Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 hónapos babám szinte egész...

1 hónapos babám szinte egész nap alszik, este ébred. Mit tehetnék, hogy ez megváltozzon?

Figyelt kérdés
Napközben szinte csak enni ébred, legfeljebb 2-3x fél órát van ébren, aztán ahogy elalszik a 2 évesem 9-kor, kipattan a szeme és kézben nézelődik, ha leteszem, nyafizik, ez megy kb. 11-ig. Éjjel is nehezen alszik vissza szopi után. Ahogy a nagy reggel 5-6 között felkel, megint mélyen alszik. Egész nap világosban van, játszunk, hangoskodunk körülötte, nem zavarja.
2010. dec. 15. 21:53
 1/6 anonim ***** válasza:
49%

Ne haragudj, de mit vársz egy egyhónapos babától??:)

Neki nincs még napirendje, kb. 3-4 hónaposak amikor kezdik érezni, hogy hopp! van nappal, meg éjjel is. Egyébként az enyém vagy 9 hónapos koráig éjjel 3szor is megébredt, és volt hogy 10kor se bírtam altatni. Hát, vannak újdonságok, amikhez igazodni kell. Kitartás!:)

2010. dec. 15. 22:02
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem felcserelte az éjszakát a nappalal. Nem tudok trükköt, hogy lehetne helyes rendre szoktatni, kérdezz meg védönöt. Egyébként összeszámolva, 3-4 orát tud fönnlenni a csecsemö ujjszülött korában, maximum. de ezt biztos tudod. :)
2010. dec. 15. 22:12
 3/6 anonim ***** válasza:

férjem ugyanez volt babakorában. Felcserélte az éjjelt a nappallal. Sajnos nem lehet vele mit csinálni. Majd átáll idövel. Nem irigyellek, borzalmas lehet! Anyósom is mesélte, hogy tiszta zombi volt abban az idöszakban...

Nagyon nagy kitartást kívánok neked!

2010. dec. 15. 22:40
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat és az együttérzést. Nem várok el semmit a kicsi babámtól, csak nehéz úgy, hogy a 2 gyerekem pont felváltva alszik. Azért tettem fel a kérdést, mert érdekelt, másnak is volt-e hasonló gondja és hogyan/mikor oldódott meg, hátha tehetek valamit az ügy érdekében. Nekik se jó, ha folyton kialvatlan vagyok. Egy gyerekkel más, mert akkor alhatsz vele nappal. A nagyobbik teljesen más volt kicsinek, fürdés után aludt, éjjel ő is sokszor ébredt, de visszaaludt és reggel kelt korán. Mindegy, így is csodálatos kétgyerekesnek lenni, imádom mindkettőt :)
2010. dec. 16. 08:40
 5/6 anonim ***** válasza:
Van esti rituálétok? Fürdés, szopi félhomályban, ágyikó?
2010. dec. 16. 08:42
 6/6 anonim ***** válasza:

Mennyire nyafizik? Az én kétévesem is hamarabb alszik el, kb. fél 9-kor, a kicsi lány ilyenkor még nézelődik, vagy sírdogál, de max. 10 percig, utána magától elalszik. Én ilyenkor már nem veszem kézbe. 7-kor fürdik, fél 8 eszik, 8-kor apa büfizteti én altatom a nagyot, büfi után leteszi, max. simizni kell kicsit, vagy rázogatja a bölcsőt. A nagy meg már simán elalszik úgy is ha a kicsi még sirdogál. De tényleg max. 10 perc és bealszik.

Próbáltad már, hogy ilyenkor nem tartogatod, hanem leteszed? Hosszúnak tűnik a sírás, de nézd az órát közben, 3-5 percig hagyhatod, és lehet, hogy simán elalszik utána.

Az én babám már 3 hónapos, de a fél 5-ös délutáni szopiig javarészt ő is alszik, háromóránként kel enni. fél 5-7 között van ébren, éjjel hajnalban 5 körül kel enni. Ilyenkor ha megetettem leteszem, van hogy még fél óra múlva is nyöszörög, magyaráz, de egyszer csak elalszik.

2010. dec. 16. 11:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!