Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, Ti is érzékelitek...

Anyukák, Ti is érzékelitek magatok körül a szegénységet?

Figyelt kérdés
2012. jún. 29. 21:10
1 2 3 4 5 6 7
 31/68 anonim ***** válasza:
96%
30-as, kérlek ne sértődj meg, de ti pl egy remek példa vagytok arra, hogy miért nincs az embereknek pénze. Azt írod vannak időszakok, amikor mindig gyorsétel, bor, stb megy, pdig tudod, hogy bármikor történhet olyan, hogy nincs annyi bevétel. Mégis, ahelyett hogy a jobb hónapokban is átlagosan élnétek és félretennétek inkább felélitek a többet akkor, amikor van. Valahol érthető, hogy miért csinálják ezt az emberek, de ettől még logikátlan.
2012. jún. 29. 22:08
 32/68 anonim ***** válasza:
100%

30-as megint

A magyarországolós kommentekre reagálnék: én vallom azt, hogy mindenki a maga szerencséjének a kovácsa. Aki itthon bamba (bocsánat a kifejezésért, nem találtam jobb szót) megfelelő munkát fogni magának (az csak részletkérdés, kinek mi a határ a jó munkahely fogalmában), az nem kap szárnyakat külföldön, és akinek itthon van annyi kurázsija, hogy addig sertepertél, míg jó munkát kap, annak már külföldre sem kell mennie, pedig ott a világot is megválthatná. Mindezt úgy mondom, hogy nem is Mo-on élek, hanem Romániában, az országban, amit minden magyarországi lenéz. Én azt mondom, hogy a hibát mindenki magában kell először keresse és csak utána sírjon a rendszer miatt. Azt, aki nem tud elhelyezkedni X szakmával, mi tartja vissza, hogy átképezze magát egy hiányszakmának számító Y-ná? És még mielőtt lehurrognátok, én tisztában vagyok vele, hogy a "bambák" közé tartozok, van önértékelésem, tudom magam objektíven nézni. Mégsem akarok külföldre menni dolgozni, vagy élni, csak "kedvtelésből, poénból". Átképezem magam, új munkahelyet keresek.

2012. jún. 29. 22:11
 33/68 anonim ***** válasza:
100%

Kérdés mi a szegénység? -Tudom hogy elcsépelt ezzel dobálózni mert valóban nem rózsás a helyzet a 10 évvel ezelőttihez képest, de - az emberiség hatalmas részének a mi életszínvonalunk az álom kategória. Nekünk van tiszta vizünk, van mit ennünk, a gyerekeink jó eséllyel megélik a felnőtt kort. Nekünk ezek a dolgok alapvetőek, de sok helyen ez valóban problémát jelent.

Mikor sokat siránkozom, néha eszembe jut vajon mennyi jogom van kiborulni. Van fedél a fejem felett,sosem nélkülöztünk, igen ki van számolva minden fillérünk, de alapvetően boldogok vagyunk, van két csodás gyerekem, egy szerető férjem, és reménykedünk, hogy jönnek még jobb napok anyagilag.

Remélem nem vonatkoztattam el túlságosan...

2012. jún. 29. 22:11
 34/68 anonim ***** válasza:
100%

Igazad van 77%-os! Akkor kell félretenni, amikor fut a szekér, h amikor bedőlés van, legyen "aranytartalék". Legalábbis én is ebben hiszek.

A másik meg, hogy honnan veszitek h külföldön jobb? Én hallom vissza, h ott se fenékig tejfel, bérlakások vannak ált. mindenhol, ezeknek a díja nagyon magas, amit keresnek rá is megy. Tudjátok kiknek éri meg stleg, ahol kisgyerekek vannak, mert így legalább nyelvet tanulnak...de máskülönben a "külföldit" sajnos semminek nem nézik, ....nem veti fel őket a pénz és nem futnak be "fényes" karriert odakint, csak tengődnek a (nekünk )"jó"színvonalon...:S

2012. jún. 29. 22:15
 35/68 anonim ***** válasza:
100%

Mi most érezzük igazán a szegénység kezdetét.

Álmatlanul forgolódunk a férjemmel már hónapok óta, kialvatlanok vagyunk, nem látjuk a jövőnket, és ez borzasztó.

Most úgy érzem, hogy minden nappal egyre mélyebbre csúszunk és ebből nincs kiút, előbb utóbb az utcára kerülünk és elvesztünk mindenünket.

Hitelre vettük a házunkat, 5 éve fizetjük probléma mentesen. Minden télen el tudtunk menni egy hétre síelni külföldre, nyáron pedig 1-2 hétre nyaralni, na nem külföldre, hanem az ismerős nyaralójába. Úgy éreztem, hogy aránylag normálisan éltünk, persze vágytam tenger mellé, de reménykedtem, hogy majd kicsit később az is meglesz, szerényen.

Aztán a férjemet egyik pillanatról a másikra 20 év után kirúgták. Közben borzasztó magas lett a hitelünk, ezért magas fizetésű állást kell találnia, hogy tovább fizethessük, de nem kell senkinek már fél éve. Még be sem hívják meghallgatásra, pedig intelligens, okos, jó szakember.

Gondoltuk, akkor a nehéz időkben visszamegyek én dolgozni a gyesről, az is több a semminél, de kiderült, hogy engem is elküldenek.

Most itt állunk 3 gyerekkel (közülük az egyik mozgás és értelmi fogyatékos), két, diplomás, dolgozni akaró egészséges felnőtt ember, és nem kellünk senkinek.:( A pénzünk elfogyott, hó végén már mi is úgy élünk, hogy a húst inkább a jövő hó elején vesszük meg.

Minden megtakarított pénzünk a házba tettük, tavaly akadálymentesítettünk mindent, hogy a kerekesszékkel könnyebb legyen a lányunk élete és rettegek attól, hogy elveszi az egészet a bank, csak azért, mert nem tudunk elhelyezkedni.

Én érzem a szegénységet, nagyon gyorsan hozzá tudtam szokni az olcsó termékek vásárláshoz, a turizáshoz.

Közel lakunk a Dunához. Ma lementünk, fröcsköltük a vizet és mondtam a férjemnek és tolókocsis lányomnak, hogy majdnem olyan mintha nyaralnánk. Ez is csak vízpart, lehet kavicsozni, hűsölni, de a legfontosabb, hogy ingyen van!

Én már nem szeretem az országunkat, menekülnénk külföldre, ha a sérült lányunkkal nem merünk elindulni, mert nem tudjuk a lehetőségeket, az biztos, hogy ő nem fog tudni idegen nyelvet megtanulni.

Ne haragudjatok, hogy ennyit keseregtem, de kijött belőlem. :(

2012. jún. 29. 22:20
 36/68 anonim ***** válasza:
100%

Nemolyan régen azért vettem a csirkét, mert az volt olcsó, mostanában meggondolom veszek e, mert olyan ára van:(

Ugyan így a tejjel, de bármivel. Az árak elszálltak a francba...

És a gyerekeknek nem lehet azt mondani, ma is csak kenyeret kapsz(abból is a xrt, mert annak is olyan ára tud lenni:S).

Sajnos nagyon meg kell nézni, mire hogyan, mennyit.(ma csak kiszaladtam 0,5kg kenyérért, vajkrémért, joghurtért, és egy gála pudingért a kicsiknek(ki nassnak, évente egyszer legyen már gyereknap) 1700ft husss, és kb alap kaját vettem:()

A gyümölcs idén példa nélküli amilyen árakba botlok, és annyira dühít, hogy oké védjük a magyar terméket, de amikor a rohadó eperért 700-800ft elkértek, mert magyar...

Szörnyű... és még kopkop jól élünk, nincs hitelünk, hó végéig van pénzünk, van kajánk, számlák rendben... de jön a nagynak az ovi szeptembertől... És néha nagyon is félek, hogy hogyan lesz holnap. Pláne az arrogáns férjemmel, aki a viselkedésével maga alatt vágja a fát a munkahelyén...

2012. jún. 29. 22:35
 37/68 anonim ***** válasza:
81%
Őszintén szólva én a környezetem alapján egyáltalán nem látom olyan tragikusnak a helyzetet, mint amilyennek a média sugallja. Érdekes, hogy mindenkinek nagyon tud sírni a szája, de külföldi nyaralásra, okostelefonra, 2. laptopra, szuper márkás ruhákra van pénz. Nem baj, csak akkor nem kell azzal jönni, hogy jaj de rossz nekem... A másik réteg, akiket nagyon bírok, hogy nyávognak, hogy gyerekük van de nincs pénz, de azért évek óta nem dolgozik, mert hát a munka büdös neki, pedig már nem egy lehetőség lett volna, csak ő arra hivatkozik, hogy nem tud 8 órában dolgozni, mert úgy nem tud teljesíteni. MI sem élünk nagy lábon, de hála Istennek mindenünk megvan ami szükséges, és még nyaralásra is telik. De emellett keményen meg is dolgozunk a pénzünkért, nem csak a szánkat jártatjuk, hogy milyen nehéz az élet. Persze az, de meg kell próbálni tenni ellene.
2012. jún. 29. 22:50
 38/68 anonim ***** válasza:
100%
Magunkon nem,szerencsére mi nagyon jól élünk.Viszont a játszótéren a többi anyuka beszámolóin el szoktam hűlni.Ha beteg a gyerekük,akkor izgulnak,hogy a gyógyszer mennyibe fog kerülni,sopankodnak,hogy sokat kell mosni,sok víz,áram,stb.fogy. Örülök,hogy nekünk ezeken nem kell gondolkodnunk,örülök,hogy sok félretett pénzünk van,ha bármi baj történne.
2012. jún. 29. 22:52
 39/68 anonim ***** válasza:
83%

Azért a gyerekvállalás pár évre jól le tudja nullázni az ember jövedelmét. Hisz a gyed maximálva van, így marad egy kereső a családban. Aki remélhetően innentől családfenntartó lesz.

ha valaki 2 vagy több gyereket vállal, az meg szinte egyenlő pár évre az elszegényesedéssel.

A gyerekekk kerülnek nagyon sok pénzbe, függetlenül, hogy sokan úgy vannak vele, hogy ahol elfér kettő, ott a 3. nak is lesz mit enni.

Ez sem igaz, mert 3 gyerek 3 banánt eszik, ha nem egy szezonban születnek, akkor a ruhákat is mindegyikre meg kell venni és sorolhatnám.

A gyerekvállalás már luxuskategória. Szóval aki gyereket vállal, az addig biztos nem volt szegény, de a gyed alatt biztos érezhető lesz a kieső jövedelem. És kérdés, hogy anyuka utána vissza tud -e menni és 10 órát tud -e dolgozni a gyerek(ek) mellett.

2012. jún. 29. 22:59
 40/68 anonim ***** válasza:
69%
En azt latom, hogy aki teheti kulfoldre megy. Mi is ezt tesszuk. Apa mar ott van, tiz nap mulva mi is :) Nem lehet meggazdagodni, de nyugodtan elni ugy, hogy jut mindenre, aztan, ha en is elmegyek kesobb dolgozni, akkor mar siman felre lehet tenni. Itthon ho vegen mar a pelenkakat szamolgattuk meddig lesz eleg... Sok csalad szakad szet, mert apuka kulfoldre kenyszerul. Tesomek is igy elnek. De mar ok is tervezik, hogy elhagyjak az orszagot, mert a gyerekeinknek itt nincs jovojunk.... Szomoru... En szerettem itt elni, de ennek tovabb nincs ertelme..
2012. jún. 29. 23:56
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!