Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akik azt állítják, hogy egész...

Akik azt állítják, hogy egész napjukat elveszi a gyerek (ek) kel való foglakozás, azok nemcsak takaróznak ezzel, hogy ne kelljen beleszakadni a háztartásba?

Figyelt kérdés

Úgy értem, egyszerűbb este azt mondani Apunak, hogy nem tudtam semmit csinálni, mert egész nap nyűgös volt a gyerek, nem tudtam mellette semmi mással sem foglalkozni. Pedig, ha igazán akarta volna,akkor tudott volna haladni a házimunkával, csakhát valamit mondani kell, hogy miért nincs vacsora, miért van kupi, stb...

Nem kötözködés, csak én úgy látom, hogy sokaknál túl könnyen elmegy minden nap, nem tudom, hogy tolerálják ezt a férjek (az enyém x idő után megkérdezné, hogyhogy ennyire nem volt időd semmire, mit kéne máshogy csinálni)

2012. máj. 22. 22:13
1 2 3 4 5 6 7
 31/65 anonim ***** válasza:
29 es annyira jóóót nevettem :DDD Köszi :DD
2012. szept. 9. 19:51
 32/65 anonim ***** válasza:

Nálam sincs patent rend..... sőt....

Baba előtt belefért a napomba a rendes háztartás csillogó kő, patent rend. Most addig ügyködök nagyjából amíg alszik. ha főzök, akkor elment minden szabadidőm a főzés-mosogatás-takarítással... ment ez pár hónapig de kikészültem. úgyhogy néha nem érdekel, és varrok, vagy alkotok valamit. ez fontos a lelkemnek.

2012. szept. 9. 20:43
 33/65 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk patent rend van... mert apa takarít!:D Kaja van, mert rendelünk. Ruha tiszta az az én tisztem. De ennél sokkal fontosabb, hogy van egy 1 éves gyerekünk akivel minden percet együtt töltünk. Hol én, hol apa de nincs olyan, hogy egyedül beleteszem valamibe és akkor ,,szórakozz kincsem". Pedig nyugodt és szerintem menne is a dolog. De olyan kis szomorka, ha nem lehet velünk. Amíg alszik olyankor mi vagyunk együtt a párommal, filmezünk vagy ,,bármi más"... Felváltva dolgozunk a másikunk felügyel. És a legtöbbször apa takarít, mert sajnos mióta szültem egyfolytában fáj a fejem és néha ki bír ütni... előtte soha még csak a szennyesét sem tette évekig a helyére. Aztán mikor szoptatnom kellett majdnem belefulladt már a szutyokba első időkben:D Na akkor próbálta ki először, hogy hogyan kell felmosni... megnézte a youetubeon:D:D:D::D
2012. szept. 9. 20:52
 34/65 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező? Neked van gyereked?!

amíg Apa elmondja mit kéne máshogy csinálni, annyi idő alatt akár meg is csinálhatja...

2012. szept. 9. 21:32
 35/65 anonim ***** válasza:
Szerintem vannak napok,amikor szinte kifolyik a mosatlan a mosogatóból,ragacsos a padló,mert aznap épp olyanja volt a gyereknek,esetleg beteg,stb,hogy az egész nap csak a gyerekre ment.De olyan h minden áldott nap kupi,ruhák szanaszét,ötnapos mosogatnivaló,stb,én ezt nem tudom elképzelni.Nekem 2 gyerek van 6 és másfél éves,és a kicsi egy igazi kis ördögfióka,egy nyavajgós hisztis kis fütyi,de ahogy írta vki előttem,a napi monotonban engem kikapcsol ha takarítok,felmosok.Hogy nem csak a gyerekagyerek,anyarabszolgaként ugrani minden apróságra.Nem érzem magam rossz anyának,csak mert nyavajog a gyerek míg mosogatok,mert anyós nem mosogat el,anyukám sem takarít ki,a szomszéd meg nem főz meg ránk,szóval nekem segítség híján ez van.És ettől én nem érzem magam se rosszabbnak,se jobbnak.Rend és tisztaság van,a gyerekek normálisak,van velük foglalkozva.El se tudom képzelni h 2 napig ne takarítsak..hát 2 gyerek mellett konkrétan megenne a káosz minket.
2012. szept. 9. 21:44
 36/65 A kérdező kommentje:

Azért voltam kiváncsi, hogy másnál hogy működik ez, mert az én helyzetem / mi helyzetünk nagyon speciális. Öt gyerekünk van, akik még mind picik. Ahogy az egyik válaszoló írta, igen van olyan nap, hogy csak a gyerekekre megy el az idő, mert betegek, vagy valami, de az esetek többségében be kell tudnom osztani az időmet köztük, és a háztartás, kert, hatalmas vetemény, állatok ellátása, befőzések között.

Sajnos a férjem nem tud segíteni, mert ált. a fürdetésre sem ér haza, annyit dolgozik + idén még belekezdtünk egy teljeskörű lakásfelújításba is, úgyhogy rám marad minden. Nemcsak miatta - nehezen fogadná el, ha huzamosabb ideig káosz lenne itthon (mondom, egy - egy nap belefér), de magam miatt sem bírom elviselni, ha nem végzem el egy nap.amit terveztem.

Na de ez én vagyok, én úgy gondolom, hogy ügyesen lavírozva be kell tudni osztani az időt, és a gyerekek mellett is kötelességünk minden feladatot ellátni.

2012. szept. 9. 22:55
 37/65 anonim ***** válasza:
Öt pici gyerek?Minden elismerésem a tiéd!!!Nem is tudom hogy győzöd,bírod segítség nélkül.Irigyellek,nem semmi egy nő lehetsz.Én néha kettő mellett bekattanok,sajnos szó szerint.(kárt nem teszek bennük,nem így értendő!!!)
2012. szept. 12. 21:30
 38/65 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó Válaszoló!

Aranyos vagy, tényleg nem semmi egy nő vagyok! De nem vagyok különb senkinél, csak megpróbálok megfelelni mindannak, amit bevállaltam.

2012. szept. 12. 23:56
 39/65 anonim ***** válasza:

Tényleg gratulálok én is, hogy 5 gyerek mellett másra is van időd!

Nekem egyetlen fiam van, és ő nagyon nem egyszerű eset. Sokszor a legkisebb problémám az, hogy mekkora rend van, vagy nincs. És még annyit, hogy olyan emberhez nem mentem volna hozzá, aki ilyesmit valaha is számon kér tőlem. Nagyon jól tudja ő is, hogy mi mennyi energiát igényel. És azt is, hogy az életben ez nemhogy nem a legfontosabb, de a fontos dolgok közelébe sem ér.

2013. márc. 13. 15:53
 40/65 anonim ***** válasza:
nem olvastam az összes választ, úgyhogy bocsánat ha volt hasonló. Én azt mondom, hogy ahány baba annyi háztartás. személy szerint az én babám pont az a típus, aki nem mindig engedi, hogy takarítsak, főzzek, mossak, vasaljak mellette minden nap. például pont ma történt az, hogy hiába volt velem a konyhában, egyszerűen nem maradt meg, csak a kezemben, ezért szinte egész nap csak hordoztam. Most 8 hónapos. Máskor pedig van olyan, hogy úgy kitakarítok mellette-vele, hogy még a napi kétszeri séta is belefér, mind amellett, hogy sokat játszunk is együtt. Na ez a szuper anya! Egyben azért biztos vagyok, nincs olyan anya, aki minden nap szuperanya, minden nap kiválóan vezeti a háztartást, mellette még mutogat is a babának (fogzás, nyűgösség ide vagy oda), megfőzi az ebédet, vacsorát és olyan bomba feleség estére...
2013. márc. 13. 15:54
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!