Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek? Én ronthattam el?

Mit tegyek? Én ronthattam el?

Figyelt kérdés
Mitől lehet az,hogy a 27 hónapos lányom állandóan sír,nyarvog?És az altatása is maceráns dolog! Reggel ha hagyom 8-9-ig aludni,akkor délben már nem akar aludni,és du. 16 óra felé kezd el nyűgösködni.Ha pedig 7-8 között ébresztem,akkor NAGYON NEHEZEN elalszik,kb 13 óra felé,és este 22 óráig nem akar aludni!!!Mit csináljak?Altassam vagy ne,délben?És állandóan vele kell foglalkozni,ha már nem törődünk vele 10-15 percet,akkora hisztibe kezd,hogy csíp verekszik.teljesen kikészít,és kilátástalannak tartom a helyzetünket.Gondolkodtam,hogy elvigyem orvoshoz,hátha valami komolyabb baja van???
2011. dec. 17. 14:32
 1/8 anonim ***** válasza:
Hasonló a problémánk, 3-mal alattad írtam egy kérdést én is. :(
2011. dec. 17. 14:36
 2/8 A kérdező kommentje:
Attól félek,hogy ha elmarad nála végleg a déli alvás,akkor majd az óvodába(ahová márciusba veszik fel)hogyan fog lenni neki a déli alvás?Muszály lenne egész nap ott lennie,mert megyek vissza dolgozni.
2011. dec. 17. 14:42
 3/8 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez a helyzet .Azzal nyugtattak az ovi majd segíteni fog és szerintem van benne valami mert a környezetünkben volt egy nagyon durván hisztis kislány elkezdte az ovit jó ideje jár és most olyan mintha kicserélték volna.Szerintem nyugodj meg az segíteni fog.
2011. dec. 17. 15:39
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a bíztatást!Én is az ovitól várok segítséget,hogy ott majd megszokja mi a "rend"!
2011. dec. 17. 16:37
 5/8 anonim ***** válasza:

Az enyém még kisebb, de az alvással már nekünk is voltak gondjaink. :)

Lehet, hogy azért nyűgös a kislányod, mert érzi, hogy feszült vagy. Az enyém iszonyatosan nyűgös lesz, ha érzi rajtam, hogy feszült vagyok.

Azt próbáltad már, hogy reggel hagyod aludni, amíg akar. És nem délben teszed le, hanem kicsit később 2-3 között? Mennyit alszik egyébként ebéd után?

Az enyémnél az vált be, hogy reggel 8- 1/2 9 között ébred, ebéd után alszik kb 1 órát, de többet nem hagyom, mert akkor ő sem alszik akár éjfélig se... és próbálunk minden nap kint lenni legalább 1 órát, mert anélkül borul az egész. Nem alszik el délben, viszont 6 körül kidől egy órára, és éjfélig lehetetlen elaltatni....

Óvoda miatt ne aggódj, korábban kell majd kelni, eleve elfárad délig, ráadásul a többiek is alszanak, ez is segít majd. Meg a rengeteg elfoglaltság is lefárasztja őket.

Próbálj nagyon türelmes lenni vele, de ha azt látja, hogy a hisztizéssel eredményt ér el, akkor természetes, hogy hisztizik. Nem értik maguktól, hogy ez nem szép. Nekik még csak az számít, hogy megkapja, amit akart.

2011. dec. 17. 16:51
 6/8 anonim ***** válasza:

a fiam ennyi idősen már rég nem aludt délben, ha mégis akkor tuti fent volt éjfélig de ez is max akkor fordult elő ha pont utaztunk mert kocsiban könnyebben elaludt.Szóval én már nem altattam. És ő azóta is 9kor elalszik de 7-8 között így is ébred. sőt nekem a most 3 hónapos pici is csak két órát alszik nappal összesen. cserébe egész éjjel alszik.

Az oviban úgysem alszik mindenki meg fogja tanulni hogy ha nem is alszik csendes pihenő van. vannak olyan ovik ahol megengedik hogy a nem alvók addig csendben játszanak.

2011. dec. 17. 21:54
 7/8 A kérdező kommentje:
Próbáltam már mindenhogy!!Hagytam aludni ameddig akart.Egy időben nem is volt ezzel gond.Du. 2 körül elaludt,persze 1 óránál tovább nem engedtem aludni,és így is fent volt 10-1/2 11-ig.Tegnap pl.nem akart aludni délben,hát nem altattam.Viszont már 17 órakor nagyon álmos volt,17:30-kor elaludt,és 21:30-kor fel is ébredt 2 órára.Ezzel az a gondom,hogy egész éjszaka rosszul alszik.Már teljesen kivagyok tőle.Állandó foglalkozást igényel.Nagyon szeretem a gyerekemet!!!De már nem tudok vele türelmes lenni.Próbálom,de nem mindig megy.10 percre ha már mással foglalkozom nem vele,akkor már indul a hiszti.Nem akartam 3 éves koráig beadni az oviba,de mostmár tudom,hogy ez az egyetlen megoldás,hogy valami változzon.Benne is,és én is nyugodtabb legyek.Azt hiszem nem fogom délben altatni,és még ezt a 3-4 hónapot megpróbálom türelmesen túlélni!!Köszönöm a bíztató,megnyugtató válaszaitokat,sokat segítettetek!!!
2011. dec. 18. 09:39
 8/8 anonim ***** válasza:

Az óvoda tényleg segíteni fog.:))

Az én 3 évesem már csak ritkán alszik, ha itthon van (minden 2-3. napon), de az oviban mindig!!

Sőt, az óvónő szerint az elsők között van, aki elalszik.

Ezt azéert csodálom, mert sose volt jó alvó kicsi.

Mi rászoktunk arra, hogy ha szombat van, ha vasárnap, akkor is felkelünk 7kor, így megvan a rendszer az életében. Délelőtt gyakran hallgatunk koncert videókat, amit végig ugrál, vagy gyerektornát csinálunk. Így dél felé elfárad, egykor ebéd, utána meseolvasás, 2 felé alszik. De csak minden második nap fárasztom így ki. Így nem muszáj aludnia mindnig, bár a csendes pihenőt bevezettük. 3ig akkor is ágyban kell maradnia, ha nem alszik. (mesél, lehúzhatós rajztáblán rajzol, babázik...)

Orvoshoz szerintem felesleges elvinned, nincs a gyerkőcnek szervi baja, csak kezd nagylány lenni.

Kitartást.:)

2011. dec. 18. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!