Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan szoktassam le a babámat...

Hogyan szoktassam le a babámat, a szó szerint 24 órás rajtam lógásról?

Figyelt kérdés

Most így úgy birok írni, hogy leraktam a 3.5hónapis lányomat és ordít, nekem meg az idegeim készek. Már így megy 1hónapja, nincs se erőm, se idegem tovább csinálni ezt, már úgy vagyok. Az a helyzet, hogy a gyerekem nem bir ki 1percet sem az ágyba téve, sem más kezébe, éjszaka sem akar aludni, csak úgy ha a cicim a szájába van, ha véletlen kiveszem rögtön felriad és ordít, nappal sem akar aludni, úgy eszek, főzök, hogy rajtam lóg, de azt sem mindegy, hogy milyen pózba, mert rögtön ordít, wc-zni is vele megyek, de végiordítja....A ház káosz 2hetente bir rá a mama vigyázni, hogy feltakartsak. A hátam nagyon fáj, nembirom már. A férjem mreggeltől estig dolgozik, segítségem meg nincs, meg nem is lehet, mert mássnál sír.

SEGÍTSÉG, ADJATOK TANÁCSOT!

Mit csináljak? Hadjam sírni? Az nem árt neki?

Mert már azt is próbáltam és 1óránál tovább sír..

2012. ápr. 22. 12:10
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
100%

Az önállóságra nevelésnek is megvan a maga ideje. Egy 6 évessel sem oldunk mag másodfokú egyenletet. Annak is eljön az ideje.

Az elkényeztetés pedig az, amikor olyat is megcsinálunk a gyerek helyett, amit ő maga is meg tud, illetve az, amikor nem a valós igényeit elégítjük ki, hanem az akaratát. Igen, ezt nehéz eldönteni, hogy hol van vége a valós igénynek, de az bizton állítható, hogy egy magatehetetlen 3, 5 hónaposnak elemi igénye az, hogy ne legyen egyedül.

2012. ápr. 23. 14:08
 32/33 Cyanus válasza:
100%

Keves Kérdező!

MIndenekelőtt egy dolgot szeretnék: gratulálni a kisbabádhoz, és a kitartásodhoz: egy többemberes baba nagyon nagyon megterhelő.

A kérdésedre pedig egy kmoly válasz. Lehet ütköztetni nevelési elveket, lehet azt gondolni, hogy ki jobb, mint a másik, de egyetlen dolog fontos igazán: az, hogy a babádnak van egy elemi szükséglete: egy kiegyensúlyozott anya. tudom, hogy itt és most varázs válaszra lenne szükséged, de ezt csak a Te habitusod tudja megoldani.

Én a magam 3 gyerekével (és nem nem azért mondom, mert akinek több van az jobb anya!) és sok tapasztalattal azt tudom neked mondani, hogy azt az utat kell megtalálnod, amivel Te a saját babádat a lagkiegyensúlyozottabban tüdod gondozni.

(és had oszlassak el egy tévhitet, aki magára közi a gyerekét, az nem kényezteti el, ismerek hordozós anyukát aki szigorúbb, mint mindenki más, és ismerek letevőset, aki kényeztet)

Egy dolgot szoktam megkérdezni az anyukáktól: amikor ültetsz egy magot, egy növénykét, hogy bánsz vele? Kikarózod, vagy hagyod, hogy erősödjön kicsit? Én úgy tudom a magoncot még pátyolgatjuk.

A babád is hasonló: igénye van rád, és ez valószínűleg nagyonn, mint más babáké. De van egy fontos szabály: a kielégített igény elcsitul. Ha éhes vagy, éhes maradsz, amíg nem eszel. Természetesen ez az érzés hulámokban tör rád, ha nem tudsz enni, nem mardos folyton, néha fellángol, néha el is felejted. De ha eszel, tuti jobb. Így van ezzel a babád is. Ha téged akar, el lehet terelni, de attól még nem változik a dolog.

DE ha téged ez már nyomaszt akkor fontosabb, hogy Te kipihent és nyugodt legyél. Tehát, ha van erőd magadra kötni, akkor tedd. Ha nincs, akkor szoktasd rá, hogy tanuljon türelmet, de ne felejtsd, a minőségi együtt töltött idő ekkor is nagyon nagyon fontos.

2012. ápr. 23. 14:47
 33/33 A kérdező kommentje:

Látom sokan válaszoltatok tegnap óta és sajnos egyesek vitáztak is de mindenki válaszából azt a lényeget szürtem le, hogy jó ha foglalkozok a babámmal és hogy egész nap velem van, de ha elakarom érni, hogy naponta bár fél órát nyerjek magamnak, hogy feltöltődjek, akkor fokozatosan rá lehet nevelni a 3.5hónapos babámra, hogy egy picit bár találja fel magát, hogy egy kicsit legyen el a játékaival, csak türelem kell hozzá. Nem is akarom, hogy egy pillanatra is úgy érezze, hogy anya nem jön, ha szüksége van rá, csak annyi a vágyam, hogy találjon még érdekes dolgot rajtam kívűl is ilyen korban.

Egyébként nem hsfájós, voltunk az orvosnál is, makk egészséges, és mindig jól lakottan, tisztába téve rakom le, de eddig nem maradt úgy.

Tegnap megpróbálkoztam a ti tanácsotokra azzal, hogy letettem egy vastag pokrócra körberaktam játékokkal, fölé is akasztottam és kb. fél órát játszottunk együtt. Aztán szépen lassan eltávolodtam és 5perc múlva kajbált utánam.

Utána beiktattam a "kukucs" játékot és néhány eltávolodós próbálkozás után 15percig is kibirta nélkülem. Ez már haladás egy délután alatt. Ma szintén folytatom ezt a módszert, talán egy hét múlva megkapom a napi fél óra pihenést, amíg ő játszik maga:-).

Köszi mindenkinek, de tényleg!

2012. ápr. 23. 15:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!