Mit ronthattam el? Hogy tudnam helyrehozni?
Nem is tudom mit gondolhatnak a szomszedaink....talan azt, hogy bantom a gyermekem....
A pici lanyom 6 hetes es ha nem alszik eppen mindig sir valamiert.
Sir?? Uvolt es sikit, mintha mindig fajna valamilye, pedig nem.
Az a fura az egeszban, hogy nem kezd el sirdogalni es kesobb egy jobban sirni, henem rogton sikitva sir es vorosodik a feje, alig vesz levegot.
Amikor kinyitja a szemet alvas utan rogton sikit, hogy ehes mint aki vagy fel napja nem evett, pedig max 3 orankent eszik 125 miliket.
Ha jol lakott es nem is faradt jatszani akar es azert sikit.Ha jatszok is vele max 3-4 percre foglalja le egy-egy jatek aztan sikit, hogy unatkozik.Ha elfaradt sikit, hogy almos, de aludni nem akar csak vigasztalhatatlanul sir.Ha eppen minden rendben lenne, akkor meg faj a pocija.Csak az esti furdes, eves es alvas kozban nem sir....bar az evest sem jelentenem ki, mert idonkent nincs kedve szivi a csumisuveget es akkor is sikit (nem szopizott, mert tul maceras volt neki es hiaba fejek meg mindig, elapad a tejem).Kizarolag az esti furdes utan alszik el egyedul.
A nap 24 orajabol 20-at kezben van.
Ez azt jelenti, hogy kulon alszom a ferjemtol, hogy tudjon pihenni, mert a lanyunk a mellkasomon alszik.
Valamit marhara elrontottam :(
Meg csak 6 hetes es van remeny, hogy ez ne maradjon igy.
Mit tehetek?
Elore is koszonom a valaszokat.
Na igen. Azért, mert neked volt már 10 hetesen fogad, nem jelenti azt, hogy a babádnak is lesz.
Nálunk is, és párom családjában is mindenkinek 4 hónaposan volt már 1-2 foga, kisfiamnak viszont még sehol semmi (6 hós).
Szerintem ilyen egyszerűen nem fogod "megúszni" ezt a dolgot, de te tudod. (B)
Nem rémisztgetett senki. Mindössze leírtunk egy csomó jó dolgot, hogy szerintünk a hasfájását mivel tudnád kezelni. Erre te írod, hogy csak a foga (ugyan még semmi jelét nem látod, de biztosan az, mert neked is volt már 10 hetesen fogad).
Kérdeznék én valamit: nyálzik? Rág mindent? Tuszkolna mindent a szájába? Esetleg hasmenése is van, meg hőemelkedése? Ha ezek közül több igen, akkor a foga. Ha nem, akkor nem a foga, hanem a hasa.
De tudod mit? Azt teszel, amit akarsz. Mi segíteni próbáltunk, mivel tanácsot kértél. (B)
a negyedik vagyok. a reflux az egy olyan betegség, ami attól alakul ki, hogy a kis csecsemő (de felnőtteknél is előfordul) gyomorszája nem zár megfelelően és emiatt visszafolyik neki a gyomorsavval kevert kaja a nyelőcsövébe és ez baromira marja.
Fáj nekik mint a fene.
Sokszor enyhülni szokott mikor a baba idősebb lesz (egyszerüen csak magától kinövi vagy pedig azért mert képes rá hogy függőlegesen legyen ül,mászik, áll, és úgy nem folyik vissza annyira a sav).
Az én fiamról is azt hittük (mint már írtam ) hogy "csak" hasfájós de kiderült h refluxos.
Pici babáknak ilyenkor AR tápszert (jelentése Anti Reflux) írnak fel, vagy úgynevezett sűrítőt amit az ételéhez kell keverni vagy tápszerhez vagy anyatejhez és azzal etetni, mivel az megsűríti a kajcsit igy nem tud visszafolyni.
Kívánom hogy ne ez legyen, hanem tényleg a foga ahogy írod (bár extrém korai fogzás lenne...)
Nem azt irtam, hogy nem kuldetem ki a dolgokat!!
Anyukam kikuldi postan.
Ma egyszer sem sirt pl.
Es igen volt laza (38.2)! nem hoemelkedese ezert voltunk korhazban 1 hete.Kivizsgalktak vervetel, vizelet vizsgalat es minden ami lehetseges.Meg ejszakara is bent maradtunk, de nem talaltak semmit!!
Rag mindent foleg a szaj torlo pelusat es a ruha nemuket.
Folyik a nyala es pirosabb az inye, de nincs feher csik.
Nem azt mondom, hogy 2 het mulva foga lesz, csak elindult es erzekenyebb.
Tudom, hogy a hasa is szokott fajni.Irtam is.
De azt mashogy jelzi es azt kitapasztaltuk, hogy mi segit rajta (masszazs,furdes,es szelcsovezes.ha kaki baj van akkor homerozni is szoktuk) de kiprobalom azokat is amiket irtatok hatha nem is jonne elo a hasfajas.
Egyedul ez a refluxos dolog az ami meg szamomra nem tiszta.
Kerlek ird meg, hogy otthon mit szoktak adni suritonek, hogy tudjak mit mondani a dokinak.
En nem az az anyuka vagyok aki rahagyja a gyerekere ha sir.
Szoval nem kell rogton igy beszelni.
Fel hivtam az ugyeletet is, hogy mit mondanak, hogy be vigyem e vagy megvarjam hetfon a dokit.
Attol, hogy nem irtam le rogton ide attol teszek erte, hogy ne sirjon.
A vedonovel mar beszeltem tobbszor is.
De kivancsi voltam, hogy az itteni anyukak (magyarorszagi) mit mondanak, mert itt minden mashogy van.
Pl a vedonom kiakadt, hogy edeskomeny teat itatok vele (imadja nem mellekesen), mert itt nem engedik a teaztatast.
Nem akarok magyarazkodni, de nem ok nelkul irtam a fogat.
Anyukam reszletesen kikerdezett es erre jutott, hogy valoszinuleg a foga lesz.
Hetfon kerek idopontot dokihoz is.
Koszonom a segitseget!! :)
Koszonom a valaszokat.
A haziorvos elkuldi kivizsgalasra amiert vissza bukja idonkent a tapszert.
Szerinte ez a mennyiseg normalis de kertem, hogy nezzuk meg.
Koszonom annak az anyukanak a valaszt aki felhivta erre a figyelmemet.
A kislanyom foga mar eleg jol kibujt (2 no egyszerre es az egyi sarkat mar kezzel is lehet erezni, hogy karcol).
Gripe Water megerkezett postan es hasznaljuk is minden nap.
Sirni meg szokott, de ha bekenem az inyet a husito kremmel el tud aludni.
Koszonom a segitseget azoknak akik jo szandekbol irtak!!!
Szep napot mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!