Egész nap nem eszik a gyerek, valakinek ötlete?
1 éves lányom 1 hete kezdte, hogy nem fogadja el a kanalas papit (kivéve a gyümölcsöt, joghurtot, kefirt). Volt, hogy délben is adtam neki tápszert, mert láttam, hogy éhes.
A kezébe probáltál adni pl. sajtot, kenyeret-kiflit? Az enyém azokat megeszi, merthogy a kezében neki érdekesebb, jobb.
Ma megprobálom a húst is a kezébe adni.
A cumisüvegből imád inni, igy tejpéppel egészitem ki az evését, ha nagyon aggódok.
Az én fiam tegnap 1db mézespuszedlit evett és egy kis darab sajtot. Vacsira meg egy kis tejberízst. :(
Mostanában nagyon finnyás lett, mindent kiköpdös, azt is amit régebben szeretett. Ha felkínálok neki valamit, pl: kérsz virslit?, megnézi, mondja igen, megcsinálom, nem kell.
Ezt csinálja mindennel, kéri a joghurtot, kibontom, bele sem nyal. A tejszelet és a túrórudi csúszik, de normális kaja semmi.
17 hónapos lesz.Úgy 14 hónapos koráig jó evő volt.
Eddig akárhány anyukával beszéltem, szinte mindenki azt mondta, hogy az ő gyerekének is volt hasonló, nem evős korszaka. Úgyhogy egyenlőre nem aggódom, amíg a súlya rendben van és kiegyensúlyozott baba.
Már beletörődtem. Ha kekszet hajlandó csak vacsorázni, akkor azt kap. :)
Az unokaöcsém 3 éves koráig csak krémtúrót volt hajlandó enni. Most 17 éves és kieszi a családot a vagyonából. :)
Szóval, szerintem ne aggódj, adj olyat amit megeszik a babád, ez is elmúlik egyszer. Kitartás!
Szia!Szintén másfél éves a kislányom.Nálunk is ez a probléma,reggeli,tízórai,uzsi nincs.Semmit nem fogad el.Ebédelni vacsorázni még csak-csak.Ráadásul tej,-tojás,-és szója érzékeny,ami még nehezebbé teszi a napjainkat.Viszont amikor ennyire nem eszik,akkor vagy jön a foga vagy piros a torka.Megoldást nem nagyon tudok,probálkozom folyamatosan.Védőnő szerint velem daccol,mert látja,hogy ezzel felídegesít.És tényleg volt olyan,hogy kijöttem a konyhából,és apuka szépen megtudta etetni.
Béres cseppet mi is próbáltuk,az nem használt,most a Vitacolant adom,talán egy kicsit jobb.
győződjél meg róla, hogy nem beteg-e, nem jön-e a foga.
Aztán ne csinálj központi kérdést az evésből, ha nem eszik, majd eszik következő étkezéskor.
Én elvittem az enyémet orvoshoz, vasat és multivitamint javasoltak. A vasat receptre kaptam, a Vitacolant meg csak úgy vettem a gyógyszertárban.
Jajj de ismerős :) :) :)
először én is idegeskedtem, próbáltam mindent. ...hiába
Csak annyit tudsz tenni, hogy reggel kínálod, ha nem kéri elteszed az ételt. Ne félj, ha éhes lesz szólni fog :)
Egyébként a fiam is pont ennyi idős volt mikor ez a nem-evés korszaka volt (bár most sem túl nagy evő).
Béres-cseppet vettem neki, attól kissé megjött az étvágy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!