Mit választanátok? Boldog szegénységet, vagy gazdag szenvedést? Tanácstalan vagyok.
Külföldön dolgozom fél éve, havonta megyek haza 1 hétre.
Azért kényszerültem erre a döntésre, mert már ennivalóra sem volt pénzünk.
Férjem otthon dolgozik és több ok miatt nem tud utánam jönni.
De már elfogyott minden erőm.
Annyi pénzt nem gyűjtöttem még össze, hogy vehessünk egy saját házat, viszont minden egyes hónap egyre nagyobb kín, lelki gyötrelem egymás nélkül.
Már a kitűzött cél sem motivál annyira nehéz nélküle és a munka amit végzek is lelkileg nagyon megvisel.
Most ott tartok, hogy feladom, elég volt, nem megyek vissza többet.
De bennem van a félsz, hogy ha hazamegyek ismét nem találok állást hónapokig, évekig.
Viszont már babát is szeretnénk rettentően ( 30 múltam...).
Nem tudom, mi lenne a helyes, mindkét választás mellett van pro és kontra.
Menni-maradni...nem tudom miként döntsek.
Kíváncsi lennék kívülállók véleményére.
Amúgy albérletben élünk és az eddig összegyűjtött pénz arra lenne elég, hogy ha gyermeket szülnék, 2-3 évig ki tudnám egészíteni a gyest és gondtalanul élhetnénk.
Ha még fél évet dolgoznék akkor tudnánk venni egy olcsóbb házat, viszont semmi megtakarított pénzünk nem maradna.
Otthon peig biztosan nem találok állást sajnos ( Nógrád megye...).
nógrád megyében merre laksz?
mert én is nógrád megyében lakom.:)
Na jó, ha már ilyen kíváncsi mindenki.
Férjemnek itt él a városban a kisfia aki az előző házasságából született.
Nagyon szereti és nagyon jó apa, amikor csak a volt nő megengedi velünk van, nem kívánhatom, hogy kiköltözzön egy másik országba, hogy csak évente párszor lássa.
Ráadásul a munkáját imádja, aránylag meg is fizetik.
( Csak ugye a gyerektartás levonásával nem sok marad, az mind elmegy albérletre,rezsire+étkezésre)
Amúgy én is Németországban vagyok, de 3 hét munka után van 1 hét szabadidőm.
Ha neki jó munkája van itthon,és itt tervezitek a jövőt,akkor jobb,ha nem megy ki a férjed is,így ha hazajössz,legalább egy biztos kereset van.
Tarts ki,és amikor nagyon nehéz,gondolj arra,hogy sokan cserélnének veled,mert van jól fizető munkád!
Azt írtad,még fél év.Tarts ki,hozd haza a pénzt,ne legyetek kiszolgáltatva bankoknak,ha saját otthont akartok!
Amikor itthon vagy egy hétig,keresgélhetnél munkát,lehet találnál valamit menet közben.
Sok erőt kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!