Anyukák, Ti is érzékelitek magatok körül a szegénységet?
a vizet vizsgáltasd be, ha nem is jó inni, lehet, hogy főzni jó, vagy ha azt sem, akkor mosni, zuhanyozni biztos megteszi! a gyümölcsfáink még nekünk is csak vállig érnek sajnos és egy szem gyümi sincs rajta, de majd lesz :)
meg ugye még gyerekünk sincs, de nem vagyunk megijedve, hogy anyagi csődbe vinne minket!
hiteletek van?
Szia,sziasztok.
Kevesen vannak akik nem érzik a saját életükön a szegénységet vagyis azt,hogy hónaprol hónapra kevesebb jut mindenre.Annyi mindent kellene nekünk is helyre hozni megjavitani a lakásba de egyszerüen nem megy mert nincs miböl.Nálunk egy "szabály"van (és gondolom mindenki másnál is igy van):első a gyerek!!A számlák kifizetésénél vannak csuszások de néha muszály mert különben nem lenne miböl vásárolni.Nemsokára megyek én is vissza dolgozni talán akkor egy kicsit könnyebb lesz.
Amikor nagyon magam alatt vagyok az anyagiak miatt akkor az jut eszembe,hogy sajnos vannak nálunk sokkalta-sokka rosszabb helyzetben is emberek.Igy megkell becsülnöm azt ami van és ebböl kihozni a lehető legjobbat!
Azért ez az "életkörülményeken változtatok"-dolog nem olyan egyszerű ám. Mi faluról költöztünk városba, bár ott volt/lett volna mindkettőnknek munkája, nem kellett volna lakáshitelbe verni magunkat. Csak épp a falunak nincs jövője, rengeteg a színes bőrű etnikum, nincs közbiztonság, a házadat egy pár órára is félve mered ott hagyni, arról nem is beszélve, milyen az összetétel az óvodában, iskolában. Azért a gyerekemnek komolyabb tanulmányokat képzeltem el. Így maradt egy szép város, ahol lakást vettünk, munkája van mindkettőnknek, és vártuk a babát, aki meg is született azóta. Viszont a hitelünk megugrott, belekényszerültünk 1-2 újabb nagy kiadásba, és nem dolgozom, csak gyed-et kapok. A lakást nem lehetne eladni a mostani ingatlanpiaci helyzetben. Nem panaszkodom, tudjuk fizetni a számlákat, csak a hónap vége húzós, a szüleim segítenek. De átmeneti állapot ez, nem nyavalygok.
Szóval nem szabad ítélkezni, nem tudni, ki miért van abban a helyzetben, ahol van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!