Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan szoktassam át a napi...

Hogyan szoktassam át a napi két alvásról egy alvásra gyermekemet?

Figyelt kérdés

15 hónapos lesz a babám és naponta még kétszer alszik

reggel 7-8 között kel

10-12 között alszik

15:30-17:00 között alszik

van, hogy ébren van az ágyban és így játszik, aztán alszik el.

volt, hogy elhagytuk a délutáni alvást és után este nagyon nehéz volt altatni.

A délelőttit szeretném kitolni ebéd utánig, de annyira befárad, hogy enni sem hajlandó akkor már ebédet ugye, ha ebéd után altatnám.

valami jó ötlete esetleg van valakinek, vagy tapasztalata?

2012. ápr. 19. 15:09
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Lányomon láttam mikor ért meg az egyszeri alvásra.

Ha babád az egyszeri alvás miatt még nyűgös, és nehezen lehet elaltatni este ebből kifolyólag, akkor még szüksége van a két alvásra.

Egyes gyerekek korábban igénylik az egyszeri alvást, de ha tiéd nem így 'működik' akkor az sem baj, nem kötelező egyszer aludnia.

Ha viszont nagyon át akarod szoktatni, akkor csak az időkitolás lehet szerintem megoldás. Ne 10-kor tedd le őt, hanem később, de fokozatosan álljatok át, tehát egyik nap fél 11-kor, másik nap 11-kor, majd így tovább...ne egyből akarj szerintem 2 órát kitolni.

Az etetést meg ehhez igazítsd. Ha csak alvás után ebédel, az sem baj, ez is idővel úgyis rendeződni fog, ha beáll az egyszeri alvásra.

2012. ápr. 19. 15:16
 2/8 anonim ***** válasza:

Én is úgy csináltam ahogy az első is írta, csak nekem a fiam magától tolta ki az időt. Valahogy mindig kicsit később aludt el.

Én naponta 10-15perc pluszt tennék hozzá, mert azt kevésbé veszi észre. A második alvásból meg pont annyit csippentenék le. Annyival keltsd fel hamarabb. Mert hiába tolod az elsőt, ha a második megmarad, akkor az első alvás nem lesz elég hosszú. Azt kellene elérni, h egyben aludjon 3órákat, ne két részletben.

Az ebéd nálunk is sokáig volt 2-3körül. Ha tudod, h nem bírja ki délig, akkor adj neki laktatóbbat tízóraira, vagy ebédeltesd meg akár 10-11kor.

2012. ápr. 19. 15:33
 3/8 anonim ***** válasza:

Szerintem sehogy ne szoktasd. Majd tudja ő, mikor elég neki az egy alvás.

Az én fiam is kétszer aludt még 15 hónaposan, másfél évesen szokott át az egy alvásra. De ő nem is délután alszik, hanem ebéd előtt és a délutáni alvást hagyta el. Neki így jó, én nem bánom, sőt, kifejezetten kényelmes, hogy 11 körül elalszik, fél egyre ébren van, eszik, egyre oda is érünk a tesóért az oviba.

Nekünk is volt, hogy valami program miatt eltolódott a délelőtti elalvása, képes volt a gyerekem belefejelni a tányérba délben, annyira álmos volt.

Szerintem a gyerek tudja, mi a jó neki, hagyni kell, hadd alakítsa úgy, ahogy tetszik.

2012. ápr. 19. 15:52
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is próbáltam átállítani a 13 hónaposomat, mert egyszer kétszer úgy tűnt, hogy sok neki a két alvás. Pont úgy alszik, mint a te babád most. Viszont nem szokta meg, hogy az egyszeri alvásnál többet kellene aludnia, hogy bírja estig, ebédnél meg már nagyon fáradt volt, sokszor nem is evett rendesen, viszont ha ebéd nélkül aludt el, akkor meg azért kelt föl hamarabb, szóval csak a nyűglődés ment. Így beletörődtem, hogy ő még nem áll készen az egy alvásra, úgyhogy maradtunk a kettőnél.
2012. ápr. 19. 16:21
 5/8 anonim ***** válasza:
Pont úgy vagyunk mi is mint az utolsó válaszoló :)) 13,5 hónapos, sok volt neki a 2 alvás azt vettem észre. Próbáltam átállni az 1-re, csináltuk 1,5 hétig. Az alvás kitolásával nem volt baj, simán kibírta 13ig, akkor leraktam, egyből elaludt. Viszont nem tud egyszerűen sokat aludni egyben. 1,5 óránál nem aludt többet. Délután nem aludt el, viszont nagyon álmos és főleg nyűgös volt. Borzalmas volt. És nem is akarja megszokni, elkezdett korábban kelni, ami megint vonzza a 2 alvást és a napokban már megint 2-t alszik. Eddig 8-9 körül kelt és akkor siralmasan, de elég 1 alvás. Most viszont 7-8 körül ébred, és kell a 2 alvás. Nem bánom, hogy visszaállt a régi rend, jobban kezelhető, nem nyűgös.
2012. ápr. 19. 16:49
 6/8 anonim válasza:
Szia! Nálunk is magától állt át a kicsi a napi 1 alvásra. Ő tudja igazán, hogy mikor mennyire fáradt, és mennyi alvásra van szüksége. 15 hónapos babáddal még nem vagy ezzel elkésve! Bízd rá a változást! Eljön majd az ideje, amikor úgy fogsz neki könyörögni, hogy egy kicsit aludjon napközben. :-)
2012. ápr. 19. 17:11
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, és örülök, hogy nem vagyok ezzel egyedül. Hát akkor várok és továbbra is figyelek.

És elkezdem majd a kitolást is, ma már 10 perccel később tettem le.

2012. ápr. 20. 11:25
 8/8 anonim ***** válasza:
Én kislányomon akkor vettem észre amikor pár alkalommal a szokott időben délelőtt 10 után le akartam fektetni és nem aludt el.Egyre többször volt ilyen és egyszer csak nem is igényelte az alvást délelőtt.Álmoskás már 11 körül,de kimegyünk az udvarra és elterelődik a figyelme.Bejövünk,ebédel és alszik:)14 hónapos
2012. ápr. 20. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!