Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, Ti is érzékelitek...

Anyukák, Ti is érzékelitek magatok körül a szegénységet?

Figyelt kérdés
2012. jún. 29. 21:10
1 2 3 4 5 6 7
 11/68 A kérdező kommentje:

Rengeteg kínálat van körülöttünk, és néha nehéz nemet mondani. Pl.: már mindent meg lehet venni hitelre, aztán meg amikor küldik a csekket verjük a fejünket a falba..

Sokan már tényleg nem új ruhákat vesznek a gyerekeknek, magunknak, hanem duriznak (többek közt én is).

Mindig azt nézzük, hogy hol mi akciós, még ha pl.:10 Ft-tal olcsóbb a tej az egyik multiba, akkor is képesek vagyunk átmenni érte.

Pl. a páromnak nem számoltak el több 10.000 Ft-ot, arra hivatkozva, hogy nincs pénz...Nem mondhatom a gyermekemnek, hogy nincs ma joghurt v. sajt, mert apád keveset keresett...

2012. jún. 29. 21:25
 12/68 anonim ***** válasza:
100%
Elég, ha azt írom, hogy a párom ebben a hónapban 400 órát dolgozott és nem azért, hogy elmenjünk nyaralni, hanem hogy kifizessünk minden számlát és élni tudjunk a köv. fizuig.
2012. jún. 29. 21:27
 13/68 A kérdező kommentje:

Mivel Veletek, Anyukákkal szerettem volna "beszélni", ezért kérdeztetek Benneteket! Kiírhattam volna épp ezt a kérdést máshova is, csak nem vagyok most vevő a politikára...ENNYI!!

Szerintem, hogy "Ki nem érzékeli a szegénységet?" c. kérdés sem lett volna jó, mert akkor meg más okból "támadtatok" volna nekem

2012. jún. 29. 21:28
 14/68 anonim ***** válasza:
100%

Komolyan mondom magyarnak lenni meg fizethetetlen!

Én önkormányzati dolgozó vagyok, takarítok, 95ezer a bérem, abból le vonnak minden sz*rságot, örülök ha kapok 70ezret, és az mire elég az ?, már legalább 3 éve nem vettem magamnak semmi, se ruhát se cipőt, mert nem telik rá.

15/68 anonim ***** válasza:
100%

Magunkon nem.

De ismerősökön látok apróságokat: nem márkás dolgokat vesznek, hanem tesco, auchan saját termékeket; a gyerekeknek több a turkálós cucca, ritkábban van új cipő. Ha korábban beültünk valahová, nem volt fontos az ár, ettünk-ittunk. Most már csak pár pohár ital fogy és olcsóbb helyeket választunk.

Olyan ismerősünk nincs, akinek elvitték volna a házát. Munkanélküli van, nekik mi is igyekszünk új munkát találni.

16/68 anonim ***** válasza:
100%
Igen,az emberek egyre lejjebb adják a dolgokat,persze próbálják titkolni amennyire lehet.
2012. jún. 29. 21:30
 17/68 anonim ***** válasza:
100%

Hát már kölcsönt sem mindenkinek adnak. Mostmár azért jobban megnézik ezt is a bankok.

Pl. gyedre sem adnak. Lehet, hogy nem is baj.

2012. jún. 29. 21:30
 18/68 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes egyébként a kérdésed, szerintem igenis van értelme.

Aki jól keres, nincsenek anyagi gondja, nem kell hónap végén a küszöböt rágni, az is érzékeli. Egyre több a kéregető, egyre többen veszik a használt ruhákat, holmikat, pedig emlékszem, gyerekkoromban ciki volt a turis ruha, ma meg szinte verseny van a "ki mit vett olcsóbban" kategóriában.

Lassan szégyen ez az ország, ahol lassan a gyümölcs, a joghurt, a hús luxuscikknek számít.

Egyre több a kérdés itt is, hogyan lehet a kevésből kihozni a konyhát, hogy legyen is, de olcsó is legyen. Vagy egyáltalán legyen.

2012. jún. 29. 21:33
 19/68 anonim ***** válasza:
100%
Hát itt a meki is állandóan tele van és minden gyerek játékokat is kap. Átlag 3-4 e ft-ot hagynak ott ilyenkor, mégis 4-5 kasszánál tömött sorok állnak. Még mindig Bp. külkerület.
2012. jún. 29. 21:33
 20/68 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nincs olyan ember, aki nem érzékeli. Ha nem is magán, akkor a családjában, ismeretségi körben, szomszédságban, ...

Nekünk most elfogadható a helyzetünk, bár mindig van valami, ami elviszi a félretett pénzt. De a családban több helyen is látom. Férjem nővérének a fia egyetemista, és bizony igencsak nehezen jönnek ki. Sőt! Már van több be nem fizetett csekkjük is.

2012. jún. 29. 21:38
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!