Mit tegyek? Én ronthattam el?
Az enyém még kisebb, de az alvással már nekünk is voltak gondjaink. :)
Lehet, hogy azért nyűgös a kislányod, mert érzi, hogy feszült vagy. Az enyém iszonyatosan nyűgös lesz, ha érzi rajtam, hogy feszült vagyok.
Azt próbáltad már, hogy reggel hagyod aludni, amíg akar. És nem délben teszed le, hanem kicsit később 2-3 között? Mennyit alszik egyébként ebéd után?
Az enyémnél az vált be, hogy reggel 8- 1/2 9 között ébred, ebéd után alszik kb 1 órát, de többet nem hagyom, mert akkor ő sem alszik akár éjfélig se... és próbálunk minden nap kint lenni legalább 1 órát, mert anélkül borul az egész. Nem alszik el délben, viszont 6 körül kidől egy órára, és éjfélig lehetetlen elaltatni....
Óvoda miatt ne aggódj, korábban kell majd kelni, eleve elfárad délig, ráadásul a többiek is alszanak, ez is segít majd. Meg a rengeteg elfoglaltság is lefárasztja őket.
Próbálj nagyon türelmes lenni vele, de ha azt látja, hogy a hisztizéssel eredményt ér el, akkor természetes, hogy hisztizik. Nem értik maguktól, hogy ez nem szép. Nekik még csak az számít, hogy megkapja, amit akart.
a fiam ennyi idősen már rég nem aludt délben, ha mégis akkor tuti fent volt éjfélig de ez is max akkor fordult elő ha pont utaztunk mert kocsiban könnyebben elaludt.Szóval én már nem altattam. És ő azóta is 9kor elalszik de 7-8 között így is ébred. sőt nekem a most 3 hónapos pici is csak két órát alszik nappal összesen. cserébe egész éjjel alszik.
Az oviban úgysem alszik mindenki meg fogja tanulni hogy ha nem is alszik csendes pihenő van. vannak olyan ovik ahol megengedik hogy a nem alvók addig csendben játszanak.
Az óvoda tényleg segíteni fog.:))
Az én 3 évesem már csak ritkán alszik, ha itthon van (minden 2-3. napon), de az oviban mindig!!
Sőt, az óvónő szerint az elsők között van, aki elalszik.
Ezt azéert csodálom, mert sose volt jó alvó kicsi.
Mi rászoktunk arra, hogy ha szombat van, ha vasárnap, akkor is felkelünk 7kor, így megvan a rendszer az életében. Délelőtt gyakran hallgatunk koncert videókat, amit végig ugrál, vagy gyerektornát csinálunk. Így dél felé elfárad, egykor ebéd, utána meseolvasás, 2 felé alszik. De csak minden második nap fárasztom így ki. Így nem muszáj aludnia mindnig, bár a csendes pihenőt bevezettük. 3ig akkor is ágyban kell maradnia, ha nem alszik. (mesél, lehúzhatós rajztáblán rajzol, babázik...)
Orvoshoz szerintem felesleges elvinned, nincs a gyerkőcnek szervi baja, csak kezd nagylány lenni.
Kitartást.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!