Hogyan szoktassam át a napi két alvásról egy alvásra gyermekemet?
15 hónapos lesz a babám és naponta még kétszer alszik
reggel 7-8 között kel
10-12 között alszik
15:30-17:00 között alszik
van, hogy ébren van az ágyban és így játszik, aztán alszik el.
volt, hogy elhagytuk a délutáni alvást és után este nagyon nehéz volt altatni.
A délelőttit szeretném kitolni ebéd utánig, de annyira befárad, hogy enni sem hajlandó akkor már ebédet ugye, ha ebéd után altatnám.
valami jó ötlete esetleg van valakinek, vagy tapasztalata?
Lányomon láttam mikor ért meg az egyszeri alvásra.
Ha babád az egyszeri alvás miatt még nyűgös, és nehezen lehet elaltatni este ebből kifolyólag, akkor még szüksége van a két alvásra.
Egyes gyerekek korábban igénylik az egyszeri alvást, de ha tiéd nem így 'működik' akkor az sem baj, nem kötelező egyszer aludnia.
Ha viszont nagyon át akarod szoktatni, akkor csak az időkitolás lehet szerintem megoldás. Ne 10-kor tedd le őt, hanem később, de fokozatosan álljatok át, tehát egyik nap fél 11-kor, másik nap 11-kor, majd így tovább...ne egyből akarj szerintem 2 órát kitolni.
Az etetést meg ehhez igazítsd. Ha csak alvás után ebédel, az sem baj, ez is idővel úgyis rendeződni fog, ha beáll az egyszeri alvásra.
Én is úgy csináltam ahogy az első is írta, csak nekem a fiam magától tolta ki az időt. Valahogy mindig kicsit később aludt el.
Én naponta 10-15perc pluszt tennék hozzá, mert azt kevésbé veszi észre. A második alvásból meg pont annyit csippentenék le. Annyival keltsd fel hamarabb. Mert hiába tolod az elsőt, ha a második megmarad, akkor az első alvás nem lesz elég hosszú. Azt kellene elérni, h egyben aludjon 3órákat, ne két részletben.
Az ebéd nálunk is sokáig volt 2-3körül. Ha tudod, h nem bírja ki délig, akkor adj neki laktatóbbat tízóraira, vagy ebédeltesd meg akár 10-11kor.
Szerintem sehogy ne szoktasd. Majd tudja ő, mikor elég neki az egy alvás.
Az én fiam is kétszer aludt még 15 hónaposan, másfél évesen szokott át az egy alvásra. De ő nem is délután alszik, hanem ebéd előtt és a délutáni alvást hagyta el. Neki így jó, én nem bánom, sőt, kifejezetten kényelmes, hogy 11 körül elalszik, fél egyre ébren van, eszik, egyre oda is érünk a tesóért az oviba.
Nekünk is volt, hogy valami program miatt eltolódott a délelőtti elalvása, képes volt a gyerekem belefejelni a tányérba délben, annyira álmos volt.
Szerintem a gyerek tudja, mi a jó neki, hagyni kell, hadd alakítsa úgy, ahogy tetszik.
Köszönöm a válaszokat, és örülök, hogy nem vagyok ezzel egyedül. Hát akkor várok és továbbra is figyelek.
És elkezdem majd a kitolást is, ma már 10 perccel később tettem le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!