Mit ronthattam el? 22 hónapos kisfiam még semmit sem mond?
Már teljesen el vagyok szomorodva,egyszerűen nem hajlandó beszélni.Óvónő vagyok,ha nem dolgozom és vele vagyok,be nem áll a szám.Megy a mondóka,ének mese minden,és mégsem hajlandó megszólalni.hallása tökéletes,mindent megért és megértet,de nem beszél:((((
Szerintetek lehet ez érzelmi ok miatt is?1,5 éves volt mikor visszamentem dolgozni,de elég "tagadóan" éli meg.
Pár hónap múva többet fog beszélni mint a vele egykorúak:)
Ne izguj
ne izgulj! Majd beszél!
Óvónőként tudnod kéne, hogy van olyan gyerek aki még 3 évesen sem beszél.
ha hajlik a kommunikációra (érti amit mondasz és megpróbálja megértetni magát) abszolút ne aggódj. Nem egy ismerősöm fiai 3 éves korukban kezdtek el beszélni. Nekem is fiam van, 19 hós, alig mond vmit, de van egy rakat jele, babajel, amit használ (kb 40), és mond kb 10-15 "szót" (gágá, vauvau stb)
Egyelőre az van, h nekem kopik el a hangom estig, mert mindent de mindent 100* el kell mondani neki, amire mutat :) de egyszer csak elkezdi mondani is :)
Ó,azért van Ő is hagyva 2beszélni",vagyis a lehetőség adott lenne számára is,sőt szoktam direkt nem érteni a mutogatásait,hogy nevezze meg mit kér,de esze ágába sincs:(((
Egyébként nem hiszem,hogy gond lenne vele,csak ő ilyen későn beszélő típus lesz szerintem....vagyis remélem....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!