Mit ronthattam el? Hogy tudnam helyrehozni?
Nem is tudom mit gondolhatnak a szomszedaink....talan azt, hogy bantom a gyermekem....
A pici lanyom 6 hetes es ha nem alszik eppen mindig sir valamiert.
Sir?? Uvolt es sikit, mintha mindig fajna valamilye, pedig nem.
Az a fura az egeszban, hogy nem kezd el sirdogalni es kesobb egy jobban sirni, henem rogton sikitva sir es vorosodik a feje, alig vesz levegot.
Amikor kinyitja a szemet alvas utan rogton sikit, hogy ehes mint aki vagy fel napja nem evett, pedig max 3 orankent eszik 125 miliket.
Ha jol lakott es nem is faradt jatszani akar es azert sikit.Ha jatszok is vele max 3-4 percre foglalja le egy-egy jatek aztan sikit, hogy unatkozik.Ha elfaradt sikit, hogy almos, de aludni nem akar csak vigasztalhatatlanul sir.Ha eppen minden rendben lenne, akkor meg faj a pocija.Csak az esti furdes, eves es alvas kozban nem sir....bar az evest sem jelentenem ki, mert idonkent nincs kedve szivi a csumisuveget es akkor is sikit (nem szopizott, mert tul maceras volt neki es hiaba fejek meg mindig, elapad a tejem).Kizarolag az esti furdes utan alszik el egyedul.
A nap 24 orajabol 20-at kezben van.
Ez azt jelenti, hogy kulon alszom a ferjemtol, hogy tudjon pihenni, mert a lanyunk a mellkasomon alszik.
Valamit marhara elrontottam :(
Meg csak 6 hetes es van remeny, hogy ez ne maradjon igy.
Mit tehetek?
Elore is koszonom a valaszokat.
Ne keseredj el.
Az én fiam épp ilyen volt csecsemőnek. Szerintem vannak ilyen típusú babák. Kb. 3-4 hónapos volt, amikor valamennyit javult a helyzet, de igazán 1 éves kora óta élvezem az anyaságot, akkor mintha kicserélték volna, szinte egyáltalán nem sír.
Ő egy nagyon akaratos, többemberes kisfiú-ez orvosi diagnózis.
Szóval szerintem ő ilyen baba. Legyél vele türelmes, szeresd nagyon és hónapokkal később nagyon meghálálja ez a nagyobb törődés.
A fiam mindent előbb csinált, sokkal ügyesebb a legtöbb vele egyidős babánál.
14,5 hónapos most.
A párodtól azért nem kellene külön aludnotok, mert tönkremehet a kapcsolatotok.
Koszonom a gyors valaszt es a megnyugtatast!!
Egy szobaban csak nem egy agyban alszunk a frejemmel, mert felek, hogy rafekudne a kislanyunkra.
Turelmes vagyok, csak sajnalom, hogy ennyire sir a babam.
Idonkent amikor nincs semmi "baja" jokat mosolyog es akkor meg tudom zabalni :) sajnos ez igen keves mosolyt kapok tole.
Azert fura ez a helyzet, mert "csak" 1.5 hete kezdodott ez a sirasos dolg nala.
Mindenki azt, mondja, hogy el van kenyeztetve....de akkor kezben nem sirna.
Nagyon sokat foglalkozom Vele es csak az Ove vagyok most.
Ha a sors ezt szabta ram, akkor nincs mit tenni elviselem.
Azert szeretnek ezen valtoztatni leginkabb, mert ez a babamnak sem jo igy.
Biztos marha faraszto lehet mindig sirni valamiert.
Először is: szerintem hasfájás. Ha kézben van, és akkor is sír, akkor nagyon egyértelmű a dolog. Szóval én először is a hasfájását próbálnám meg kezelni, és ha ez "kipipálva", akkor sokat javulna a helyzetetek.
És hogy miket tehetsz ezért?
- Infacol vagy Espumisan (ki kell tapasztalni, a Te babádnak melyik jó),
- hasra kell fektetni (a hasfájós babák ezt nagyon szeretik),
- cseresznyemag-párna, amit fel tudsz melegíteni és úgy a pocijára tenni,
- mecsek baby tea, vagy sima édeskömény babatea, amik szélhajtó hatásúak,
- ánizsos-édesköményes babapocak-krémmel masszírozni a hasát,
- lábait tornáztatni, ami által könnyebben ki tudja nyomni a pukikat
- alkati homeós szerek, ha az előzőek valamelyike vagy akár több dolog egyszerre nem segítene.
Ha a hasfájását kezeled, nem sír annyit, és mind az elaltatással, mind pedig a rengeteg kézben-léttel könnyebb dolgod lenne.
Természetesen Te döntöd el, mit csinálsz, de szerintem még mielőtt el nem rontod a picidet, valamit cselekedned kellene. Nekem 6 hós a kisfiam, és ugyanezt végigjátszottam.(B)
Nem szokott bukogatni fel kaját?
Nekem a fiam refluxos volt (még most is az)és ő sírt ilyen sikítva nagyon erősen megnyugtathatatlanul, és kézben is sírt. Sajnos akkor nem jöttek rá, csak annyit mondtak h hasfájós, minden egyes szeren, praktikán végigmentünk, aztán 3 hós korára jobb lett a helyzet (mivel a reflux betegség is tud enyhülni) de most 2 éves korában kiderült h még mindig kicsit refluxos és h gyógyszereket kell szednie, és hogy valószínű már a kezdetekkor az volt neki, csak nem jöttek rá.
Én meg ugye, mint első gyerekes szülő, fogalmam se volt róla h van ilyen.
Szerintem is a hasa fáj. Én a gripe watert (dm, gyógyszertár) ajánlanám, mert az mégsem "olyan" gyógyszer. Egyébként ha kajáról van szó, akkor az enyém is pillanatok alatt bepörgeti magát. Nekünk is gondot okoz(ott) hogy mit is kéne játszani, de csörgőt zörgetjük, az bejön. Vagy a gép elé ülünk és rímes mondókákat olvasunk neki. Beletesszük a hintába és ilyen babakocsira aggathatót teszünk fel neki. 6 hetesen ezeket váltogattuk elég sűrűn,mostmár jobban leköti 1-1 dolog. Kitartás, nemsoká már könnyebb lesz lekötni.
9 hetes kiscsaj mamija
Szia
szerintem is a hasfájás a legfőbb ok. Nálunk nem akart szopizni, így 3hós koráig fejtem a tejet. Az utolsó két hétben kezde ezt a sikítást, sírást, addig semmi baja nem volt. Megfigyeltem, hogy a lehelete enyhén savas, vagy olyan furi volt. A tej túl sok savat képzett a gyomrában, ami visszajött neki és felmarta a nyelőcsövét. Mi orvoshoz is rohantunk ezmiatt, mert kb fél órája egyfolytában síkítva sírt. Szörnyű volt. Ez az AR-es tápszer adásával megszünt. Ha kap még tejet, lehet neki is ilyen van, vagy ha tápszert akkor talán az nem AR-es. Én teát nem adtam neki, mert az orvos azt mondta, hogy csak eltelíti a gyomrát és tápláló kaját meg ez miatt nem fog enni.
Koszonom a valaszokat.
Sajnos az otthon kaphato csodaszereket nem tudom megvenni :(
Kulfoldon vagyunk.Megprobalom kikuldetni valakivel.
Tornaztatni masszirozni a hasfajason kivul is szoktam, mert jarunk baba masszazsra es itthon is szoktam csinalni.
Mi az a betegseg amit irtal? Mert igen szokott bukini.
3 szor az is elofordult mar, hogy minden kijott belole.Persze en azt hitten eloszor, hogy hanyt es vittem az ugyeletre.Ott azt mondtak, hogy semmi baja csak tul ette magat es nem birta a gyomra.5 hetes koraig 2 ejszakat is korhazban toltottunk, mert mindig azt hittem, hogy beteg.Kivizsgaltak es semmit nem talaltak.Ma reggel mosolyogva ebredt :)
Sziasztok.
Koszonom a sok segitseget eloszor is.
Minden valaszt hasznosnak iteltem :)
Viszont szerencsere nem hasfajas :)
Jon a kis fogacskaja :)
En nem tudtam, hogy az ilyen koran is johet.
Felhivtam anyukam es kerdezgette, hogy mi van a kis babymmel.
Mondta, hogy a foga.Nekem mar 10 hetesen volt 2 fogam, szoval igy mar elofordulhat.
Mindenkinek jo babazast kivanok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!