Akik azt állítják, hogy egész napjukat elveszi a gyerek (ek) kel való foglakozás, azok nemcsak takaróznak ezzel, hogy ne kelljen beleszakadni a háztartásba?
Úgy értem, egyszerűbb este azt mondani Apunak, hogy nem tudtam semmit csinálni, mert egész nap nyűgös volt a gyerek, nem tudtam mellette semmi mással sem foglalkozni. Pedig, ha igazán akarta volna,akkor tudott volna haladni a házimunkával, csakhát valamit mondani kell, hogy miért nincs vacsora, miért van kupi, stb...
Nem kötözködés, csak én úgy látom, hogy sokaknál túl könnyen elmegy minden nap, nem tudom, hogy tolerálják ezt a férjek (az enyém x idő után megkérdezné, hogyhogy ennyire nem volt időd semmire, mit kéne máshogy csinálni)
Hát vannak jobb gyerekek,meg rosszabbak is,akik mondjuk egész nap nem hajlandóak aludni.Utóbbi nagyon fárasztó...
Tény,hogy kisgyerek mellett,már nem úgy néz ki a lakás,mint előtte.
Ezt meg kell érteniük.Én mindig leviszem a kicsimet a konyhába és nézi,ahogy pakolászom a mosatlant,mert nekem sincs segítségem.
De, biztos van.
Én viszont azt sem vetem meg, aki néha-néha úgy dönt, hogy most sz*rik a vacsorára, van a fagyasztóban valami majd estére, mert most jó napja van a gyereknek, akkor nekem is, és igenis pihenni fogok. Van ilyen velem is, viszont soha nem takarózom a gyerekkel, konkrétan megmondom, hogy ma nincs vacsora, mert ma pihentem, lusta voltam. Nem hiszem, hogy egy egészséges kapcsolatban, értelmes emberek között problémát kellene jelentsen. Havonta talán egyszer van ilyen, vagy még ritkábban.
Van, amikor tényleg előfordul ilyen, és nem kifogás.
Ha valaki rendszeresen ezzel jön, az valóban ferdítés, takarózás, mert olyan szerintem sincs.
De tapasztalatból mondom, van rá példa, mikor nem megy (kislányom 2 és fél hónapos volt az első karácsonyán, 24-én átjöttünk délelőtt anyukámékhoz, hogy segítsek estére, kaják, díszítés, stb. A szoptatás mindig nehezen ment, akkoriban épp jobban. Dr életében nem szopott annyit, mint akkor. Nem akarok hazudni, kb 3 órát volt cicin, nagy segítség voltam anyámnak biztos, mert semmit nem tudtam csinálni, aludni sem akart, utána is ringatni kellett:-))
Gyerektől függ. Ismerős anyuka első babája olyan volt, hogy letette, az mosolyogva elnézelődött a kiságyban vagy a járókában, magától elaludt. nem is értette, a barátnőmmel mit rinyálunk, hogy erre meg arra nem jut idő. Aztán a második gyerekénél megtudta, mi a magyarok istene. Olyat kapott ki, mint én, hogy ha nem volt kézben, üvöltött mint a sakál. És biza kitartó volt, mert van olyan gyerek, amelyik 2 perc után elunja, de van olyan, amelyik nem. Az enyém a mai napig mindenben céltudatos, amit maga elé kitűz, azt eléri. Ez iskoláskorban jó tulajdonság, egy pici babánál nem annyira. Én mosogatni csak úgy tudtam, ha a gyereket a hátamra kötöttem. A szomszéd csaj meg hozzám hozta át a gyerekét, mert az idegrohamot kapott a porszívó hangjától. Szóval gyerektől is függ (kora, természete), mert pl. egy pakolós-totyogós mellett aztán tényleg semmit nem lehet csinálni.
Van egy vicc, hogy apuka hazaér, a lakás romokban, minden fiók kihúzva, ruhák kirángatva, szennyes szétdobálva, kaja a földön és az asztalon szétkenve, stb. Kérdezi anyukát, hogy mit művelt. Erre azt mondja a nő, hogy: ma semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!