Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ettől még fog szeretni a lányom?

Ettől még fog szeretni a lányom?

Figyelt kérdés
helyzetem a következő:a férjem állandóan kézben tartja a 2 hónapos kislányunkat,minden nyekkenésére ugrik,(van hogy egész nap a kezében van,mert csak úgy tud aludni a babánk)viszont én,mikor a férjem nincs itthon azért pár percet hagyom néha sírni,hogy tudja,nem lesz mindig azért egyből ugorva hozzá...nagyon szeretem a lányomat,de nem szeretném,ha túlzottan hozzászokna ahhoz,hogy minden nyöszörgésére ugrunk félretéve közben minden munkát,mert akkor ezt majd nagyobb korában is elvárja és nem akarom,hogy egy állandóan kézben levős kis hisztigép legyen!kicsit undokul hangzik ez most tudom!ugye ettől még szeretni fog engem is a lányom és nm az marad meg benne,hogy anya sokx hagyja sírni?
2013. márc. 16. 16:46
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/75 anonim ***** válasza:
70%
Szeretném ha ilyen lenne a férjem.Nállunk én pattanok ha sir a 3 hós lányom.De csak sirásra,mert akkor éhes,kakis vagy csak már ébren akar lenni.A férjem ugyan ezen véleményen van mint te.Imádja,de hagyná sirni perceken át is.Szerintem még szüksége van a babáknak a közelségre.
2013. márc. 16. 20:00
 42/75 anonim ***** válasza:
14%
Ez van. Valaki a youtube-ról meg könyvekből neveli a gyerekét, van aki tapasztalatból. Ezen nem érdemes vitázni.
2013. márc. 16. 20:16
 43/75 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek a választ,de nem szerettem volna vitát kelteni és nem is pontoztalak le titeket!a hagyom sírni pár percet pedig nem úgy értettem,hogy rá se nézek!nem,sír bemegyek hozzá,beszélek hozzá,de ha tudom,hogy pl előtte evett 10 perccel meg tiszta a pelus is,akkor nem fogom egyből felkapni!
2013. márc. 17. 06:17
 44/75 anonim ***** válasza:
63%

Látom az már nem jutott el semeddig, hogy bele van programozva, hogy testközelségre vágyik. Az első fél évben ugyanúgy BIOLÓGIAI szüksége, mint az evés vagy alvás.

Arról meg, hogy van aki könyvekből és youtube-ról nevel. Ranschburg egy igen neves pszichológus volt, gyerekei is voltak, valószínűleg tapasztalatból nevelt, és ezek alapján írta a könyveit. Abban pedig semmi baj szerintem, ha az ember kicsit utánaolvas. Mellesleg, ha nem tanácsolnák annyian, nem ez lett volna régen a normális, hogy mindenki azt mondta, ezzel el lehet kapatni (ezt diktálták a kommunizmus ideje alatt, előtte Hitler ideje alatt- mert különben majomszeretet alakul ki, és nem lehet 4! hónaposan bölcsibe adni. tilos volt puszilgatni, ölelgetni, gyakrabban etetni...), akkor az ember nem gondolkodna, olvasás nélkül ÖSZTÖNÖSEN cselekedne. Ugyanis normális esetben az anyai ösztön azt diktálja, hogy ha sír egy baba (aki máshogy ugye nem tud kommunikálni), akkor "meg kell védeni". Szóval igazából a Tanár Úr nevelési könyvei tulajdonképpen a gyermek első évében az ösztönökre hallgatásra biztatnak.

No, de mindegy. Nem számít. Szeretni fog. Kötődni nem annyira. Ez van.

2013. márc. 17. 07:14
 45/75 A kérdező kommentje:
jajj,könyörgöm!ne értsd már úgy,hogy én egy szívtelen,dög anya vagyok!egy szóval sem azt mondtam,hogy állandóan sírni hagyom!célom nekem is,hogy szeressen és kötödjön hozzám a gyermekem,de ha naponta 10x sír és abból 2x mondjuk nem kapom fel azonnal,attól még csak nem fog megutálni!nem vagyok a régi nevelés híve én sem hidd el!!!
2013. márc. 17. 08:12
 46/75 anonim ***** válasza:
80%

Nem vagyok pszichológus, lehet, hogy nincs igazam. De én azt gondolom, hogy nem mindegy, miért hagyod sírni. Szerintem olyan nem létezik, hogy valaki mindig, azonnal ugrani tudjon a babája jelzésére. Még ha csak egy gyerek van, akkor is el kell mennie az anyukának olykor vécére, le kell zuhanyoznia, le kell szűrnie a tésztát, és ha pont akkor sír fel a kisbaba, akkor várnia kell néhány percet. Hát még ha nagyobb tesók is vannak, vagy ha ikrek, akkor főleg nem tud senki kétfelé szakadni, valakinek sírnia kell egy kicsit, ez van.

Na de nevelési célból, nehogy "egy állandóan kézben lévő kis hisztigép legyen" nem reagálni rá, pedig simán megtehetnéd, ne haragudj, de nagyon gáz. Most képzeld el, ha szeretnél valamit elpanaszolni a párodnak, aki igazából rá is érne, de direkt nem foglalkozik veled még pár percet, hogy megtanuld, hol a helyed, hogy esne?

Valaki írta, hogy valaki könyvből nevel, más tapasztalatból. Az én saját tapasztalatom az, hogy ennek így semmi értelme. Az elsőnél nekem is hozzád hasonlóak voltak a nevelési elveim, mégis "hisztigép" lett a kisfiam, épp ott tartunk, hogy ordít, ha kimegyek a szobából, pedig már 3 éves. A kicsit az első hónapokban folyamatosan magamon hordoztam kendőben (praktikus okok miatt, nem óhajtottam a kettő sírását hallgatni egyszerre), ő 1 éves, és a csodájára járnak, hogy milyen nyugis, szépen eljátszik magában, őt le lehet adni egész napra Apának, nagymamának, mindenhol vidám, a szeparációs szorongás gyakorlatilag kimaradt nála. Pedig ha valaki, ő aztán tényleg fel volt kapkodva az elején.

Persze azt csinálsz, amit akarsz, ez az én saját tapasztalatom.

2013. márc. 17. 08:38
 47/75 anonim ***** válasza:
79%

Utolsó, szépen leírtad :)

Kérdező, nem mondtam, hogy utálni fog, de te magad írtam, hony "nem akarom,hogy egy állandóan kézben levős kis hisztigép legyen!" és azt is te írtad, hogy ha evett, és tiszta a pelus, akkor nem veszed fel. Pedig nem ok nélkül sír, hanem a fent említett biológiai szükségletei miatt.

És mondtam, van különbség sírás és nyafi között. Ha nyekken kettőt, aztán befejezi, akkor oké, lehet hagyni. De ha sír, akár csak 2 perce és felvehetnéd, mért ne? Pici és erre van SZÜKSÉGE. De valahogy ezt a szót sokan elfelejtik.

Jó, nyilván, ha az ember wc-n van, vagy épp a rátást csinálja a levesbe (bármi ilyesmi), nem tudja egyből befejezni, és rohanni, ez érthető.

2013. márc. 17. 08:50
 48/75 anonim ***** válasza:
35%
Kérdező! Csináld úgy ahogy jónak látod,ezen az oldalon mindig okoskodnak,hogy ebben a könyveb ez volt ez a pszichológus azt mondta meg azt,ez olyan,hogy valaki azt mondja ha ráütsz a gyerek fenekére lelki beteg lesz,az egy baromság,mint ahogy az is,hogy sokan nem tudják mi az aranyközépút,szerintem jól csinálod ahogy csinálod,és hidd el kötődni is fog hozzád attól,hogy a nap 24 órájában nincs a kezedben nem kötöd magadra ÉS MIndEN HANGRA NEM KAPOD FEL.
2013. márc. 17. 09:26
 49/75 anonim ***** válasza:
23%

Csak az a baj, hogy az imádott Ranschburgotok gyerekei nem a TI gyermekeitek, és mivel minden baba különböző, nem kell feltétlenül úgy nevelni, ahogy ő, csak azért, mert híres. Szerintetek miért adta ki a könyveit? PÉNZ. Erről szól.

Sokan kérdezték itt, hogy mit csináljanak? A gyerek egész nap a seggükben lóg, mert minden nyikkanásra ugrottak hozzá kiskorában. Utána lehet olvasni.

2013. márc. 17. 09:59
 50/75 anonim ***** válasza:
70%

Ha nem lett volna már alapból neves pszichológus, nem veszik a könyveit.

De persze, azt vettem észre minden neves pszichológus, pszichiáter, akit sokan ismernek le van húzva, hogy na persze és csak a pénz miatt.

Lehet ilyet olvasni, persze, előfordul. Az én lányom mondjuk már teljesen jól elszórakoztatja magát egyedül, bármint meg tudok tőle csinálni, húú, pedig hordoztam, és kézben is volt sokat, és nem hagytam sírni, csak amikor tényleg nem tudtam ugrani. Persze lehet, hogy csak az enyém egy kivételes gyerek. (meg a másik hozzászólóé)

Sokszor nem az első években látszik a különbség, ellenben később igen. Elég tágas ismerősi körömben van jó pár tizenéves is, akiknek a szüleit is ismerem. És számomra megdöbbentő volt, hogy azok a tinik hülyébbek, akiket szigorúbban neveltek már pici kortól. Persze ez nem azt jelenti, hogy mindig lehet mindent, mert ez a véglet sem jó, ez esetben ugyanúgy zakkantak lesznek.

"Ha a szülő engedelmes szüleje a gyermeknek az első három életévben, akkor lesz később a gyermek engedelmes gyermeke a szülőnek."

Ez egy nagyon jó mondat.

Egyébként, volt szerencsém élőben is látni, sőt beszélgetni a Tanár Úrral, és egy nagyon kedves, szimpatikus ember volt.

No, de kiszálltam. A vitából elég, egyik oldal sem győzi meg a másikat a saját igazáról...

2013. márc. 17. 10:13
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!