Akik azt állítják, hogy egész napjukat elveszi a gyerek (ek) kel való foglakozás, azok nemcsak takaróznak ezzel, hogy ne kelljen beleszakadni a háztartásba?
Úgy értem, egyszerűbb este azt mondani Apunak, hogy nem tudtam semmit csinálni, mert egész nap nyűgös volt a gyerek, nem tudtam mellette semmi mással sem foglalkozni. Pedig, ha igazán akarta volna,akkor tudott volna haladni a házimunkával, csakhát valamit mondani kell, hogy miért nincs vacsora, miért van kupi, stb...
Nem kötözködés, csak én úgy látom, hogy sokaknál túl könnyen elmegy minden nap, nem tudom, hogy tolerálják ezt a férjek (az enyém x idő után megkérdezné, hogyhogy ennyire nem volt időd semmire, mit kéne máshogy csinálni)
lájk 49-es!
ugyan mi dolga lenne még a kérdezőnek...
lusta anyu="inkább a gyerekkel foglalkozok, nem a háztartással" anyu.
meg kell oldani mindkettőt. Egyértelmű, hogy csak kifogás a gyerek, hogy ne kelljen takarítani, meg mosni....
49 - es Válaszolónak!
Ahogy azt már írtam, van bőven tennivalóm a gyerekek mellett is, nem éppen az a "semmi dolga nincs" kategória vagyok. 4000 nm -es veteményünk van, tavasztól őszig ellát feladattal + állatok (eladásra is termelünk). Ha épp nem kapálni kell, vagy locsolni akkor befőzök, savanyítok. Ja, és én is önkéntes vagyok a falunk ovijának alapítványában, ahol néhány havonta cserélődnek a tagok, mert nem bírják a feladatokat 1 - 2 gyerek mellett...Ezen kívül mást nem dolgozom...
52 % - os Válaszoló, Te aztán kicsit túlpörgetted magad, szerintem pihenned kellene, elég agresszívnak tűnsz. Nem, nem jár szeretőhöz a férjem, nem azért mert én olyan tökéletes nő vagyok, hanem azért mert nincs is rá ideje. Bőven kell dolgoznia ahhoz, hogy ennyi gyereket eltartsunk. Ja, mert hogy valóban 5 gyerekünk van. Sőt 3 hónap múlva már 6 lesz.
5 gyerekes Anyuka!
Már ismerjök egymást, én is a 6. babámat várom, össze szoktunk futni itt a gyk - n.:)))
Köszönöm Mindenkinek, aki válszolt, tök jól leírtátok, hogy mit gondoltok erről a felvetett témáról. Tényleg nem baj szerintem, ha egy - egy nap lazább, ráérősebb (mert mi sem vagyunk robotok), én csak azt nem értem, aki mindig a gyerekkel "takarózik", ehelyett sokkal jobb és érthetőbb szerintem azt mondani, hogy nem volt ma kedvem semmihez, kész.
Nem azt mondom, hogy az én férjem beszólna, vagy dirigálna, ha nem csinálnám a dolgom, csak egyszerűen x idő után annyira elhatalmasodnának a tennivalók, hogy az egész család látná kárát, nem tudnám behozni. Mondjuk nálunk ez leginkább a kert miatt és a sok gyerek miatt igaz. Mert pl most jön a veteményezés, néhány hétig non - stop ezt fogjuk csinálni, ha a férjem is itthon van, tehát a háztartásnak csitti - fittinek kellene lennie, mert még kevesebb időm lesz rá. De ez csak egy példa. Mindig vannak szezonális dolgok, amik a "legfontosabbak", nem éri meg elmaradni a többivel.
Egyrészt igen, provokatív kérdés, másrészt a kérdező folyamatosan mások irányába mocskolódik, miközben önmagát isteníti, hogy mekkora ász.
Legtöbbször az ilyen kérdéseknél letámadják a kérdezőt, hogy nem mindegy neki, ki mennyit foglalkozik a takarítással, törődjön magával. Nem mindegy neki, hogy más férje, mit szól ahhoz, hogy van-e porszem a padlón vagy nincs?
Nemcsak úgy érzem, hogy fele sem igaz, amit itt leírt magáról, hanem rettenetesen unatkozik is.
50: " Állítom a munkahelyemen több szabadidőm volt mint itthon. "
A munkahelyemen volt több kisgyerekes anyuka, hétfőn mindig röhögcséltünk, hogy na bejöttünk kipihenni a hétvégét. Pedig nem a s.ggünket vakartuk az irodában sem, végigdolgoztuk tisztességesen a munkaidőt. Csak épp nem törte ránk senki az ajtót pisilés közben, nem túrt bele senki a kajánkba és belefért egy-egy kávé is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!