Mit tegyek, hogy 13 éves fiam megváltozzon? Hol ronthattam el ennyire?
Az elmúlt 2-3 hónapban szinte elviselhetetlen a gyerekem.Az iskolába csak szórakozni jár,tiszteletlen a tanárokkal,nem foglalkozik a tanulással se,sorra hozza a ketteseket,hazudozik.Velem is nagyon szemtelen.Ha szépen beszélünk vele akkor se,ha üvöltünk akkor se tanul.Csak a csavargáson,a lányokon jár az esze.Most éppen büntetésben van,nem mehet sehová és nem engedem a számítógéphez,maximum csak 15 percet de ennek ellenére sem akar változni.
Ha tudtok jó tanácsot,tippeket adni,hogy vehetném rá a változásra,nagyon megköszönöm!
Szerintem lehet, nem is tudja, mit vártok el tőle, csak azt látja, hogy büntetitek. Az üvöltözéssel sem sokra mentek. Üljetek le nyugodtan beszélgetni és megtudjátok, neki milyen igényei vannak és ti is elmondanátok, hogy szerintetek miért helyes vagy nem, és így szép lassan közös nevezőre lehetne jutni.
Szüksége van - még ha most nehéz is ez az időszak - arra, hogy hátulról támogasságok, ne csak az ellenséget lássa bennetek.
És ebbe mi a baj? 13 évesen én is hoztam a 2-eseket aztán 7.-ben gondolkodtam el hogy nem vagyok ilyen hülye, aztán 8. félévben 4.3-as átlagot zártam. És már nem azért, de inkább a csajokon járjon az esze mint a fiúkon, ha érted mire célzok:)
Üvöltés nem ér semmit, ha szép szóból sem ért, akkor vmi más baja van, de nem kéne üvölteni mert az a legszarabb dolog. És úgy sem fog megváltozni 1 hét alatt.
Mi az, ami fontos neki? Öltözködés? Mobiltelefon? Stb.
Arra kellene figyelned, hogy leülj vele, és közöld, mik az elvárásaid. És hogy amíg azt nem teljesíti, ami fontos neki, attól eltiltod. Csak akkor kapja azt, amit szeretne, (de akkor tényleg!!!) amikor teljesíti az alku rá eső részét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!