Mennyi ideig hagyjátok sírni a kisbabátokat, mielőtt felveszitek?
ha tehetem semeddig. Nem hiszek a suttogóban, sőt...
perze ha éppen tusolok, akkor kénytelen várni egy kicsit, de amint tehetem, felveszem. Tény, hogy a második lányomat már nem viszem magammal a wc-re, de azért dikert őt sem hagyom sírni. Ugyanúgy elviszem magammal babahordoban a fürdőszobába, csak amíg az első lányomnál abbahagytam a tusolást, ha sírt, addig nála gyorsan befejezem és csak akkor veszem fel. Mind a kettő kiegyensúlyozott, mosolygós baba és nincs elkényeztetve. a "nagy" majdnem 2,5 éves a kicsi 22 hetes.
Egy hónapos a kisfiam, de már nagy csibész. :) Általában, ha sír, bemegyek hozzá, megsímogatom, beszélek hozzá egy kicsit, és ha még sír is tovább, kimegyek. Legtöbbször egy percen belül már csend van. Ha csak jobban belelovalja magát, akkor eléggé el lehet keseredve, akkor visszamegyek, felveszem, ilyemsmi.
Direkt én sem hagyom sírni, de azon már most túl vagyok, hogy mindent eldobjak, ha megnyikkan.
Semeddig.
8 hetes a fiam, csak sírással képes közölni velem, ha valami nem stimmel. Mint anyjának meg az a dolgom, hogy kielégítsem a szükségleteit: megetessem, betakarjam, kitakarjam, hozzámbújhasson, kicseréljem a pelusát, ringassam, elaltassam.
Majd ha kétéves lesz és hisztizni kezd, akkor hagyom sírni, de egy kisbaba még nem hisztizik.
Amúgy meg ha még jobb anya vagyok - azaz még jobban figyelek a babámra -, akkor sírnia sem kell, mert még előtte kitalálom, hogy mi baja. Pl nem várom meg, amíg elvörösödve ordít az anyatej után, hanem már akkor megetetem, amikor még csak a fejét forgatja és az öklét tömködi a szájába. Ehhez persze meg kell ismerni a babát és odafigyelni rá...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!