Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a baj velem? Nem vagyok...

Mi a baj velem? Nem vagyok anyának való?

Figyelt kérdés

Nem tudom,hogy miért érzem így,de valamiért bennem van ez a tudat.

Most 2 hónapos a babám,a terhességem alatt úgy voltam vele,hogy nem fogok szoptatni,mert undorítónak találtam(bocsánat,lehet,hogy ezzel pár embert megsértek,de tényleg így gondoltam).A kórházban mégis próbálkoztam vele,de alig volt tejem,szóval áttértünk a tápszerre.

Külön szobája van,de mindenki mondta,hogy majd úgyis ott lesz mellettem minden éjszaka,mert nem lesz szívem otthagyni a szobájában egyedül,stb.De sosem aludt velünk,van légzésfigyelője és bébiőrzője,szóval halljuk,ha bármi gond lenne,de nem éreztem,hogy nem tudnék aludni,mert nincs mellettem.Éjszaka a párom kel fel hozzá,bár ő vállalta,mondta,hogy pihenjem ki magam nyugodtan.

Szeretem a kislányunkat,imádok vele lenni,van életkedvem,mindennap kimozdulunk,találkozunk a kisgyerekes/babás barátnőimmel,szóval nem vagyok depressziós.A szülés sem viselt meg,mert császáros voltam és hamar felépültem.Szinte sosem sír a pici,szóval nem a gyereksírás miatt vagyok így,de ha nyöszörög is,azonnal felveszem,mindent megteszek,hogy jól érezze magát.

Mondták a rokonaim,hogy majd a takarítónőt is lefogom mondani,mert nem fogom tudni elviselni a tudatot,hogy más pakolgatja a lányom holmijait és a mieinket és hogy természetesnek fogom venni,hogy ez is a feladataim közé tartozik,mert anya lettem és rendben kell tartanom a házunkat,megtanulok majd főzni,mert főznöm is kell.Ehhez képest semmi ilyet nem éreztem,ugyanúgy jár a bejárónő,mint a kislányunk születése előtt,mert a pici mellett nincs sem időm,sem kedvem takarítgatni.A főzéssel ugyanez a helyzet,szóval vagy étteremben eszünk vagy rendelünk és itthon esszük meg.

Azt is mondták,hogy majd nem fogom másra hagyni,de már párszor rábíztam bébiszitterre és nem éreztem,hogy annyira aggódnék(jó,bár azért aggódtam,de nem annyira,hogy 5 percenként telefonálgassak,hogy mi van vele,mit csinál,stb),de lehet,hogy ez azért van,mert olyan nénire bíztam,akit nagyon régóta ismerünk és bízunk benne.

A terhességem alatt is rengeteget jártunk a párommal vendégségbe vagy hozzánk jöttek mindig vagy elmentünk ide-oda és én is rengeteget voltam a barátnőimmel.Anya mondta,hogy majd ez megfog változni,mert anya leszek és a családom lesz az első.De nem változott semmi,csak annyi,hogy most már a baba is jön velem/velünk.

Szerintetek mi a baj velem?Normális ez az érzés?Mit tegyek,hogy változzon?

Nem elviselhetetlen és nem is 0-24-ig agyalok ezen,de néha belém hasít a gondolat és olyankor rosszul érzem magam.

2012. jún. 18. 14:28
1 2 3 4 5 6 7
 51/66 anonim ***** válasza:
60%
46-os válaszoló neked van gyereked? és ha van őt is pénzért vetted?mi az, hogy lóg a fején egy gyerek?Nem egy gyerek hanem A gyereke.Nem gondolod hogy egy normális embert nem zavarja a saját gyereke? Vagy téged zavar a sajátod?Ugyan már ebben a kérdésben nem a pénzről van szó! Egy ember akkor is gondoskodhat a gyerekéről ha van pénze babyszitterre.Szerintem a babyszitter annak való akinek olyan a munkája, hogy egyszerűen nem tudja azt megtenni hogy eljöjjön gyedre.A kérdezőnél erről szó sincs.Különben sem szép dolog fizetni másnak azért hogy ő foglalkozzon a gyerekkel.Idegen ember!!!Vagy ez sem zavar?Jó hogy nem teszed be a fiókba, mert most nincs időd rá vagy, mert nem akarsz karikás szemű lenni.Ilyen embereknek minek a gyerek. Gondoskodni a gyermekünkről a világ legszebb dolga. Az meg kit érdekel hogy nem főzöl rá?Az nem olyan nagy cucc viszont az hogy idegen emberre bízod és szinte ő neveli az már gáz.Viszont vannak ilyen emberek.Ez nem meglepő és a gyerek is ilyen lesz mivel ebben nevelkedik.
2012. jún. 19. 16:57
 52/66 anonim ***** válasza:
100%
Utolsónál a pont!!!
2012. jún. 19. 16:58
 53/66 Sókristály ***** válasza:
53%

Lányok! A 46-os nem a kérdező. Lehet, hogy hasonlóak az elvei, viszont a kérdező nem bántott senkit, ellentétben vele.

Ezt csak azért írtam le, hogy ne a Kérdezőt bántsuk/bánsátok egy ilyen szánalmas alak miatt, mint 46-os.

2012. jún. 19. 17:16
 54/66 anonim ***** válasza:
89%
46-os, lehet, hogy gazdag az urad, de hogy régóta nem b...ott meg rendesen és attól vagy ilyen frusztrált, az biztos :)))
2012. jún. 19. 19:19
 55/66 anonim ***** válasza:
0%
He he! Ki nyílt a bicska a zsebetekbe mi???? Ti szánalmas sz@rok....! Mit vagytok oda magatokkal? Nem mindegy hogy van e gyerekem vagy nincs? Nem mindegy hogy mikor szeretkeztem utoljára? Minek használtok obszcén szavakat??? Azért mert fáj az igazság brühü brühü!!!! Ja és ne haragudjatok nekem nem URAM van hanem férjem! szóval menyjetek a sunyiba......
2012. jún. 19. 22:45
 56/66 anonim ***** válasza:
77%
elnézést,de ez csak egy vicc???mert ha nem ,akkor megkérdezném,hogy minek szül az ilyen,és ha már meg van a baba akkor,igenis kelj fel hozzá,főzzél,takaríts...stb.a férjed mit szól ehez??és még ő kel fel???más férj,apa az anya pi...ját szétrúgná!!!te kinek szültél??neked szerintem szülés utáni depid van,és ez ugymond betegség,keress fel egy orvost!!!nekem is tetszene a jólét gyerek melett,de nem lehet!!a férjem nagyon sokat segít nekem mindenben,pedig dolgozik,de a gyereket nem hanyagolom el!! nekem nincs jogom ítélkezni,meg bántani,de véleményem lehet!!10 hetes kisfiam van,meg melette 4 lányom!!üdv egy 34 éves anyuka.na mindegy azért ha nem egy átbaszás az egész történet amit leírtál,nyugodttan írj privibe,hátha tudok segíteni!!!
2012. jún. 19. 22:48
 57/66 anonim ***** válasza:
67%

Lányok,szerintem itt fejezzük be,ennek a "nőnek" az intelligencia szintje nem üti meg azt a mércét amiért érdemes lenni bármit is írni neki vagy foglalkozni vele...

(szerintem amúgy csak egy unatkozó tinilányról van szó)

2012. jún. 19. 22:48
 58/66 anonim ***** válasza:
67%
22.48.-as válaszol vayok,kihagytam egy szót,még van egy nagyfiam is,tehát 6 gyerekem van,akiket el kell tartani,meg szeretni!!
2012. jún. 19. 23:06
 59/66 anonim válasza:
81%
Attól a hozzászólótól kérdezném,aki a többi anyukát leszólta,hogy akkor is ekkora lenne a szája,ha a kedves férje ráunna és kipenderítené? Akkor miből villogna ennyire,miből tartana bejárónőt,bébiszittert? Akkor is megtehetné,hogy egész nap nem csinál semmit? Azért a férjednek is elég érdekes felfogása lehet egy feleség,egy anyuka képéről,mert mint nő,lehet,hogy tudsz neki nyújtani valamit,de mint feleség és édesanya,hagy némi kivetnivalót a dolog. Nekem biztos nem kéne egy olyan nő,aki csak azzal van elfoglalva,hogy a vakolata rendben legyen. Az én feleségem is ad magára,attól,hogy 2 kisgyereket nevel,még igényes magára is és vakolat nélkül is bármikor büszke lehet magára,nincs arra szüksége,hogy állandóan azzal legyen elfoglalva,hogy vajon tökéletes-e a sminkje. De ezen kívül nem kell ide írogatnia,hogy önigazolást keressen,és megmagyarázza,hogy voltaképpen ő miért is jó feleség és anya,attól függetlenül,hogy nem képes semmire és inkább bejárónőt tart meg bébiszittert. Nem kell,mert ő (és a többi anyuka is itt) képes arra,amire te nem,tud egy személyben anyuka,feleség,nő lenni és helytállni és nem csak a férje bankszámlájával villogni. Neki nem kell itt leszólni másokat,hogy a saját lustaságát,tehetetlenségét magyarázza,és nem kell másokat irigynek titulálnia,hogy önigazolást nyerjen,mert őt igazolja a családja,én,a férje,aki tisztelem,szeretem és megbecsülöm és a gyerekei,akik úgyszintén. Te ezzel szemben mire vagy képes? A te férjed akkor is büszke lenne rád,ha nem lennél külsőleg annyira tökéletes vagy ha hirtelen nem tehetnéd meg,hogy csak ezzel legyél elfoglalva? Lehet,hogy mehetnél oda,ahonnan jöttél.
2012. jún. 19. 23:36
 60/66 anonim ***** válasza:
70%
Az a baj veled,hogy lusta vagy és önző,és a gyermeked csak a pénzedet fogja majd szeretni.ha a pici majd elesik és fájni fog valamilye,a bébiszitter fogja majd megvigasztalni?ha tini lesz,kivel beszéli majd meg a lelki problémáit?főzni ki tanítaj majd,a bejárónő?kapj a fejedhez és legyél igazi anya,akinek a gyermeke a legfontosabb!majd ha öreg leszel és a gyereked bedug egy szociális otthonba,na,akkor majd megérted..
2012. jún. 20. 00:28
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!