Anyukák, Ti is érzékelitek magatok körül a szegénységet?
Tudjátok a jelszót:
Én így szeretlek Magyarország!
Én nem állok be a sorba, szeretem az országomat, de rühellek itt élni, rühellek így élni.
Én Budapesten élek és a mi környékünkhön ez nem érzékelhető. Alapvetően aki ide költözik annak nincsnek megélhetési gondjai. Megtehetem, hogy azt veszek meg itthonra, amit szeretnék, és így sem fogy el hónap végére a pénz, de pl a fiamnak ettől még olcsón veszem a ruhát, mert két éves, minek vegyek több tízezres cipőt vagy ruhát? Úgyis kinövi hamar, ha nem akkor összekoszolja és kiszakítja. Van egy-két drágább darabja, de alapvetően tescoból, h&m-ből, c&a-ból vannak a ruhái. Nekem is van tesco-s táskám, pedig megvehetném a louis vuittont, de ha nem az tetszik, nem fogom megvenni. Szerintem ez alapján, hogy a gyerekeken milyen ruha van, vagy a tesco-s ruha van-e rajta nem lehet megítélni egy ember anyagi helyzetét.
Az már sokkal inkább árulkodó, hogy vásárláskor az emberek méregetik az árakat, ha a spar-ba megyek vásárolni, akkor a zöld spar-os termékeket veszik, stb.. De én azt gondolom, hogy amíg, ha az olcsóbbat is de mindent meg tudnak venni, addig nem igazán szegények. A szegénység ott kezdődik, amikor a zöld spar-os tejfölre se futja..
Meddig? Hát, ez is jó kérdés...
Az ismeretségi körünkben egyre többen vannak, akik külföldre mennek inkább. Ott sem lesznek szupergazdagok, de legalább nyugodtan alhatnak, hogy be vannak fizetve a számlák, jut tisztességes élelemre, és néha még kis kultúrára, szórakozásra is. És ott ez nem szégyen, hanem alap!
Egyre több az olyan szülő, aki kérvényezi az ingyenes vagy támogatott étkezést, a segélyeket, holott 2-3 éve még mindent gond nélkül fizettek. Rettenetes látni, hogy milyen szégyenkezve adják be a papírokat, pedig sok esetben nem is tehetnek a helyzetükről.
Egyébként ez a teli kosár, meki, a mi környékünkön úgy megy, ha megérkezik a pénz, nem a számlák, az osztás-szorzás az első, hanem a pizzarendelés, habzsi-dőzsi, aztán a második héten már sírnak, hogy de szar nekik. Pedig csak ostobák.
26-os! Merész vagy, hogy ezt itt, így le mered írni!
27-es! Igazad van!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!