyukájuk a legszebb, a legjobb, a legokosabb... De ha így megy tovább, az apjához jobban fog kötődni.

Egyébkét nem mindegy az sem, hogy nyöszörögni hagyod, vagy pár percig sírni. A 2 mást jelent- legalábbis nálam.

2013. márc. 16. 18:00
 18/75 anonim ***** válasza:
87%

Ja, és azért sír mindig, mert csakígy tud kommunikálni. És a génjeiben van ez is, biológiailag szüksége van a testközelségre.

De, mindenki úgy csinálja, ahogy neki jó.

2013. márc. 16. 18:02
 19/75 anonim ***** válasza:
72%

"egy 6-8 hónaposa baba nagyon jól tud már "hisztizni" ez közel nincs még ahhoz amit 1-1,5 évesen vagy a 2-3 éves dackorszakban művel,de nagyon is jól tudja,persze 2 hónaposan nem hisztizik,de tisztában van mindennel,tudja ha kinyitja a száját a szülő ugrik"

Nem, ez nem igaz. Egy 6-8 hónapos baba is ösztönlény, olyan, mint egy állat (ezt nem sértésből írom, még mielőtt félreértené valaki). Akkor jelez, ha gondja van. Csak úgy, "poénból" nem fog sírni. És igen, azért sír, mert tudja (reméli), hogy a szülő foglalkozni fog vele, és nem hagyja sírni, miközben valamilyen problémája van, hanem segít neki megoldani. Ugyanis mivel a baba még nem tud beszélni, gyakorlatilag semmit nem tud csinálni önállóan, ezért kénytelen sírni, ő így kommunikál. Ha unatkozik, nem tud felugrani és leülni rajzolni. De még csak mondani sem tudja, hogy "hé, unalmas az egy helyben fekvés", hanem csak sírni tud. És mindig okkal sír. Mert jelezni szeretne valamit.

2013. márc. 16. 18:12
 20/75 anonim ***** válasza:
75%
Persze, hogy szeretni fog, ahhoz sokkal több kell, hogy ne szeressen, de attól még nincs igazad.
2013. márc. 16. 18:27
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!