Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, Ti is érzékelitek...

Anyukák, Ti is érzékelitek magatok körül a szegénységet?

Figyelt kérdés
2012. jún. 29. 21:10
1 2 3 4 5 6 7
 61/68 anonim ***** válasza:

a vizet vizsgáltasd be, ha nem is jó inni, lehet, hogy főzni jó, vagy ha azt sem, akkor mosni, zuhanyozni biztos megteszi! a gyümölcsfáink még nekünk is csak vállig érnek sajnos és egy szem gyümi sincs rajta, de majd lesz :)

meg ugye még gyerekünk sincs, de nem vagyunk megijedve, hogy anyagi csődbe vinne minket!

hiteletek van?

2012. júl. 3. 12:51
 62/68 anonim ***** válasza:
Igen érzékeljük. Bár a körülöttünk élőkön azt látom nincs problémájuk azzal, miből is vegyenek kaját, ruhát, autót és miből menjenek nyaralni. 5 éve vagyunk együtt a férjemmel. Nyaralni még nem voltunk ez idő alatt. A szüleimtől kaptunk annyi pénzt tavaly, hogy egy faházat tudtunk venni ami 30 négyzetméter. Mivel ez zártkerti ingatlan, nincs csak fúrt kút és villany. Nyáron nagyon meleg van. 6 hónapos a kislányom, szegény egész nap ki van terülve, még játszani sincs kedve. Arról csak álmodozunk, hogy elmenjünk hüsölni valahová. Hitelt nem merünk felvenni, hogy vennénk egy rendes házat. Egyébként itt a környéken/ Pilisvörösvár, Solymár, Pilisszentiván/ mindenki nagy családi házban él, és szép autóval jár. A védőnőnél én is mindig azt hallom, ki mit vett a gyereknek, hol voltak síelni, nyaralni.? Nagy fejtörést okoz nekik mennyi időre menjenek a Balatonra.Sajnos nekünk ez álom marad. Örülünk ha a pénzünk kitart egyik fizutól a másikig.
2012. júl. 3. 13:25
 63/68 Brigitta04 ***** válasza:

Szia,sziasztok.

Kevesen vannak akik nem érzik a saját életükön a szegénységet vagyis azt,hogy hónaprol hónapra kevesebb jut mindenre.Annyi mindent kellene nekünk is helyre hozni megjavitani a lakásba de egyszerüen nem megy mert nincs miböl.Nálunk egy "szabály"van (és gondolom mindenki másnál is igy van):első a gyerek!!A számlák kifizetésénél vannak csuszások de néha muszály mert különben nem lenne miböl vásárolni.Nemsokára megyek én is vissza dolgozni talán akkor egy kicsit könnyebb lesz.

Amikor nagyon magam alatt vagyok az anyagiak miatt akkor az jut eszembe,hogy sajnos vannak nálunk sokkalta-sokka rosszabb helyzetben is emberek.Igy megkell becsülnöm azt ami van és ebböl kihozni a lehető legjobbat!

2012. júl. 3. 14:34
 64/68 anonim ***** válasza:
Én nem körülöttünk, hanem saját magunkon érzem sajnos. Január óta - nem tudom miért pont azóta - minden hónapban lenullázódunk, néha még kölcsönt is kell kérnem anyukámtól. Bizony nagyon lecsúsztunk anyagilag annak ellenére hogy egyre kevesebb "extrát" engedélyezek magunknak. Tulajdonképpen már semmit. :-( Sajnos egyelőre nem látok ebből kiutat.
2012. júl. 3. 15:00
 65/68 anonim ***** válasza:

Azért ez az "életkörülményeken változtatok"-dolog nem olyan egyszerű ám. Mi faluról költöztünk városba, bár ott volt/lett volna mindkettőnknek munkája, nem kellett volna lakáshitelbe verni magunkat. Csak épp a falunak nincs jövője, rengeteg a színes bőrű etnikum, nincs közbiztonság, a házadat egy pár órára is félve mered ott hagyni, arról nem is beszélve, milyen az összetétel az óvodában, iskolában. Azért a gyerekemnek komolyabb tanulmányokat képzeltem el. Így maradt egy szép város, ahol lakást vettünk, munkája van mindkettőnknek, és vártuk a babát, aki meg is született azóta. Viszont a hitelünk megugrott, belekényszerültünk 1-2 újabb nagy kiadásba, és nem dolgozom, csak gyed-et kapok. A lakást nem lehetne eladni a mostani ingatlanpiaci helyzetben. Nem panaszkodom, tudjuk fizetni a számlákat, csak a hónap vége húzós, a szüleim segítenek. De átmeneti állapot ez, nem nyavalygok.

Szóval nem szabad ítélkezni, nem tudni, ki miért van abban a helyzetben, ahol van...

2012. júl. 3. 15:08
 66/68 anonim ***** válasza:
Igen, érzékelem. 2 hónapos a kisfiunk, a férjem a szülés előtt 2 hónappal veszítette el az állását. A szüleimnél lakunk, gyűjtögetünk a saját otthonra. Magunknak már nagyon régen nem vettünk semmit, de sok hasonló helyzetben élő ismerősöm van.
2012. júl. 3. 15:16
 67/68 anonim ***** válasza:
Igen. A számláink halomban állnak, nem tudom mit fizessek be előbb... de nem tudok mindent befizetni, így sorsolnom kell. És egyre rosszabb.
2012. júl. 3. 16:15
 68/68 anonim ***** válasza:
Családon igen, barátainkon nem, a postáról való távozás után érzem, hogy rosszabbodik a helyzet, de egyelőre még tudok osztani szorozni úgy, hogy mindenhová jusson. Édességet, luxuscikket ezelőtt sem vettünk, hál Istennek, nem is érzem a hiányát.
2012. júl. 3. 18:28
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!