Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Utálja a bölcsit, mit ronthatt...

Utálja a bölcsit, mit ronthattam el?

Figyelt kérdés

3 éves múlt már. Fél éve jár. Sosem szerette. Itthon néha beszél róla, de reggelente sírva magyünk. Ha szóba kerül, mondja, hogy nem akar menni. Ha ott van, akkor szomorú... eljátszik, de egyedül.

Sokat volt velem, és keveset volt egyedül hagyva másokkal... Pld. nagymamával. Csak 1 éves koráig, mert utána Mamáék elköltöztek másik városba.

Mindig csak velem akar menni mindenhova, még akkor is, ha halálra únja megát velem.

Vajon fog ez változni később? Esetleg ősztől az oviban? El vagyok keseredve. Nehéz minden reggel így otthagyni. Már fél éve. Tudtok adni valami jó tanácsot?

2012. márc. 12. 11:45
 1/5 A kérdező kommentje:
Még annyi, hogy a bölcsi előtt imádott játszótérre járni. Azóta a játszótér környékére is csak lóval (biciklivel) lehet elvontatni. Ha kérdezem, megyünk a játszótérre? Válasza: NEM! CSAK HAZA! Mindig csak itthon akar lenni.
2012. márc. 12. 11:48
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem lehet, hogy az a baj, hogy nincsenek kis barátai? Lehet, hogy azért barátkozik nehezen, mert nagyon anyás. Jártatok a bölcsi előtt valami olyan helyre, ahol játszhatott más gyerkőcökkel? (játszóház, stb) Ott voltak barátai?

Ami nálunk volt a baj az oviban: Minden reggel sírva mentünk mi is. Sajnos csak nagy sokára derült ki, hogy miért. Az ovónéni miatt. Rángatta a gyerekeket, ha nem akarták megenni az ebédet, akkoris is meg kellett, nem engedte ki őket pisilni (volt, hogy egy ikerpárt bezárt a wcbe!), és még sorolhatnám. Ilyen ok nem lehet a háttérben?

2012. márc. 12. 13:41
 3/5 A kérdező kommentje:

Te jó ég!

Nem, ilyen ok nem lehet szerintem... bár ki tudja? :(

Jártunk játszótérre, rendszeresen, és a szomszéd gyerekekkel is sokat volt együtt, meg van két hasonló korú unokatestvére, velük is. De nem játszik velük, csak mellettük. Van egy 9 éves nagylány barátnője, vele pld. szívesen játszik együtt.

Én is tartok tőle, hogy valami olyan dolog lehet a háttérben, amit az életben nem fogok megtudni.. mert nem mondja el,vagy nem tudja elmondani... bár lehet, hogy jobb, ha nem is tudom? Igen, féltem... és rossz hogy nem lehetek vele a nap minden percében, ugyanakkor tudom, hogy muszáj önállósodnia, nem nevelhetek belőle anyámasszony katonáját.. és már mindjárt 3,5 éves lesz.

Köszi a válaszodat! :)

2012. márc. 12. 13:48
 4/5 anonim ***** válasza:
Egyszerűen nem érett a közösségre. Ha megoldható kivenném. Az én lányom is ilyen volt. 3,5 évesen kezdtük, 1 hónapon keresztül üvöltött, így kivettem. Eltelt fél év, és ő akart menni. Azóta sincs gond. Nem minden gyerek érik egyformán.
2012. márc. 12. 14:11
 5/5 anonim ***** válasza:
Egy érzékeny lelkű gyermekrol van szo.Elég egy szo a taníto nénitol,s o már nem akar menni.Vagy a kortársaitol...Ilyen esetben a taníto néni sokat segíthet.Ilyen személyiségu gyermekre jobban oda kell figyelni,kicsit tobbet foglalkozni vele,h. érezze,nem egy a sok gyerek kozul.Ha elkerul oviba s olyan tanítora lel,akit elfogad,minden megváltozik.Jol választ meg az ovis taníto nénit!Akivel egy oviba megy,keresd vele a kapcsit.Játszanak egyutt,te is ott vagy...az majd biztonságot ad neki.Nekem is voltak olyan gyermekeim,h. egész nap a kezét fogtam,s egyutt alkottuk a kettes sort.Nagy kíhívásnak éreztem egy ilyen feladat megoldását,s elobb utobb sikerult.Kitartás!De egy biztos,mindig érzékenyebb típus lesz.Légy mindig mellette,legyél a barátnoje,ha nagyobb is lesz.
2012. márc. 17. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!