A sógornőm felpofozta a hét hónapos lányom! Most mit tegyek?
Ma délután anyóséknál voltunk, ott voltak sógornőmék is a két lányukkal (egy két éves és egy négy éves). Se az anyósommal, se a sógornőmmel nem vagyok túl jóban (nem tudták megbocsátani, hogy a kisebbik fiuk összejött egy olyan nővel, aki nem 300.000 forintot kereses havonta, csak 100.000-et). Az anyósom eddig is látványosan kivételezett a másik két unokával, ill. sóginővel, de nem foglalkoztam velük, úgy voltam vele, hogy ezt majd a saját lelkiismeretével kell elszámolnia, amikor pár év múlva lesz egy unokája, aki ugyanúgy semmibe veszi őt.
A lényeg, hogy kint voltam a konyhában, hogy a kislányomnak megcsináljam az ebédet, mire odabentről a nappaliból éktelen gyereksírás hallatszott (a két éves unokahúg), és meg akartam nézni, mi történt. Amikor beléptem, a sógornőm éppen lekevert két igazán hatalmas pofont a hét hós lányomnak, és mintha mi sem történt volna, közölte velem, hogy igazán "megnevelhetném a kölyköm" mert az "elvette" az ő kislányának a játékát...
Őszintén szólva ott helyben kettétéptem volna a rib*ncot, de a kislányom (aki hét hónaposan nyilván nem kerget egy két évest, hogy elvegye annak játékát) annyira sírt, hogy felkaptam, elküldtem a francba a sóginőt, bevágódtam a kocsiba a picúrral, és eljöttem.
Most itthon ülök és ráz a zokogás, a kicsi nagy nehezen elaludt, de még mindig piros mindkét arca. A férjemnek elmondtam, mi történt, felhívta a bátyját, és megmondta neki, hogy legyen szíves ő megneveleni a büdös, tiszteletlen, folyton visító gyerekeit, valamint a feleségét, akit ha legközelebb meglát, eltöri a kezét.
Erre alig fél órája hívta a férjemet anyósom, és azt mondta neki, hogy bár ő nem látta, mi történt pontosan (fél méterre ült az eseményektől), de az Eszti teljesen kivan amiatt, amiket én "összehazudgálok róla".
Most teljesen kibuktam. AZ egy dolog, hogy ott rúgnak belém, ahol tudnak, de hogy egy csecsemőn!
És ráadásul ez a nő orvos! Nem egy faluvégi ittas asszonyka!
Bocsánat a panaszáradatért, itt ülök és ráz a zokogás... Mennyire maradhat meg ez a piciben? Mennyire lesz rá hatással? Az eset óta sokkal bújósabb, nyilván ez is a történtek miatt van. Mi a francot csináljak? Mégiscsak meg kellett volna vernem azt a szemét kurv*t...

Elképesztő komolyan, hogy milyen emberek vannak... Agyon ütöttem volna!
Sógornő innentől számomra megszűnne létezni, meg a gyermekem számára is, nem is nagyon tudna róla, anyóspajti dettó, elvégre basszus, csak azért mert Téged nem bír, azzal, hogy a másik menyét védi, gyakorlatilag a saját unokája (!) ellen van, még ha nem is jut el az agyáig... Idióta!
Bocsánat, elég sok megbeszélni valónk volt a férjemmel. Anyósom még mindig hívogatja, de nem vette fel neki a telefont, mire este megjelentek apósommal, és elkezdtek engem mindenféle hazug szemétládának lehordani, mire a férjem megmutatta nekik az ügyeleten kapott leleteket, plusz a kislányunkat, akinek még mindig látszik az arcán a nyom, bár mostanra hála az égnek már csak sárgás a folt. Előadta kb. ugyanazt, amit ti is javasoltatok, hogy egyelőre nem indítottunk eljárást, de ez nem jelenti azt, hogy nem is fogunk. Erre anyós elkezdett sírni, hogy ne bántsuk az Esztit, értsük meg őt, alulfizetett, meg most ment vissza dolgozni, el kellett válnia a két kicsitől, de a két gyerek folyton beteg, amitől ő is ideges, stb. Annyira belelovalta magát anyós megint, hogy ismét én lettem a rossz, amiért meg akarom védeni a gyerekem, úgyhogy végül a párom azzal zártas le velük a vitát, hogy közölte: elköltözünk (anyóséktól kapta a házat, amikor 24 éves lett - akkor még nem ismertük egymást.)
Őszintén: irtó boldog vagyok, eleve nem hogy másik városban, de másik megyében gondolkodik a párom, este már el is kezdett hirdetéseket olvasni. Neki a munkáját tekintve mindegy, hogy hol él, én pedig ha nagyobb lesz a picúr, majd csak találok valamit. De legalább a kicsivel jó messzire kerülünk ettől az őrült családtól.
Mellesleg, valaki írta, hogy ez az idióta nő biztos veri a saját gyerekeit is: nem, épp ellenkezőleg, az a típus, aki még a lábuk nyomát is rózsaszirommal hinti és csókolgatja. Annyira el vannak kényeztetve, hogy az már tényleg borzasztó. A 4 éves pl. még mindig pelenkás, mert az anyja félti, hogy lelkileg sérül, ha megpróbálja rátukmálni a bilire. Ha valaki nemet mer mondani neki, egyből megsértődik.
Ugyanez vonatkozik a 2 évesre is.
Szóval, ennyire jutottunk, meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok. A kicsim szerencsére már jól van, vidám, mint lenni szokott, még egy kicsit bújós, de csak amikor már nagyon fáradt.
Köszönöm a válaszokat, mindenkinek megy a zöld kéz!

Jaj, örülök, hogy jó vége lett... Tudod, az én férjem is alulfizetett orvos, elég sok stresszel a nyakán, 12 órás munkaidővel, ingyen túlórával, tonna ügyelettel, izgul, hogy itthon lesz-e amikor szülök, mert ha nem, olyan kevés az orvos, hogy nem tud eljönni... Ennek ellenére soha, senkire nem emelne kezet, és soha, soha nem bántan egy pici gyereket. Hullafáradtan is leáll unokaöcsémékkel focizni órákat, pedig olyankor bizony nem kímélik, hanem rugdosás van ezerrel.
Nem ezen múlik, ha mindenki gyereket verne, akinek gondja van, akkor nem élnének gyerekek... Nem is értem az anyósod...
Na de mindegy, az a lényeg, hogy a pici már vidám, ti is megnyugodhattok lassan. :)

Ügyesen oldotta meg a férjed, gratula neki. Remélem, egy kicsit észhez tértek anyósodék, bár az is lehet, még nem jöttek rá, mit veszítettek. Remélem, anyósod az egészet elmondja a sógornődnek, és az is a fejéhez kap. Bár, aki képes megütni egy kisbabát, az lehet, nem képes erre.
Sok boldogságot, kitartást kívánok nektek!

Örülök h megoldódott a gondotok és gratulálok a férjedhez. Nem minden férfi állna ám ki így a családja ellen. Becsüld meg.
Az semmire nem indok ha az ember fáradt v alulfizetett. Én gyárban nyomtam 12 órákat (gondolom) negyed annyiért mint amit a sógornőd kaphat és mégsem csináltam ilyeneket.
A lényeg az h ezekután se enyhítsetek az anyós és a sógornő felé. Bármit is mondanak v mutatnak, akik ilyenre képesek, azok nem fognak megváltozni, másként tekinteni rád

Na igen, anyósod a saját lányát védi, de az unokájával szemben is?? Egy tehetetlen pici babával szemben?? Az lenne a dolga, hogy leül a lányával alaposan elbeszélgetni, és felkínálja a segítségét, illetve javasol neki valamilyen kezelést a lelki és idegi problémájára! Mert normális ember nem így viselkedik ilyen helyzetben! A sógornődnek súlyos konfliktuskezelési problémái vannak, ami miatt - lássuk be - közveszélyes. Figyelj, ha nincs mellette biztonságban egy pár hónapos baba, akkor ott valami nagy baj van, és segítségre van szüksége!
Egyébként le a kalappal, csodálatos férjed van! Nagyon sok boldogságot nektek, tartsatok ki mindig egymás mellett továbbra is!

Én csak most olvastam végig, de mélységesen fel vagyok háborodva. El nem tudom képzelni, h lehet így megütni egy 7 hónapos csecsemőt, aki fel sem fogja még a dolgokat.
Átérzem teljesen a helyzetedet, hisz itt szundikál mellettem a 9 hónapos kislányom és ha bárki megtette volna vele ezt, valószínű, h ugyanígy reagáltam volna le.
Remélem, h rendeződnek a dolgok és sikerült költözni. A babának jobbulást és minden jót kívánok nektek!
Azért majd kérünk infót később, h mi történt veletek. Ha 1 hónap múlva is, de vmit.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!