Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, Ti is érzékelitek...

Anyukák, Ti is érzékelitek magatok körül a szegénységet?

Figyelt kérdés
2012. jún. 29. 21:10
1 2 3 4 5 6 7
 21/68 A kérdező kommentje:
Szerintetek meddig tűr a magyar??
2012. jún. 29. 21:39
 22/68 anonim ***** válasza:
66%
Sok ismerősöm ment külföldre, ők nem tűrnek.
2012. jún. 29. 21:41
 23/68 anonim ***** válasza:
93%
Hát mindenki észre veszi szerintem! MA pl. voltam a tescoban, akciós a kenyér, 127 ft, de a tej, volt ami 299 volt! Mikor párommal összejöttünk és összeköltöztünk albérletbe, csak ő dolgozott! 70.000-et keresett, futotta az albérletre, rezsire, ketten megéltünk belőle! Ma keres 3-400.000-et és mire mindent kifizetek alig marad! Hitelre van a ház, a gyermeknevelés...
2012. jún. 29. 21:42
 24/68 anonim ***** válasza:
80%
Leírom, ne haragudjatok. Addig jó-lét van egy családban, míg nem számít pazarlásnak, h egy kb. 2 pisit tartalmazó pelust nem adunk vissza a babára fürdés után, mivel az már "nem tiszta". Én visszaadom, és akinek nem telik pelusra vagy beosztja azt a keveset ami van, az nem cicózik ilyen dolgon, ugyanúgy visszaadja. 1-2 pisi miatt nem fogom kivágni a kukába!
2012. jún. 29. 21:42
 25/68 anonim ***** válasza:
84%

Tudjátok a jelszót:

Én így szeretlek Magyarország!

Én nem állok be a sorba, szeretem az országomat, de rühellek itt élni, rühellek így élni.

2012. jún. 29. 21:47
 26/68 anonim ***** válasza:
100%

Én Budapesten élek és a mi környékünkhön ez nem érzékelhető. Alapvetően aki ide költözik annak nincsnek megélhetési gondjai. Megtehetem, hogy azt veszek meg itthonra, amit szeretnék, és így sem fogy el hónap végére a pénz, de pl a fiamnak ettől még olcsón veszem a ruhát, mert két éves, minek vegyek több tízezres cipőt vagy ruhát? Úgyis kinövi hamar, ha nem akkor összekoszolja és kiszakítja. Van egy-két drágább darabja, de alapvetően tescoból, h&m-ből, c&a-ból vannak a ruhái. Nekem is van tesco-s táskám, pedig megvehetném a louis vuittont, de ha nem az tetszik, nem fogom megvenni. Szerintem ez alapján, hogy a gyerekeken milyen ruha van, vagy a tesco-s ruha van-e rajta nem lehet megítélni egy ember anyagi helyzetét.

Az már sokkal inkább árulkodó, hogy vásárláskor az emberek méregetik az árakat, ha a spar-ba megyek vásárolni, akkor a zöld spar-os termékeket veszik, stb.. De én azt gondolom, hogy amíg, ha az olcsóbbat is de mindent meg tudnak venni, addig nem igazán szegények. A szegénység ott kezdődik, amikor a zöld spar-os tejfölre se futja..

2012. jún. 29. 21:47
 27/68 anonim ***** válasza:
89%

Meddig? Hát, ez is jó kérdés...

Az ismeretségi körünkben egyre többen vannak, akik külföldre mennek inkább. Ott sem lesznek szupergazdagok, de legalább nyugodtan alhatnak, hogy be vannak fizetve a számlák, jut tisztességes élelemre, és néha még kis kultúrára, szórakozásra is. És ott ez nem szégyen, hanem alap!

Egyre több az olyan szülő, aki kérvényezi az ingyenes vagy támogatott étkezést, a segélyeket, holott 2-3 éve még mindent gond nélkül fizettek. Rettenetes látni, hogy milyen szégyenkezve adják be a papírokat, pedig sok esetben nem is tehetnek a helyzetükről.

Egyébként ez a teli kosár, meki, a mi környékünkön úgy megy, ha megérkezik a pénz, nem a számlák, az osztás-szorzás az első, hanem a pizzarendelés, habzsi-dőzsi, aztán a második héten már sírnak, hogy de szar nekik. Pedig csak ostobák.

2012. jún. 29. 21:48
 28/68 anonim ***** válasza:
65%

26-os! Merész vagy, hogy ezt itt, így le mered írni!

27-es! Igazad van!!!

2012. jún. 29. 21:52
 29/68 A kérdező kommentje:
27. Válaszoló! Milyen elgondolkodtató amit írtál, és milyen igaz!! Köszönöm Mindenkinek a megtisztelő válaszát!
2012. jún. 29. 21:53
 30/68 anonim ***** válasza:
100%
érdekes kérdés. Magam körül nem érzékelem mások szegénységét, igaz, nem is szokott megakadni a szemem azon, hogy kinek milyen márkás vagy turis cucca van. Amit látok, azok épülő házak, nyaraló ismerősök, de nem tudom, ki mennyit spórol ezekért, igazából nem is érdekel. A magam szegénységét látom. A férjem vállalkozó, a lakásban nincs fix jövedelem, annyi kerül az asztalra, amennyire keret van. VOlt, hogy minden este gyorséttermi kajával, pizzával jött haza, hozzá üveg borral, és arra is volt példa, hogy a lakásban az utolsó filléreket keresgettük, szó szerint, hogy kenyeret tudjunk venni. Nem vet fel minket általában a pénz, de nem állhatunk annyira rosszul, ha a kisebbik gyermekem születése után 3 hónappal 1 milló forintot tudtunk költeni saját zsebből (nem hitelből) lakásfelújításra. De minden évben van pár ilyen "7 krajcáros" nap, esetleg hét, amikor alig futja ennivalóra. ILyenkor meg szoktuk jegyezni, hogy ezekre is szükség van, hogy ne felejtsük el, honnan kezdtük:)
2012. jún. 29. 22:01
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!