Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akik azt állítják, hogy egész...

Akik azt állítják, hogy egész napjukat elveszi a gyerek (ek) kel való foglakozás, azok nemcsak takaróznak ezzel, hogy ne kelljen beleszakadni a háztartásba?

Figyelt kérdés

Úgy értem, egyszerűbb este azt mondani Apunak, hogy nem tudtam semmit csinálni, mert egész nap nyűgös volt a gyerek, nem tudtam mellette semmi mással sem foglalkozni. Pedig, ha igazán akarta volna,akkor tudott volna haladni a házimunkával, csakhát valamit mondani kell, hogy miért nincs vacsora, miért van kupi, stb...

Nem kötözködés, csak én úgy látom, hogy sokaknál túl könnyen elmegy minden nap, nem tudom, hogy tolerálják ezt a férjek (az enyém x idő után megkérdezné, hogyhogy ennyire nem volt időd semmire, mit kéne máshogy csinálni)

2012. máj. 22. 22:13
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 anonim ***** válasza:

lájk 49-es!

ugyan mi dolga lenne még a kérdezőnek...

2013. márc. 13. 17:44
 52/65 anonim ***** válasza:
apuka fürdés után érkezik, talán a szeretőjétől, és számonkéri a rendet otthon....
2013. márc. 13. 17:45
 53/65 anonim ***** válasza:
16%

lusta anyu="inkább a gyerekkel foglalkozok, nem a háztartással" anyu.

meg kell oldani mindkettőt. Egyértelmű, hogy csak kifogás a gyerek, hogy ne kelljen takarítani, meg mosni....

2013. márc. 13. 18:35
 54/65 A kérdező kommentje:

49 - es Válaszolónak!

Ahogy azt már írtam, van bőven tennivalóm a gyerekek mellett is, nem éppen az a "semmi dolga nincs" kategória vagyok. 4000 nm -es veteményünk van, tavasztól őszig ellát feladattal + állatok (eladásra is termelünk). Ha épp nem kapálni kell, vagy locsolni akkor befőzök, savanyítok. Ja, és én is önkéntes vagyok a falunk ovijának alapítványában, ahol néhány havonta cserélődnek a tagok, mert nem bírják a feladatokat 1 - 2 gyerek mellett...Ezen kívül mást nem dolgozom...

52 % - os Válaszoló, Te aztán kicsit túlpörgetted magad, szerintem pihenned kellene, elég agresszívnak tűnsz. Nem, nem jár szeretőhöz a férjem, nem azért mert én olyan tökéletes nő vagyok, hanem azért mert nincs is rá ideje. Bőven kell dolgoznia ahhoz, hogy ennyi gyereket eltartsunk. Ja, mert hogy valóban 5 gyerekünk van. Sőt 3 hónap múlva már 6 lesz.

5 gyerekes Anyuka!

Már ismerjök egymást, én is a 6. babámat várom, össze szoktunk futni itt a gyk - n.:)))

Köszönöm Mindenkinek, aki válszolt, tök jól leírtátok, hogy mit gondoltok erről a felvetett témáról. Tényleg nem baj szerintem, ha egy - egy nap lazább, ráérősebb (mert mi sem vagyunk robotok), én csak azt nem értem, aki mindig a gyerekkel "takarózik", ehelyett sokkal jobb és érthetőbb szerintem azt mondani, hogy nem volt ma kedvem semmihez, kész.

Nem azt mondom, hogy az én férjem beszólna, vagy dirigálna, ha nem csinálnám a dolgom, csak egyszerűen x idő után annyira elhatalmasodnának a tennivalók, hogy az egész család látná kárát, nem tudnám behozni. Mondjuk nálunk ez leginkább a kert miatt és a sok gyerek miatt igaz. Mert pl most jön a veteményezés, néhány hétig non - stop ezt fogjuk csinálni, ha a férjem is itthon van, tehát a háztartásnak csitti - fittinek kellene lennie, mert még kevesebb időm lesz rá. De ez csak egy példa. Mindig vannak szezonális dolgok, amik a "legfontosabbak", nem éri meg elmaradni a többivel.

2013. márc. 13. 19:45
 55/65 anonim ***** válasza:
EZ A MONATOD MINDENT ELÁRUL RÓLAD: "falunk ovijának alapítványában, ahol néhány havonta cserélődnek a tagok, mert nem bírják a feladatokat 1 - 2 gyerek mellett..."
2013. márc. 13. 20:01
 56/65 anonim ***** válasza:
Hát részemről kicsit provokatív a kérdés,és ne lepődj meg ha valaki kicsit ingerülten válaszol! Én a gyerekkel "takarózom" néha mert van rá okom! Csak ugye sok pasi,mint a párom is ezt nem érti meg,mert PASI!!!de ha ő lenne a helyembe akkor megértené és nem kérdezné hogy mit csináltam egész nap,pláne ha ő is besegítene néha a háztartásba.Mert hát végül is közös a ház,a gyerek stb. akkor legyen a munkája is közös.Na de hímsoviniszta világba élünk. Nállunk nincs mindig rend,na de akinek nem tetszik ne nézze,úgy is rám vár,senki másra a tehendők.
2013. márc. 13. 22:33
 57/65 anonim ***** válasza:

Egyrészt igen, provokatív kérdés, másrészt a kérdező folyamatosan mások irányába mocskolódik, miközben önmagát isteníti, hogy mekkora ász.

Legtöbbször az ilyen kérdéseknél letámadják a kérdezőt, hogy nem mindegy neki, ki mennyit foglalkozik a takarítással, törődjön magával. Nem mindegy neki, hogy más férje, mit szól ahhoz, hogy van-e porszem a padlón vagy nincs?

Nemcsak úgy érzem, hogy fele sem igaz, amit itt leírt magáról, hanem rettenetesen unatkozik is.

2013. márc. 13. 23:09
 58/65 anonim ***** válasza:
folyt.: mert ha tényleg 5 kis gyereke lenne és annyi dolga, mint leírta, nem érne rá arra, hogy itt fórumozgasson és mással foglalkozzon.
2013. márc. 13. 23:11
 59/65 anonim ***** válasza:

50: " Állítom a munkahelyemen több szabadidőm volt mint itthon. "

A munkahelyemen volt több kisgyerekes anyuka, hétfőn mindig röhögcséltünk, hogy na bejöttünk kipihenni a hétvégét. Pedig nem a s.ggünket vakartuk az irodában sem, végigdolgoztuk tisztességesen a munkaidőt. Csak épp nem törte ránk senki az ajtót pisilés közben, nem túrt bele senki a kajánkba és belefért egy-egy kávé is.

2013. márc. 13. 23:17
 60/65 anonim ***** válasza:
Hát az én fiamtól tényleg nem lehet kb. semmit megcsinálni. Még csak 8 hónapos és kb. másfél órát alszik napközbe. Ha az ágyába vagy a járókába rakom üvölt szóval kb. még wc-re se lehet elmenni. Sokat kell vele elmenni sétálni és folyamatosan foglalkozni kell vele. Az ebédet rendelem most, a többi dolgot viszont muszáj megcsinálnom amikor este elaludt. A férjem pedig soha nem kérne számon, mert ismeri a fiát és tudja, hogy tényleg folyamatos figyelmet igényel. Ennek is egyszer vége lesz és helyre áll a rend :)
2013. márc. 14. 07:48
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!