Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti egyből felveszitek/felvetté...

Ti egyből felveszitek/felvettétek a babátokat a kiságyból mikor sírt?

Figyelt kérdés
Most 2 hetes, és úgy sajnálom mikor sír a kiságyában, ezért mindig ki szoktam venni megpuszilgatom, simizem. Jó ez így? Első babám.

2012. máj. 31. 09:58
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
79%

Szia!

Én hagyom magam helyett Dr. Ranschburg Jenőt beszélni:), jól csinálod:)! :

http://www.youtube.com/watch?v=aAMis5NOdG4

2012. máj. 31. 10:33
 12/35 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, hát igyekszem normálisan csinálni mindent. Nincs tapasztalatom, ezért megérzésekre hagyatkozom, és tanácsokra, amiket igyekszem megfogadni.
2012. máj. 31. 10:59
 13/35 anonim ***** válasza:
46%
Attól még hogy nem kapkodod fel, nem kell magára hagynod a picurt, és hidd el, hogy a babád nem buta, hip-hop megtanulja, hogy ha bömbölök, anya majd ringat, aztán ringat, és ringat, és ringat, amíg be nem kattan. Próbálj fokozatot tartani, először csak odamész, beszélsz hozzá, simized a pocakját stb.. de ne vedd fel, hátha már ez is elég. Ha máshogy nem tudod megnyugtatni, természetesen vedd fel.
2012. máj. 31. 11:04
 14/35 Kerria ***** válasza:
67%

Kérdező, bocs az offért. A lepontozóknak üzenném:

MIÉRT KELL LEPONTOZNI AKI NEM KAPJA FEL EGYBŐL?

Most komolyan, attól mert más a meglátása, attól az még jó válasz...

Csak egy példa. Kislányom kiskora óta rafinált, pedig minden könyv azt írja, jaj ilyen kis korban nem lehet elkapatni.... akármikor nálunk van/volt Édesanyám, kislányom állandóan a kezében van/volt. Ahogy elmegy a gyereket szó szerint vissza kell szoktatni arra hogy nem ez a normális. Nem mondom, ha lenne egy bejárónőm, aki főz mos takarít, akkor lehet én is egész nap az első pittyenésére ott lettem volna. Az első 3 hónapban láttam ezt indokoltnak. Ezt a jelenséget kislányom 2 hónapos korától tudja/alkalmazza. Ha ezt folytattam volna 3 hónapos kora után, gyakorlatilag ma csak ölben lenne...

KÉRLEK Titeket azért mert más másképp csinálja az nem feltétlen érett a lepontozásra. Nyílván, azt én is lepontoznám, aki mondjuk azt írná... sírjon, legalább erősödik a tüdeje, én addig zenét hallgatok... de ilyet nem olvastam

2012. máj. 31. 11:18
 15/35 anonim ***** válasza:
51%
Én nem hagytam sírni.Sajnáltam nagyon, de mindig volt oka a sírásnak.Eleinte éjjel is ugrottam egyből, aztán rájöttem ha hagyom nyöszörögni vissza alszik.Talán 1 hét után már végig aludta az éjszakát.Most 5 hónapos és elvan akár órákat is a kiságyában.Bár nekünk is van olyan problémánk, hogy apától, rokonoktol elvárja járkáljon vele.
2012. máj. 31. 11:24
 16/35 anonim ***** válasza:
41%

Ó, hát Ranschburg Jenő egy korábbi könyvében még azt írja, hogy nem kell felvenni a síró babákat. :) Ő inkább celeb, mint szakember.

Pszichológus anyuka

2012. máj. 31. 11:28
 17/35 anonim ***** válasza:
73%

Nagyon picike még, nem tudod elkapatni, nagyon jól csinálod! Én is így tettem, ebben a korban még nagyon igénylik anya közelségét, érezze az illatod stb.

Sok boldogságot a babádhoz!

2012. máj. 31. 11:32
 18/35 anonim ***** válasza:
69%

Lányom nagyon sírós volt, így képtelen voltam állandóan felkapkodni. Napi 10-12 órát üvöltött végig, nem tudom hányszor voltunk vele kórházban is emiatt, de kiderült nincs egészségügyi oka.

A lényeg, hogy szégyen, nem szégyen képtelen voltam napi 12 órában felkapkodni minden egyes nyöszörgésre. Persze nem hagytam egyedül vergődni, de nem volt állandóan ölben. Próbáltam simogatni, beszélni hozzá, vagy valami.

A lényeg, hogy így is fel lehet nőni, ma már nem sírós, nagyon jó kislány, és nem érzem, hogy hátrányt szenvedett volna azért, mert nem kaptam fel őt egyből, azonnal, minden percben.

Ha napi 1-2 órát sírt volna, akkor biztos másképp lent volna, és tuti felkapkodtam volna. Így teljesen megértem, aki ezt csinálja. De 8 hónap hosszú idő volt (ennyi ideig volt rettentően sírós baba). Nem volt energiám állandóan felvenni. Ja, és ha felvettem akkor is ordított. Ha megnyugodott volna, akkor szintén másképp látnám.

Azt hiszem azt kell tenni, ami babának, mamának egyaránt jó. S ki kell ismerni a gyereket. Valamelyik gyerek igényli, valamelyik meg nem annyira az állandó babusgatást. De csak te, mint anyuka tudod a saját babád által, és nem mások véleménye-gyereke által tudhatod meg.

2012. máj. 31. 11:39
 19/35 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, megpróbálom az arany középutat. :)

Mindenkinek sok örömet a babájához!

2012. máj. 31. 11:44
 20/35 anonim ***** válasza:
81%

Nagyon jól csinálod!

Gondold csak át, hogy nemrég még pocakban volt, és nem biztos, hogy megsdzokta a kinti létet. Te megnyugtatod, a hangoddal, az illatoddal, az érintéseddel. Ugyan miért ne kapatná meg ezt a törődést?

Én kicsim 5 napos és ugyanígy csinálom.

Lányom 7 éves és így csináltam, nem kapattam el, viszont erős a kötődésünk.

Fiam 14 éves, ugyanígy csináltam és nem volt ő sem elkapatva, nem ugráltatott, jó a kapcsolatunk.

A 18 évesemmel is ugyanez a helyzet. :)

Ösztönből cselekedj, ne a nagykönyvből, mert az mindig változik, de az ösztönöd csalhatatlan.

2012. máj. 31. 12:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!