Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetnék, hogy megváltozzo...

Mit tehetnék, hogy megváltozzon a kapcsolatunk?

Figyelt kérdés
18 éves fiu vagyok, anyukámmal élek. Nagyon rossz a kapcsolatunk, minden nap többször is veszekszünk, általában én kezdeményezem a vitákat. Régen nagyon jól megvoltunk egymással, de azóta iszonyatosan megromlott a kapcsolatunk. Alig beszélek vele, ha beszélek is akkor veszekedés lesz a vége. Úgy érzem, hogy már nem szeretem. Ha meglátom, egyből ideges leszek, és utálat tölt el. Pedig tudom, hogy jó ember és mindennél jobban szeret, de ettől függetlenül így érzek. Talán azért lehet ez, mert súlyos anyagi gondokkal küzdünk, aminek eredménye képpen én kb. semmit nem tudok magamnak venni. Se ruhát, se más cuccokat, bulizni is alig tudok elmenni. Valószínű, hogy ezért, mert nem tudja meg adni nekem az alapvető dolgokat, ezért van ez az "utálat". Őt okolom a rossz helyzetünk miatt. Bármit mond, egyből ideges leszek, mert lenézem őt, és hülyeségnek tartom azokat a dolgokat amiket beszél. Mivel így érzek, hogy nem képes megteremteni az alapvető családi hátteret, egy ideje nem is segítek neki. Most elutazott pár napra, így sem jobb: smsben veszekedünk állandóan. Nem tudom, hogy mit tegyek, de ez így egyikünknek sem jó. Elköltözni nem tudok, mert a fizetésemből az egyetemi költségek mellett (igen, azt is én fizetem...) nem tudnám eltartani magamat egy albérletben. Itthon nem akarok maradni, mert hányok a légkörtől. Mindketten csak szenvedünk így. Mit tudnátok tanácsolni, hogy kicsit rendbe jöjjenek a dolgok, stb...?
2010. aug. 22. 21:29
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem tudsz beszállni a fenntartásodba? Ha ilyen rossz a helyzet, mi a francnak jársz egyetemre, nem érne rá egy-két évet (mondjuk elhalasztva), amíg rendeződnek a dolgok? Inkább utálod és lenézed a saját anyádat? Hiába leszel diplomás apukám, ha ilyen ember lesz belőled...
2010. aug. 22. 21:36
 2/7 anonim ***** válasza:
Talán több emberel együtt költözhetnél albérletbe, esetleg egy rokonhoz mível dolgozol nem csak családi szíveség lenne állnád az ellátásod. Megprobálhatod a kollit is mert azok nem olyan vészesek és kérhetsz valmilyen támogatást is.
2010. aug. 22. 21:39
 3/7 margoz ***** válasza:
ugyan már,18.évesen legfeljebb ha most leszel gólya,hálátlan egy gyerek vagy te hallod,azt hogy eddig is tanultál,anyukádnak köszönheted,ha egyáltalán igaz amit eddig irtál.hogy lehet érettségi a kezedben,ha annyira sem vagy érett,hogy átlásd anyukád helyzetét és magadon siránkozz.Vajon ö szorakozni járt?vagy csak a lelkét tette ki érted?Tanácsom:változz meg,és ne csak követelj.Ne menj egyetemre,hanem menj csak el és dolgozz,ha olyan nagy legyén vagy majd mutasd meg hogy te mit tudsz le tenni az asztalra!!!
2010. aug. 22. 21:42
 4/7 anonim ***** válasza:

18 éves vagy, nem gyerek.Egyetemre jársz, felnőtt férfinek kéne tekinteni magadat.Ezt írtad:

-én kb. semmit nem tudok magamnak venni. Se ruhát, se más cuccokat, bulizni is alig tudok elmenni.-

Na egy felnőtt ilyenért nem az anyját hibáztatja.Édesanyád felnevelt, lakást, ételt ad még mindig, megtesz mindent, amit tud. A többi már a te dolgod. Mégis mit vársz tőle? teljes ellátást, jó cuccokat, bulit? Szerintem anyukád örül, ha megéltek fizetéstől fizetésig. Ha nem bírod költözz! Ja, hogy nem tudod eltartani magadat? Mi lesz veled,ha édesanyád már nem lesz?

2010. aug. 22. 21:43
 5/7 anonim ***** válasza:
Szégyelld magad! Ha jól tudom akkor van fizetésed, akkor bocs de miért is az anyukádnak kéne neked pénzt adni ruhára meg bulizásra? Te inkább egyetemre jársz miközben rosszul éltek? Mit vársz? Te elköltöd a megkeresett pénzedet tanulásra, és anyád meg költsön rád az ő megkeresett pénzéből? Ha ilyen fiam lenne kitagadnám. Ne anyádat vádold a rossz helyzetedért hanem magadat, kereső ember vagy és azt várod el h más tartson el. Undorító.
2010. aug. 22. 21:44
 6/7 anonim ***** válasza:

Ismerd meg onmagad!

Az embernek van teste es lelke, a Edesanya az, aki megteremtette a testunket es megszult, eletet adott, a teremto pedig a lelket adta Nekunk.

Edesanyad az megtette azt, ami az O feladata, tehat felnevelt, ami annyit jelent, hogy biztositotta azt a korulmenyt, hogy Te felnott legy, es tisztessegesen, szeretettel nevelt fel, mint ez a soraidbol is kiderul. Most egy compjuterrol irod ezt a levelet, tehat ezt is megvette,

En ugy erzem, hogy a Te Edesanyad amit tudott, es ami telett Tole, mindent megtett, hogy felnevelje a gyermeket.

Ha nehez helyzetbe kerultetek, mint anyagilag, hat bizony nagyon sok ember helyzete nem hogy hasonlo, de sokkal rosszabb is, s nem hogy kompjuter, de meg a kenyer se kerul az asztalra, mert nem tellik.

A vilag ilyen es nem az Edesanyad az egyeduli, Akinek anyagi gondjai vannak ezzel Teis tisztaban vagy, mivel kiderul a soraidbol, hogy eleg ertelmes vagy, s valahol ez is az Edesanyad erdeme, Aki megtanitotta ezt Neked.

Te mar felnott vagy es halatlan, Aki csak onmagaval foglalkozik.

Nem tudom, hogy mit tanulsz, es mit fogsz dolgozni, amikor elvegzed az egyetemet, de talan probalj meg elgondolkozni, es valtozz meg, hogy ne legyen beloled egy rossz, lelketlen ember.

Legyen Benned szeretet, tisztelet, es tanuld meg azt, hogy

nem a ruha teszi az embert!

probalj egyutt erezni a masik emberrel, de foleg jelen esetben az Edesanyaddal. Amit az Anyukadtol hallasz az a valosag, mert nagyon sok embernek nehez lett a sorsa, amirol Te panaszkodsz arrol nem a szulod tehet, hanem azok, Akik ilyen rendszert teremtettek.

Legyen hited es legyen benned szeretet es egyutterzes, es adj halat azert, amid van.

18 eves vagy, teremsd meg magadnak azt, amit szeretnel, vagy akarnal, miert nem teszed ezt.

Mert nem tudod megteremteni, mert nincs ra lehetoseg ebben a rendszerben!

Vannak torvenyek es tiszteld ezeket a torvenyeket. Ha konnyebben akarsz elni, akkor azt csak a szeretettel es tisztelettel es egyutterzessel erheted el.

Becsuld meg azt es tiszteld azt, Aki az eletet adta. Ezt tanuld meg, s legyel onzo es lelketlen.

2010. aug. 23. 09:24
 7/7 anonim ***** válasza:

Pardon!

Ne legy onzo es lelketlen!

2010. aug. 23. 09:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!