Annak, akinek a kisgyereke nehezen szokta meg a bölcsit, ott mikorra törődött bele a gyerkőc, hogy ezentúl bölcsibe kell járnia?
Én nagyon szerencsés vagyok, mert a kislányom szereti, de be tudok számolni azokról a gyerkőcökről, akikkel együtt szoktunk be, és akiknek nehéz(volt).
Nagyon különböző. Volt egy kislány, aki egy héttel előbb szokott be, mint mi, így én a csoportszobában voltam. Minden reggel fél órán át üvöltött, hogy "anyát akarom", közben ült egy kis széken, szorongatta a plüss állatát és semmiben nem akart rész venni. Egy fél óra-óra után lassan abba hagyta az üvöltést, és még egy fél óra volt, mire feloldódott valahogy. Viszont kb. egy hét után, mintha elvágták volna ezt nála, azóta gond nélkül van ott.
Másik gyerek meg még két hónap után is sírdogál be és kijövetelkor. Olyan is van, hogy megyek a lányomért, és elsírja magát, hogy nem érte jöttek...
Viszont nap közben ők is jól érzik magukat, csak nehéz az elválás...
Nem könnyű, az biztos, én minden nap hálás vagyok, hogy nekünk ilyen szerencsénk van.
3 napos beszoktatás??? Ez milyen bölcsi?
Nálunk két hétig tartott, és kötelező volt a fokozatosság, még ha jól is érezte magát, nem hagyhattam ott tovább.
2. vagyok
Bocsi, ha félreérthetően írtam. Nálunk is 2 hét a beszoktatás, de a fiamnak csak az első 3 nap tetszett. Első héten csak délelőttig voltunk és a második hét közepétől maradt ott egész napra. Éppen ezért volt a hiszti, mert az első napokban csak néhány órát voltunk és az neki kevés volt, nagyon tetszett neki a sok játék, a gyerekek, ezért nem akart hazajönni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!