Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A sógornőm felpofozta a hét...

A sógornőm felpofozta a hét hónapos lányom! Most mit tegyek?

Figyelt kérdés

Ma délután anyóséknál voltunk, ott voltak sógornőmék is a két lányukkal (egy két éves és egy négy éves). Se az anyósommal, se a sógornőmmel nem vagyok túl jóban (nem tudták megbocsátani, hogy a kisebbik fiuk összejött egy olyan nővel, aki nem 300.000 forintot kereses havonta, csak 100.000-et). Az anyósom eddig is látványosan kivételezett a másik két unokával, ill. sóginővel, de nem foglalkoztam velük, úgy voltam vele, hogy ezt majd a saját lelkiismeretével kell elszámolnia, amikor pár év múlva lesz egy unokája, aki ugyanúgy semmibe veszi őt.

A lényeg, hogy kint voltam a konyhában, hogy a kislányomnak megcsináljam az ebédet, mire odabentről a nappaliból éktelen gyereksírás hallatszott (a két éves unokahúg), és meg akartam nézni, mi történt. Amikor beléptem, a sógornőm éppen lekevert két igazán hatalmas pofont a hét hós lányomnak, és mintha mi sem történt volna, közölte velem, hogy igazán "megnevelhetném a kölyköm" mert az "elvette" az ő kislányának a játékát...

Őszintén szólva ott helyben kettétéptem volna a rib*ncot, de a kislányom (aki hét hónaposan nyilván nem kerget egy két évest, hogy elvegye annak játékát) annyira sírt, hogy felkaptam, elküldtem a francba a sóginőt, bevágódtam a kocsiba a picúrral, és eljöttem.

Most itthon ülök és ráz a zokogás, a kicsi nagy nehezen elaludt, de még mindig piros mindkét arca. A férjemnek elmondtam, mi történt, felhívta a bátyját, és megmondta neki, hogy legyen szíves ő megneveleni a büdös, tiszteletlen, folyton visító gyerekeit, valamint a feleségét, akit ha legközelebb meglát, eltöri a kezét.

Erre alig fél órája hívta a férjemet anyósom, és azt mondta neki, hogy bár ő nem látta, mi történt pontosan (fél méterre ült az eseményektől), de az Eszti teljesen kivan amiatt, amiket én "összehazudgálok róla".

Most teljesen kibuktam. AZ egy dolog, hogy ott rúgnak belém, ahol tudnak, de hogy egy csecsemőn!

És ráadásul ez a nő orvos! Nem egy faluvégi ittas asszonyka!

Bocsánat a panaszáradatért, itt ülök és ráz a zokogás... Mennyire maradhat meg ez a piciben? Mennyire lesz rá hatással? Az eset óta sokkal bújósabb, nyilván ez is a történtek miatt van. Mi a francot csináljak? Mégiscsak meg kellett volna vernem azt a szemét kurv*t...

2012. ápr. 30. 20:06
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/74 anonim ***** válasza:
100%

Kedves anyuka!

Szerintem is az a legjobb, amit most tehetsz, hogy ettől a naptól kezdve nem veszel róluk tudomást. Nem kell odamenni, ilyen alakokkal nem lehetne szótérteni, még jobban kiidegelnéd magad.

Nem lep meg hogy orvos létére ilyet művelt - tisztelet a kivételnek- nem mondom, hogy a legtöbb orvos, de nagyon sok orvos flegma és nagyképű, beképzelt.. (a családomban sok orvos van). Biztos elszállt vele a ló.

Próbálj meg megnyugodni, és a férjed majd lerendezi a dolgokat a saját családjával. A lehető legjobb dolog volt, hogy fogtad magad és elmentél, én biztos nekiestem volna annak a némbernek!

Remélem, ha most nem is, idővel majd a saját lelkiismeretük nyomorítja meg őket.. megérdemelnék.

2012. máj. 1. 01:42
 22/74 anonim ***** válasza:
100%

Nem szabadott volna megverni azt a szánalmas rib@ncot. Nemes egyszerűséggel szilánkosra kellett volna törni a kezét, hogy amíg a gyógyulás tart, és utána is örökre megjegyezze, kisbabát nem ütünk meg.

Megdöbbentő, hogy mikre képesek "édesanyák". Szerencsére alkalmunk van napi szinten tartani a kapcsolatot több babás családdal is. Már nem egyszer előfordult, hogy kivették egymás kezéből a játékot. Akkor mi van? Semmi... Eszembe nem jutott volna, hogy ráemeljem a kezem ezért egy másik védtelen kisbabára, nagyon szépen elintézik Ők ezt egymás közt. Pont elég nagy baj, hogy két évesen ezt még a gyerek nem tudta kezelni. Gondolom ennek is, az anyja őrült viselkedése az oka. A mi 11 hónaposunk, ha ilyen van, rám néz nagy szemekkel, mondom Neki, hogy nem történt semmi sem, erre vagy felkap egy másik játékot, vagy megy is visszaszerzi azt amivel játszott (most még ez a ritkább). :) Komolyan felháborít, hogy lehet ilyen valaki...

Jól tetted, amit tettél, bár lehet, hogy én hirtelen felindulásból megcsapkodtam volna vagy kétszer, és utána mosolyogva megkérdeztem volna, hogy: Na milyen érzés??? Szégyen az ilyen ember...

2012. máj. 1. 06:33
 23/74 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, bocsánat, hogy nem válaszoltam eddig, mégis ügyelet lett a dologból az este, mert a kicsim arcának jobb oldalán, a szem alatti rész elég csúnyán belilult-kékült egy másfél centis részen. Szerencsére nincs komoly baj, a doki is azt mondta, hogy csak felületi sérülés. Ő is szorgalmazta volna a feljelentést, de amikor elmondtuk, hogy az összes jelenlévő "ellenem van", megértette a problémámat, így hivatalból sem tesz bejelentést (hála az égnek a férjem régi ismerőse).

Félő, hogy az jönne ki a dologból, hogy én verem a gyereket.

Bocsánat a rövid válaszért, délután még írni fogok, csak most próbáljuk megbeszélni a férjemmel, hogy mit is tegyünk.

2012. máj. 1. 08:29
 24/74 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon felháborított a történet, a páromat is. :( Biztos nekimentem volna a némbernek és jól megtépem, sőt anyós is kapott volna, ha jártatja a pofáját vagy közbe avatkozna. De érthető, hogy első az volt, hogy a picit vigasztaltad. Sógornőd esete is mutatja, az iskolázottság nem minden. Az ilyen pszichopaták nem is értem, miként praktizálhatnak? De ha eltekintek ettől, anyaként hogy üthet meg valaki egy olyan pici babát? Hogy száradna le a mocskos keze!

Írták a feljelentést. Szerintem csak a kérdezőnek származna belőle kára. Most mi történne? Menne tanúnak anyós, és még kitalálnák, hogy mind látták, a saját anya pofozta meg a babát. Kapásból kettő állítaná ezt: a sógornő és az anyós. De legjobb esetben is letagadnák és anyós igazolná.

2012. máj. 1. 08:32
 25/74 anonim válasza:
100%

Nagyon sajnálom a dolgot :(

Ez a nő bolond..Hogy jön ahhoz, hogy olyanért üt meg egy 7 hónapos kisbabát ami tök természetes az ő korában? Meg amúgyis mi az, hogy egyáltalán megüti? A saját gyerekét se üthetné meg nem még a tied. Ahogy előttem mondták ne menj többet hozzájuk.Szerintem nem fog megmaradni a kicsiben :)

2012. máj. 1. 08:39
 26/74 anonim ***** válasza:
100%
Ó egyem meg! :((( Egy hét hónapos babát...
2012. máj. 1. 08:48
 27/74 anonim ***** válasza:
100%
Szia.Most olvasta a feleségem hogy mi történt,aztán mondta nekem is hogy olvassam el.hát elolvastam.mondtam az asszonynak hogy én a helyedbe többet nem mennék hozzájuk,de az biztos hogy felpofoztam volna a rib..ot!egy ilyen embernek orvosra lenne szüksége vagy egy nagy taslira.
2012. máj. 1. 08:56
 28/74 anonim ***** válasza:
100%

Jézusom! Ez felháborító! Ilyen a világon nincs!!!!

Hogy lehet valaki ennyire primitív??? Fel sem tudom fogni!!!

Nem tudom, mit tettem volna abban a pillanatban a helyedben...

De hogy soha többet látni sem akarnám őket, az biztos!!!

Remélem jól van a kicsikéd!!!

2012. máj. 1. 08:57
 29/74 anonim ***** válasza:
100%
Szent ég... én kibeleztem volna azt a nyomorultat ahogy ismerem magam. Sajnálom a történteket, remélem jobban van a babád!!
2012. máj. 1. 09:02
 30/74 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell velük balhézni mert csak te roppannál bele mégjobban. Egyszerűen ne foglalkozz velük. Az ilyen "nagymamának" úgy is az lesz a sorsa h csak arra számíthatna akit megvetett, de ti akkor se szaladjatok és a gyermekednek is ha nagyobb lesz (olyan tizenéves) nyugodtan mond el h miért nem találkozott soha a nagyival. Szinte garantálhatom h anyósod sírva fog egyszer könyörögni h segítsetek rajta. A sógornőnek is meglesz a maga büntetése mert úgy a fejére fognak nőni a gyerekek h tiniként nem fog tudni velük bánni.

Velem ugyan ilyen nem történ kicsiként tehát azért szoktam menni a nagyszüleimhez,de anyum (ő a menye) nem épp a kedvence nagyapámnak és ebből adódóan nem mi voltunk épp a kedvenc unokák meg nem is vigyáztak ránk mert h egyszer lebetegedtünk nálluk. És most mit látok? Nagyapám nagyon beteg és aki a legkedvesebb unokája volt neki szinte felé sem szagol. Én sem megyek minden nap de többet járok és sokszor viszek ezt azt egy kis sütit stb

Hidd el h mindenki megkapja a sorstól a maga büntetését.

2012. máj. 1. 09:12
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!