Mit ronthattam el?
Figyelj, szerintem az ütést hanyagold. Még egy éves sincs, nem érdemli meg a bántalmazást, akár mit csinált. Ha ezt látja és kapja, csak azt fogod elérni, hogy azt tanulja, meg, hogy verekedéssel kell megoldani a problémákat. Gondolom te sem szeretnéd, hogy ezt tanulja el.
Legyél türelemmel, ha kell ezerszer mondd el, hogy nem szabad Pistike! Egyszerűen tedd odébb, ha olyat csinál amit nem szabad, tereld el egy más dologgal a figyelmét. Nagyon kicsi még ahhoz, hogy megértse mit miért nem szabad, az testi fenyítést meg felejtsd el.
Kitartás!!
Lehet lepontozni. :)
A figyelemelterelés a legtöbb esetben beválik, ezt javaslom én is.
Ütögetés helyett eleinte próbáld a dádá lesz, és egyéb fenyítő hangokat!
Sokszor az is lehet ám, hogy a figyelmedre vágyik, és emiatt csinál olyat amire biztosan felfigyelsz.
Mindenképp sok-sok türelem, nemcsak a határokat próbálgatja amúgy, hanem a felfedezési vágyait. Szekrénynél én hagynám, olyat tennék abba a szekrénybe, amit nembaj, ha kiszed, pakol, esetleg játszik vele. Látja nap, mint nap, hogy Te is használod, ezeket próbálja utánozni, és ő is használni szeretné, csak még nem tudja hogyan is kell... kukánál például engedd, hogy ő is kidobja a dolgokat, és utána kézmosás, és akkor előbb-utóbb rögzül neki.
Kitartást!
A nem az a szó szerintem, amit ők úgy értenek, hogy igen. A legjobban nekünk a pozitív utasítás vált és válik be. A család is megértette, hogy a fiam csak annyit hall meg abból, hogy "Ne csináld", hogy "Csináld". Éppen ezért olyan parancsokat kell adni, ami az ellenkezője. Pl.: Ne menj oda helyett Gyere ide, Ne kukázz helyett Fejezd be.
Remélem érted mit akarok mondani!
Nem csapkodni kell a kezét, hanem olyanná tenni a lakást, ami megfelel. Kukát elzárni, tisztítószereket elzárni, hogy ne férjen hozzá. A törékeny tálakat, edényeket, féltett konyhai cuccokat tedd olyan szekrénybe, amit be tudsz zárni (én hajgumival fogom össze a fogantyúknál), egy fiókot, vagy polcot hagyj neki pakolni, műanyagokkal, fakanalakkal. Nálunk nagy sláger a sütikiszúró is. :D
A fürdőszobai szekrény ajtaját nemes egyszerűséggel cipőfűzővel összekötöttem.
Most készülök venni olyan kütyüt, amivel meg tudom akadályozni, hogy kinyissa a cipős szekrényt, mert újabban ez a sláger, a cipőpakolás.
Még hosszú hónapokig kályházni, kukázni, pakolni akar majd, nem szabad, hogy idegbeteggé válj emiatt. Ó, és hol van még a hisztikorszak.... :P
Egyetértek az előttem szólókkal.
Nem vagyok ellene a popsira ütésnek, de még korai.
Figyelemelterelés és türelem :-) Kinövi :-)
Nálunk is ugyanez megy, egész nap csak hajtogatom a magamét, ő meg le sem.. tolja. A szomszédok hülyének néznek, a kisfiam (9 hónapos) meg sem hallja amit mondok, ha veszekszem vele meg a képembe röhög.
Én nem csaptam oda neki, nem is akarok, de a hangom néha felemelem, mikor már elszakad a cérna. Tudom, nem jó ez sem, de legalább abbahagyja - sírni nem sír.
Nálunk a figyelemelterelés nem megy, ha meglátja a "tiltott gyümölcsöt", nem lát, nem hall, nem beszél, csak megy utána, és ha elveszem, hisztizik mint a nagyok.
Pech.
Jajj hát 11 hónaposan olyan kicsi még!!!Próbálgatja a határait, és hidd el, hogy egy ideig még fogja is.Én lányom már 16 hónapos, és kb mikortól elkezdett mászni kellett tiltani dolgoktól, mert azonnal a legveszélyesebb dolgokat találta meg, mint pl a konnektor.Hónapokig kellett mondani hogy nem szabad, és rakni arrébb..sokszor egymás után többször is, de végül is megértette.Ez a későbbiekben sem változott bármiről is legyen szó.Aztán jött a mindenhonnan mindent lepakolok korszak, ezt megoldottam azzal, hogy mindent feljebb pakoltam.Most már a konyha asztalt is eléri, így nagy a pánik néha..tegnap is a nagy kést akarta levenni, mert nem raktam eléggé belülre.Senki nem mondta hogy a gyerek nevelés nem idegfeszítő, de egy ilyen pici még biztos lehetsz benne, hogy nem a kézre meg popsira ütésből ért!!!
Próbáld a lakást gyerek biztosra csinálni.Ha a szekrény nyitogatás annyira zavar, akkor tegyél rá reteszt vagy valamit.Egyébként az enyém is csinálja(és csinálta is), de most már pl a ruhákat meg az edényeket együtt visszapakoljuk, úgy hogy nem ússza meg a kisasszony, és még tanul is közbe!!Persze régen én pakoltam vissza, de nem haragudtam rá, és egyébként érdekes, mert egyre ritkábban csinálta.Megunta vagy nem tudom..Mindig az az érdekes amit nem lehet.
A kukát próbáld olyan helyre rakni ahol nem éri el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!